شناسه خبر:28023
1399/6/18 00:09:14

نتایج بررسی بیش از یک‌هزار نوجوان تهرانی نشان می‌دهد: فعالیت بدنی در طول زمان، تأثیر معناداری در کنترل وزن افراد دارد.

به گزارش پژوهشکده علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر پریسا امیری؛ رئیس مرکز تحقیقات تعیین‌کننده‌های اجتماعی سلامت گفت: نوجوانان در خانواده‌های کم‌خطر، با افزایش فعالیت بدنی در طول زمان، میانگین نمایه توده بدنی آن‌ها در طول زمان کاهش می‌یابد.

وی اظهار کرد: تقسیم‌بندی پرخطر و کم‌خطر براساس شاخص‌های جمعیت‌شناختی تعیین و گروه‌های مطالعاتی برمبنای وضعیت والدین آن‌ها به این دو گروه تقسیم شده‌اند. نقش فعالیت بدنی در کنترل وزن همواره موردتأکید مراجع علمی بوده، اما مطالعات اندکی در این حوزه انجام شده است. اطلاعات حاصل از مطالعه قند و لیپید تهران که در 22 سال اخیر بر تعیین و ارزیابی عوامل خطر ایجادکننده بیماری‌های غیرواگیر تمرکز داشته، بستر مناسبی برای بررسی تأثیر رفتارها و عوامل مختلف در طول زمان است.

این محقق افزود: به همین منظور و با هدف تعیین نقش فعالیت بدنی بر روی نمایه توده بدنی در خانواده‌های کم‌خطر و پرخطر، مطالعه‌ای بر روی 1323 نوجوان تهرانی بین سنین 12 تا 18 سالگی از جمعیت تحت‌پوشش مطالعه قند و لیپید تهران انجام شد. نتایج این مطالعه، نشانگر این واقعیت بود که فعالیت بدنی تأثیر معناداری بر کنترل وزن افراد دارد.

امیری درخصوص نتیجه این پژوهش خاطرنشان کرد: نتایج این مطالعه می‌تواند با شفاف‌سازی نقش فعالیت بدنی در تعیین وضعیت وزن شرکت‌کنندگان در راستای ارتقای سلامت نوجوانان، خانواده‌ها و برنامه‌ریزی‌های مربوط به پیشگیری از چاقی موردبهره‌برداری قرار گیرد.

وی همچنین گفت: سازمان‌های مرتبط نظیر آموزش‌وپرورش، وزارت بهداشت و همچنین متخصصان حوزه‌های بالینی و پزشکان می‌توانند در برنامه‌ریزی‌های خرد و کلان خود به نتایج این مطالعه استناد کنند.

نمایه توده بدنی حاصل کسری است که درصورت آن، وزن افراد به کیلوگرم و در مخرج، مجذور قد افراد به متر قرار می‌گیرد و حاصل آن می‌تواند به‌عنوان معیاری برای تعیین اضافه‌وزن در اغلب طبقه‌بندی‌ها و گروه‌های اجتماعی مورداستفاده قرار گیرد.


منبع: خبرگزاری ایرنا

شناسه خبر 28023