شناسه خبر:30765
1399/8/5 16:32:20

 

دانشمندان با استفاده از نوعی ویروس توانستند ژنی به چشم تزریق کنند که امکان بازیابی بینایی در چشم را به‌وجود می‌آورد.

 یکی از دلایل نابینایی از بین رفتن سلول‌هایی در چشم است که وظیفه دریافت نور را به‌عهده دارند و با از بین رفتن این سلول‌ها بینایی در چشم مختل می‌شود.

سلول‌های دریافت‌‌کننده نور نخستین مسئولیت را در حوزه بینایی عهده‌دار هستند و بعد از دریافت پرتوهای نوری پیام‌های شیمیایی را به شبکیه چشم می‌فرستند. اگر این سلول‌ها آسیب ببینند دیگر امکان فعالیت سایر سلول‌های چشمی وجود ندارد.

به‌تازگی یک شرکت آمریکایی توانسته پروتئینی را شناسایی کند که به‌عنوان عامل اصلی این فرآیند دریافت نور عمل می‌کند. این پروتئین به نام " اپسین MCO1 " نور را به سلول‌های دو قطبی می‌رساند. این محققان آمریکایی برای ترمیم فرآیند بینایی سلول‌های دریافت‌کننده نور را به‌صورت کامل حذف می‌کنند تا سلول‌های دوقطبی به‌صورت مستقیم امکان دیدن را فراهم کنند.

برای این منظور MCO1 به وسیله آدونو ویروس (ویروس بی‌ضرری که مورد اصلاح قرار گرفته و می‌تواند حاوی ژن انسانی باشد) وارد چشم می‌شود و امکان دیدن را فراهم می‌کند. این روش روی موشها موفقیت‌آمیز بوده است و تخمین زده می‌شود  با این روش، افراد نابینا بتوانند اجسامی را که افراد معمولی در فاصله 18 متری می‌بینند، در فاصله 6 متری مشاهده کنند.

طبق مقاله‌ای که در نشریه Nature Gene Therapy منتشر شده‌ است، استفاده از MCO1 در چشم موش‌ها هیچ عوارضی نداشته است و امکان استفاده آن برای انسان وجود دارد.


منبع: خبرگزاری تسنیم

شناسه خبر 30765