سپهرغرب، گروه کاردانش: بروز اپیدمی کووید 19 و پیامدهای اقتصادی ناشی از آن، بسیاری از فعالیتهای اقتصادی در اقصی نقاط جهان را تحت تأثیر قرار داده است. در همین رابطه، مؤسسه Genome، در مطالعهای به بررسی تأثیرات این اپیدمی روی شرکتهای استارتاپی پرداخته است.پیامدهای اقتصادی ناشی از بروز اپیدمی کووید 19، بسیاری از کسبوکارها در اقصی نقاط جهان را تحت تأثیر قرار داده است. بروز رکود در برخی فعالیتهای اقتصادی طی چند ماه اخیر در حالی است که برخی دیگر از این فعالیتها مانند گردشگری، بهطور کامل از چرخه اقتصاد حذفشدهاند. در همین رابطه، در ادامه به بیان خلاصهای از گزارش مؤسسه Genome در مورد تأثیرات شیوع ویروس کرونا روی فعالیتهای استارتاپی خواهیم پرداخت.
1) بروز اپیدمی کووید 19، فعالیتهای استارتاپی را بهواسطه کاهش سطح تقاضا و حجم سرمایهگذاری، تحتفشار قرار داده است. بر اساس شواهد موجود، سرمایه حدود 40 درصد از استارتاپها در صورت عدم تأمین مالی، ظرف حداکثر سه ماه آینده به اتمام خواهد رسید.
2) بروز اخلال در فرایند جذب سرمایه توسط شرکتهای استارتاپی، یکی از مهمترین پیامدهای منفی شیوع ویروس کرونا برای این حوزه بوده است. در همین رابطه، شواهد موجود حاکی از لغو 18 درصد از قراردادهای سرمایهگذاری توسط سرمایهگذاران و بهتعویقافتادن اجرای 54 درصد از آنها است.
3) بیش از 72 درصد از شرکتهای استارتاپی شاهد کاهش میزان گردش مالی خود (بهطور متوسط، 32 درصد)، همزمان با آغاز بحران کنونی بودهاند. میزان این کاهش در مورد 40 درصد از این شرکتها، بیش از 40 درصد بوده است. در همین زمینه، تنها 12 درصد از استارتاپها طی ماههای اخیر، رشد گردش مالی را تجربه کردهاند.
4) کاهش هزینهها یکی از راهکارهای شرکتهای استارتاپی برای عبور از بحران اقتصادی کنونی است. در همین راستا، طی چند ماه گذشته شاهد تعدیل نیرو یا کاهش دستمزد در بیش از 60 درصد از این شرکتها بودهایم.
5) مسئله تأمین مالی را میتوان یکی از مهمترین مؤلفهها در فرایند شکلگیری، تکامل و رشد شرکتهای استارتاپی دانست. در همین رابطه، به دنبال بروز اپیدمی کووید 19، میزان جذب سرمایهگذاری مخاطره پذیر توسط این شرکتها، بهطور میانگین 20 درصد کاهشیافته است.
6) علیرغم اهمیت فراوان حمایتهای دولتی در عبور بنگاههای اقتصادی مختلف از بحران، شواهد موجود حاکی از محرومیت 43 درصد از شرکتهای استارتاپی در اقصی نقاط جهان از هرگونه حمایت دولتی (ملی و منطقهای) است. در همین رابطه، مهمترین وظیفه دولتها در شرایط کنونی را میتوان تزریق منابع مالی به استارتاپهای در حال ورشکستگی دانست.
*سجاد رفیع
شناسه خبر 33875