سپهرغرب، گروه اجتماعی: فوقتخصص ICU بیمارستان مسیح دانشوری گفت: بنده اعلام میکنم ما نظریاتی داریم که میتوانیم در همین شرایط مرگومیر را به یکرقمیشدن برسانیم، در همین شرایطی که وجود دارد.
فوقتخصص ICU بیمارستان مسیح دانشوری گفت: بنده اعلام میکنم ما نظریاتی داریم که میتوانیم در همین شرایط مرگومیر را به یکرقمیشدن برسانیم، در همین شرایطی که وجود دارد، ولی درواقع در وزارت بهداشت با نظریات اشتباه خودشان مرگومیر را هنوز بالا نگه داشتند. در ارتباط با وضعیتی که در آن قرار داریم، نوع مواجهه مسئولان نظام بهداشت و درمان کشور با مساله مدیریت کرونا و آینده پرمخاطره و هولناکی که در رابطه با بهمن و اسفند پیشرو ترسیم میکنند با محمدرضا هاشمیان فوقتخصص ICU بیمارستان مسیح دانشوری گفتوگویی انجام دادیم.
نظامپزشکی چرا قبل از بیانات رهبری اظهارنظری نمیکرد؟
او در ارتباط با این مسائل گفت: «نظام پزشکی در این مدت در بحث داروها هیچ بحث و دخالتی نکرد، درمورد واکسیناسیون و یا بحث ایمنی گلهای که اینهمه درگیری داشتیم و آنهمه نقد و نظر وجود داشت هیچ دخالتی نکرد و حرف نزد. اما رئیس سازمان نظام پزشکی، آقای ظفرقندی در ارتباط با دو مساله دو کامنت مهم را دادند و اظهارنظر کردند. یکی در رابطه با برندهای واکسن بود آنهم بعد از صحبتهای رهبر انقلاب که درمورد کشورهای سازنده واکسن کرونا صحبت کردند. در این مورد اینها آمدند اعلام کردند که وزارت بهداشت باید بهترین نوع واکسن را بیاورد. یعنی قبل از آن هیچ بحث واکسنی نبود و هیچ وقت نظام پزشکی درمورد واکسن صحبت نکرده بود. یکدفعه بهمحض موضعگیری رهبری، نظام پزشکی وارد میدان شد و اعلام موضع کرد!»
پایهگذار قرنطینه نکردن شهرها خود وزارت بهداشت بود
هاشمیان با اشاره به دومین مسالهای که از سوی مسئولان نظام بهداشت و درمان صورت گرفت، سیاستهای این وزارتخانه در مواجهه با بیماری کرونا را مورد نقد قرار داد و گفت: «مساله بعدی اما درمورد هیئتها و مراسم بود که در قم برپا شد. اینجا هم دوباره اعلام کردند که دارد بحثها و تصمیمات خوبی در وزارت بهداشت صورت میگیرد ولی برعکس میدیدیم که دارند وزارت بهداشت را تخریب میکنند. ما میدیدیم و میدانیم پایهگذار عدمقرنطینه در کشور، اتفاقا در همان شهر قم خود وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود. ما مستندات خیلی زیادی داریم از اینکه در استانداری قم در سال گذشته پزشکان و معاونت بهداشتی و معاونت درمان وزارت بهداشت جلسه داشتند و در همان جلسه پزشکان و متخصصان اعلام میکنند که ما میخواهیم قرنطینه داشته باشیم به این نحو که افرادی از تهران بیایند تا به ما کمک کنند و این قرنطینه را انجام دهیم. با توجه به اینکه میبینیم بیماری در قم درحال شدتگرفتن است باید قرنطینه داشته باشیم تا افراد جابهجا نشوند و در منازل حضور داشته باشند تا سبک و مدل چین را اعمال کنیم. البته مستندات این اتفاق وجود دارد، همچنین افرادی که در این جلسه حضور داشتند و صحبت کردند، اما دوستان وزارت بهداشت که در آن جلسه حضور داشتند اعلام میکنند که کرونا دو درصد بیشتر مرگومیر ندارد و افراد مریض را کم درگیر میکند و شما نگران نباشید و قرنطینه حذف میشود. فیلمهای این مساله موجود است که مردم همان زمان از قم بهسمت شهرهای دیگر میروند و یا ارتباطات داخل شهری وجود دارد و ویروس شایع میشود. پس ابتدا خود وزارت بهداشت قرنطینه را لغو میکند.»
بهجای تمسخر مردم بگویید چه کار عملیاتیای انجام دادهاید؟
این فوقتخصص بیمارستان مسیح دانشوری ادامه داد: «نکته بعدی که باید به آن اشاره کنم این است که آن وقت خود وزارت بهداشت سال بعد از شیوع کرونا میآید مردم قم را تمسخر میکند که شما رعایت نمیکنید باید سرزنش شود. خب دقیقا مردم چه چیزی را رعایت نمیکردند؟ شما چگونه برخورد کردید و از قبل چه برنامههایی را بهصورت عملیاتی اجرا کردید و بر مدار آن به مردم آمادگی دادید؟ شما نمیتوانید فقط پشت تلویزیون بنشینید و مردم را تحقیر کنید که نرو بیرون یا برو بیرون. بهصورت عملیاتی چه کاری انجام دادید که مردم بیرون نروند؟ میدانید، اصولا الان کار خیلی راحتی پیش گرفته شده است، مردم را برای انجام کارهایشان آزاد میگذارند و بدون قرنطینه و اینها و بعد از اینکه شیوع بالاتر رفت و آمار مرگومیر افزایش داشت، شروع به تمسخر مردم میکنند که چون بیرون رفتید مریض شده و مسالهساز شدید. من مثالی را برای همین وضعیت اخیر فوتبالیستها میزنم. اینها درواقع نمایندگانی از کل جامعه ما هستند که درگیر بیماری میشوند. پس این بیماری با کسی شوخی ندارد.»
تا خرداد 1400 با ایمنی تودهای
هاشمیان درباره واکسن کرونا هم گفت: «درمورد واکسن که درواقع اعلام شده بود که در دنیا واکسن هند و چین هم آمده است اما برای ما اعلام شد که دهه فجر قرار است واکسینه شویم. پس ما تا زمان دهه فجر روشمان بهصورت ایمنی گلهای و اشتباه هدایت شده است، بعد از آن هم باید ببینیم تا خردادماه که این دولت و وزارت بهداشت حضور دارند، چند میلیون واکسینه میشوند اگر قرار است حداقل 30 یا 40 میلیون دوز واکسن تقسیم شود، تا خردادماه میتوانیم بگوییم عملیاتشان ضد ایمنی گلهای است اگر در حد چهار پنج میلیون دوز باشد، منش همان منش ایمنی گلهای است و از پایه این کار غلط بوده و نتیجه میگیریم که مردم مقصر نیستند و مسئول، وزارت بهداشت درخصوص پیگیری فرضیه ایمنی گلهای در کشورمان بوده است که همان نهادینه شده و همه همان را قبول داشتند.»
نیروهایی فراتر از وزارت بهداشت برای کاهش مرگومیرها دست به کار شدند
این فوقتخصص ICU در پاسخ به این سوال که علت کاهش موارد مرگومیر چه موضوعاتی غیر از اعمال محدودیتها و... است، گفت: «درمورد درمان دارویی هم که مستحضر هستید کلیه بیمارانی که در بخشهای آیسییو هستند و دارند درمان میشوند تحت درمان با متدها و داروهای کارآمد روز هستند. اگر شما این اعداد را میبینید که هنوز دورقمی است و میتوانست یکرقمی باشد بهخاطر همین دیرکرد درمانی است که درمورد داروها داشتیم و آن قسمتی که درمورد بهبودی آنهاست بهخاطر همین دو یا سه دارویی است که همیشه در مقابلش گارد گرفتند و اجازه نمیدادند تا اینکه بالاخره از نیروهایی فراتر از وزارت بهداشت کمک گرفته شد تا این بحث داروها حل شود وگرنه تا همین الان هم درگیر مرگهای سه رقمی بودیم.»
افزایش مرگومیر تقصیر سیاستهای تصمیمگیرنده است نه مردم!
هاشمیان گفت: «درخصوص آینده هم بهترین راه پیشگیری، واکسیناسیون است اگر تعداد واکسنها مناسب باشد و با شدت زیادی وارد کنند امیدواریم به آن پیکهایی که اعلام میکنند و شرایط بحرانی که ترسیم میشود کمتر برسیم. با توجه به 80 میلیون جمعیت کشور رقم 10، 20 میلیون واکسن زیاد نیست و باید تهیه شود. عدمرعایت بهداشت را این روزها میبینیم و زیاد هم شده است؛ مثلا در روز جمعه ادارهای باز است که این همه خیابانها شلوغ است؟ چرا جلوی رفتوآمدها گرفته نمیشود؟ وقتی میبینند که این همه شلوغی وجود دارد چرا جمعه را تعطیل نمیکنند؟ اگر میبینند که داریم به خطر میرسیم و یا به قول خودشان در بهمنماه به فاجعه میرسیم چرا تعطیل نمیشود و محدودیتها جدی گرفته نمیشود تا حداقل یک روز در هفته شاهد یک تعطیلی درست و حسابی باشیم؟ فرق بین خبرگزاری و وزارت بهداشت این است که وزارتخانه تصمیمگیرنده است اگر ما افزایش مرگومیر میبینیم نتیجه ربطی به مردم ندارد بلکه تصمیمگیرنده ضعیف عمل کرده است. بنده اعلام میکنم ما نظریاتی داریم که میتوانیم در همین شرایط مرگومیر را به یکرقمیشدن برسانیم، در همین شرایطی که وجود دارد، ولی درواقع اینها با نظریات اشتباه خودشان مرگومیر را هنوز بالا نگه داشتند. همانطور که درمورد مدارس دیدیم که به چه سمتی رفتیم، درمورد دارو صحبت کردم و دیدیم که مورد تایید دنیا بود، درمورد واکسن صحبت کردم و آن زمانی که میگفتند واکسن بعضا تا 7 سال دیگر میآید و حالا در همین کشور خودمان واکسن تولید شد و اگر اینها این کار را نمیکردند دانشمندان ما واکسن را از کوبا هم جلوتر ساخته بودند و همه این جلوگیریها از دل وزارت بهداشت صورت گرفت. درمورد کاهش مرگومیر بنده خودم راهکارهایی دارم که میتوانیم مرگومیر را به یکرقمیشدن نزدیک کنیم.»
شناسه خبر 35892