سپهرغرب، گروه سلامت: متخصص طب سنتی گفت: عدس حاوی انواع ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدآمینههای مختلف است.
مجید امتیازی گفت: عدس از زمانهای قدیم و در طول تاریخ وجود داشته و در فرهنگ و تمدن ایرانی خوراکیهای مفید و متنوعی از عدس تهیه شده است.
او گفت: عدس از پوست و مغز تشکیل شده است و مزاج این دو قسمت با هم متفاوت است که پوست عدس دارای مزاج گرم و مغز آن دارای مزاج متضاد پوست عدس است.
متخصص طب سنتی گفت: عدس دارای ویتامینهای مفیدی مانند گروه ویتامین B همچنین حاوی مواد معدنی مانند آهن، کلسیم و فسفر است.
امتیازی افزود: عدس دارای اسیدآمینههای مختلف و فیبر است که به عنوان یک ملین نیز استفاده میشود.
او بیان کرد: عدس در طب سنتی برای رفع کم خونی و به دلیل داشتن اسید آمینههای مختلف، فولات و منیزیم برای سلامت قلب مفید است.
امتیازی تصریح کرد: عدسی برای مادران باردار، افراد مسن، کودکان و افرادی که در معرض کمبود آهن هستند مفید است و به دلیل خواص زیادی که دارد در وعده صبحانه مصرف میشود.
متخصص طب سنتی گفت: جوانه عدس سرشار از ویتامین B12 است که به عنوان کمک درمان خوبی برای کم خونیهای حاد استفاده میشود.
او گفت: جوانه عدس حاوی ویتامین C و E بالایی است همچنین ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی است که برای پیشگیری از بدخیمیها و بیماریهای مختلف مفید است.
امتیازی اظهار کرد: مصرف عدس در افراد سالم مشکلی ایجاد نمیکند، اما استفاده زیاد از عدس در افرادی که کیفیت سردی و خشکی در مزاج آنها افزایش یافته همچنین دچار بیماری هستند، منع شده است.
او گفت: در افرادی که بیماریهایی با پایه سردی و خشکی مانند هموروئید، ضعف نیروهای جنسی و بیماریهای قاعدگی دارند استفاده از شیرینیها مانند کشمش در کنار عدس توصیه نمیشود.
امتیازی افزود: عدسی معمولا با سیب زمینی، رب گوجه و ادویه تند و تیز در حجم بالا استفاده میشود که این روش در طب ایرانی نادرست است.
او گفت: استفاده صحیح از عدسی چهارچوب مشخص دارد که همه بتوانند از خواص آن نهایت استفاده را ببرند و از ضررهای خوراکی نیز جلوگیری شود.
متخصص طب سنتی گفت: عدسی باید با گوشت گوسفند طبخ شود و به دلیل نفاخ بودن عدس از سرکه در طبخ آن استفاده شود.
او افزود: در پخت عدسی از روغ زیتون، روغن کنجد تازه و روغن بادام استفاده شود.
شناسه خبر 40393