سپهرغرب، گروه اقتصادی: معاون وزیرکار با بیان اینکه تنها راه جذب نقدینگی مردم استفاده از ظرفیت تعاونیها است، میگوید: بخش تعاون با وجود ظرفیتهای عظیم، مظلوم و مهجور مانده و این نگاه باید تغییر کند.
تعاونیها یکی از ابزارهای توسعه فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی در کشور به شمار میروند که نقش موثری در بهرهوری، رونق تولید و اشتغال، بهبود شرایط زندگی و کسبوکار و ارتقای سطح درآمد و رفاه افراد دارند.
تجربه کشورهای توسعه یافته نشان میدهد که تعاونیها بهترین و دموکراتیکترین سازمانها و تشکلهایی هستند که زمینه تجمیع سرمایههای خرد و بهکارگیری نیروهای خلاق و مستعد و با انگیزه برای انجام کارهای گروهی و مشارکتهای کارآفرینانه را فراهم میکنند.
تعاونیها میتوانند علاوه بر تجمیع سرمایههای خرد و ایجاد اشتغال، درآمد حاصل از فعالیت را به نحو مطلوب و عادلانه بین اعضای خود تقسیم کنند.
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن تاکید بر اهمیت برنامهریزی در بخش تعاون، تنها راه جذب نقدینگیهای مردم را در بهره گیری از ظرفیت تعاونیها میداند.
مهدی مسکنی میگوید: بخش تعاون در کشور با وجود ظرفیتهای عظیم، مظلوم و مهجور مانده است و این نگاه باید تغییر کند.
وی میگوید: با توجه به فرمایش رهبر معظم انقلاب که صریحا فرمودهاند به تعاون اعتقاد دارند و همواره در سخنرانیهای خود به تعاون و همکاری با مردم تاکید فرمودهاند، باید در این زمینه با برنامه ریزی وارد عمل شویم و از این ظرفیت عظیم در جهت توسعه و پیشرفت کشور بهره ببریم.
معاون وزیر کار با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون برای رشد و شکوفایی تعاونیها معتقد است: صنوف مختلف میتوانند درحوزههای تولید، توزیع و خدمات، تعاونی تاسیس کنند و از مزایای آن بهرهمند شوند.
در حال حاضر نقش تعاونیها در ایجاد اشتغال بر کسی پوشیده نیست. با وجود آنکه ایجاد هر فرصت شغلی در صنایع بزرگ و پتروشیمیها به سرمایهگذاری کلان نیاز دارد اما هزینه ایجاد شغل در بخش تعاون بسیار ارزان تر از سایر بخشها است و میتوان با صرف مبالغ پایینتر از 100 میلیون تومان حتی ارقام 20 میلیون تومان و 50 میلیون تومان یک کسب و کار تعاونی ایجاد کرد.
یک کارشناس حوزه کار به نقش تعاونیها در بهبود فضای کسب و کار اشاره کرده و میگوید: لازم است از ظرفیتهای مغفول مانده بخش تعاون بهمنظور اشتغالزایی، بهبود جریان کسب و کار و کاهش بیکاری در کشور استفاده کنیم.
وی میگوید: کشورهایی نظیر هند به تجمیع سرمایههای اندک مردم روی آورده و کسب و کارهای خرد و کوچک خود را بر پایه تعاونی ایجاد کرده اند تا از این طریق هم به توزیع عادلانه درآمد در میان آحاد جامعه کمک شود و هم زمینه ارتقای سطح معیشت خانوار به وجود آید.
به گفته این فعال تعاونی، در سایه مشارکت جمعی است که تعاونیها به رشد و تعالی دست پیدا میکنند و با گسترش فعالیتهای تعاونی، فاصله طبقاتی در کشور کاهش مییابد.
وی تاکید دارد که منابع و اعتبارات در جهت منتفع کردن مردم و جامعه از مزیتهای بخش تعاون باید به سمت اشتغالزایی در تعاونیها هدایت شود.
شناسه خبر 52231