شناسه خبر:56305
1401/3/18 09:38:33

سپهرغرب، گروه خبر: استاندار مرکزی گفت: سند آمایش جزء اسناد بالادستی و راهبردی کشور است.

فرزاد مخلص‌الائمه روز سه‌شنبه در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مرکزی در سالن غدیر استانداری مرکزی در اراک افزود: زحمات زیادی برای تهیه سند آمایش صورت گرفته و با وجود همه عقب‌افتادگی‌ها و ابلاغ سیاست‌های کلی، این سند ابلاغ شده است.

وی بیان کرد: آسیب‌شناسی تأخیراتی که در مسیر طرح آمایش شکل گرفته، باید مورد توجه قرار گیرد.

استاندار مرکزی ادامه داد: سند آمایش استان مرکزی در افق 1414 تهیه و جایگزین افق 1400 شده که نیاز است راهبردهای اعلام‌شده این سند با استفاده از ظرفیت‌هایی که ایجاد می‌کند، با جدیت پیگیری شود.

مخلص‌الائمه اظهار کرد: به فضل الهی در استان مرکزی نگاه به برنامه‌ریزی ارتقا یافته و نیاز است شورای توسعه و برنامه‌ریزی این استان به‌صورت مستمر و با فاصله کم برگزار شود.

وی گفت: نیاز است در این شورا دستگاه‌های اجرایی مختلف عملکرد خود را درخصوص برنامه ششم توسعه ارائه دهند.

استاندار مرکزی افزود: اجرای سند آمایش استان مرکزی در حوزه شهرستانی نیز باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

مخلص‌الائمه بیان کرد: مدیران باید به سند آمایش استان مرکزی و برش‌های دستگاهی آن اشراف داشته باشند و مدیران شهرستانی را نیز توجیه کنند و با فرمانداران هماهنگ باشند.

وی اظهار کرد: دولت سیزدهم تلاش ویژه‌ای برای اتمام طرح‌ها و فعالیت‌های ناتمام دارد، این مهم در استان مرکزی نیز باید با جدیت دنبال شود.

استاندار مرکزی در بخش دیگری از سخنانش گفت: از ابتدای هفته آتی تغییر ساعت کاری ادارات به‌دلیل صرفه‌جویی در مصرف برق انجام می‌شود.

مخلص‌الائمه بیان کرد: در این راستا همه دستگاه‌های اداری مکلف به همکاری و صرفه‌جویی هستند.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی هم در ادامه این نشست گفت: در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی باید حوزه برنامه‌ریزی تقویت و بر بودجه غلبه کند، زیرا این سازمان اتاق فکر دولت است.

«علی‌اکبر کریمی» افزود: استان مرکزی ظرفیت‌های متنوع و گسترده‌ای به‌صورت بالقوه و بالفعل دارد.

وی بیان کرد: استان در بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی، معدن و خدمات نقش ملی و فراملی در آمایش سرزمین برعهده دارد که نشان‌‌دهنده موقعیت ممتاز آن است و باید از این ظرفیت‌ها برای پیشرفت استان به شایستگی بهره‌گیری کرد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: استان مرکزی در بخش صنعت و کشاورزی رتبه‌های بالایی دارد، حلقه مفقوده در این استان، بخش خدمات است.

کریمی عنوان کرد: توجه به بخش خدمات با سرعت بیشتر و سرمایه‌گذاری کمتر، ضریب تولید ثروت و اشتغال را بالا می‌برد و در تقویت سایر بخش‌های اقتصادی نقش مؤثری دارد.

وی گفت: اراک به‌عنوان مرکز استان مرکزی قابلیت ایجاد مرکز ذخیره‌ای استراتژیک کالا را دارد و در این راستا مقدماتی صورت گرفته و نیاز است توسط یک سرمایه‌گذار بخش خصوصی محقق شود.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: استان مرکزی ظرفیت فرودگاه بین‌المللی را دارد، اما به‌واقع از این ظرفیت استفاده نمی‌شود و این ضعف بزرگی است که محصولات این استان با وجود فرودگاه به‌صورت زمینی به استان‌های دیگر منتقل می‌شود.

کریمی اظهار کرد: در راستای طرح آمایش استان مرکزی، تعدادی پروژه مشخص شده که باید این طرح‌ها برای یک دوره و براساس اولویت مشخص شود.

وی عنوان کرد: استان مرکزی در بخش حمل‌ونقل ریلی و هوایی از ظرفیت و پتانسیل خوبی برخوردار است، اما در بخش حمل‌ونقل جاده‌ای وضعیت خوبی ندارد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: براساس آمایش سرزمین استان مرکزی، چند شهرستان این استان دارای عقب‌افتادگی‌ها و محرومیت‌های زیادی هستند که باید مورد توجه ویژه قرار گیرند.

کریمی تصریح کرد: استان مرکزی در بحث اعتبارات ملی ضعف دارد، تعداد پروژه‌هایی که از اعتبار ملی قابل توجه برخوردار باشد، کم است و درمجموع سهم این استان از سبد اعتبارات ملی پایین است.

وی تأکید کرد: در این راستا باید از سفر پیش روی هیئت دولت به استان مرکزی بهره‌گیری کرد تا اعتبارات ملی چشمگیری برای استان جذب شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی نیز در ادامه این نشست گفت: سندهای زیادی در استان تدوین شده که یکی از آن‌ها سند آمایش است.

«مهدی زندیه وکیلی» افزود: برش‌های استانی سند آمایش استان مرکزی مشخص شده و باید تلاش کرد به‌خوبی اجرا شوند.

وی بیان کرد: تقابل‌هایی در رویکردهای آمایش استانی و منطقه‌ای وجود دارد که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: برنامه آمایش این استان در سال 99 مصوب و ابلاغ شده و به‌عنوان سند بالادستی در همه برنامه‌های استان مرکزی باید فصل‌الخطاب باشد.

«نوربخش عسکری» افزود: آمایش سرزمین برای تنظیم رابطه بین انسان، فضا و فعالیت‌های انسان در فضا به‌منظور بهره‌برداری منطقی از جمیع امکانات در جهت بهبود وضعیت مادی و معنوی اجتماعی براساس ارزش‌های اعتقادی با توجه به سوابق فرهنگی و ابزار علم و تجربه در طول زمان است.

وی بیان کرد: طرح آمایش سرزمین سیمای آتی توسعه‌یافتگی را تصویر کرده و ابزاری مناسب برای سازمان‌دهی فعالیت‌ها در عرصه سکونتگاه‌ها را فراهم می‌آورد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی ادامه داد: آمایش درواقع سازمان‌دهی مناسب فعالیت انسان در پهنه سرزمین و غایت اصلی تمامی برنامه‌ریزی‌ها در سطوح مختلف است.

عسکری اظهار کرد: آمایش برنامه‌ای بلندمدت و راهبردی، برنامه توسعه‌ سرزمین و رهیافت برنامه‌ها است.

وی عنوان کرد: براساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی مرکز ملی آمار جمعیت استان مرکزی به یک میلیون و 462 هزار و 800 نفر رسیده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی افزود: شهرستان‌های خمین، کمیجان، محلات، خنداب، تفرش و آشتیان نسبت به سال 95 با رشد منفی جمعیت همراه بوده و شهرستان‌های ساوه، دلیجان، اراک، فراهان و شازند با رشد کم و تنها زرندیه با افزایش 13 و نیم درصدی جمعیت روبه‌رو بوده است.

عسکری اظهار کرد: درمجموع استان مرکزی در بحث جمعیت در سال 1400 نسبت به سال 1395 با رشد جمعیت 46 صدم درصدی همراه شده است.

وی گفت: نرخ مشارکت اقتصادی استان مرکزی در شهرستان‌های تفرش، آشتیان، زرندیه، خمین، ساوه و اراک، پایین‌تر از نرخ استان (38 و 19 صدم درصد) است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی ادامه داد: نرخ مشارکت اقتصادی شهرستان‌های فراهان، شازند، محلات، کمیجان، دلیجان و خنداب بالاتر از متوسط استان (38 و 19 صدم درصد) است.

عسکری گفت: نرخ بیکاری شهرستان‌های کمیجان، دلیجان، خنداب، ساوه، آشتیان، زرندیه، محلات، تفرش و فراهان از نرخ استان (9 و هشت دهم درصد) پایین‌تر و شهرستان‌های شازند، خمین و اراک، بالاتر از نرخ استان (9 و هشت دهم درصد) است.

وی تأکید کرد: چشم‌انداز آمایشی استان مرکزی در افق 1414 دیده شده که برای تحقق این مهم همه باید تلاش کنند.

در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مرکزی گزارشی از بند الف تبصره 18 سال 1400 ارائه شد و موضوع بررسی و تأیید گروه کاری اشتغال ایثارگران ذیل کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری، بررسی واگذاری حق استفاده از ساختمان بی‌استفاده اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی و بررسی و تصویب مصوبات کارگروه زیربنایی، توسعه روستایی، عشایری، شهری و آمایش سرزمین و محیط‌زیست برای تصویب رأی‌گیری کتبی شد.

استان مرکزی با 12 شهرستان دارای حدود یک میلیون و 480 هزار نفر جمعیت است.

شناسه خبر 56305