شناسه خبر:65394
1401/11/6 09:37:44
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان:

تدابیری برای احداث پایگاه‌های چندمنظوره مدیریت بحران اندیشیده شود

سپهرغرب، گروه خبر: رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان گفت: باید هرچه بیشتر بحث پیشگیری را در شهر تقویت کنیم و تدابیر لازم به‌منظور احداث پایگاه‌های چندمنظوره مدیریت بحران در شهر اندیشیده شود.

به گزارش سپهرغرب و به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، علی‌اکبر نظری در کمیسیون خدمات شهری شورا با موضوع احداث پایگاه چندمنظوره مدیریت بحران در شهر با حضور مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان، رئیس هلال‌احمر شهرستان همدان و مدیران مناطق شهرداری اظهار کرد: شهر همدان به‌عنوان شهر تاب‌آور شناخته شده و این نکته نقطه عطفی است که در حد توان در این زمینه بکوشیم و در بحث پیشگیری به‌منظور کمک به مدیریت بحران در شهر، چاره‌اندیشی کنیم.
وی با بیان اینکه مهار بحران ارزش بالایی دارد، گفت: باید هرچه بیشتر بحث پیشگیری را در شهر تقویت کنیم و تدابیر لازم به‌منظور احداث پایگاه‌های چندمنظوره مدیریت بحران در شهر اندیشیده شود.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان بیان کرد: با بررسی‌های لازم به‌صورت تخصصی در هر چهار منطقه سالن‌هایی به‌منظور ایجاد پایگاه‌های چندمنظوره مدیریت بحران پیش‌بینی شود.
نظری در ادامه با اشاره به بارش برف و اقدامات انجام‌شده در بحث برف‌روبی، افزود: بسیاری از مجموعه‌ها شهرداری را با وجود زحمات وافر و سنگین مدیران، متهم به کم‌کاری می‌کنند؛ اما باید قبول کنیم کاری با این وسعت قطعاً مشکلاتی دارد.
وی با بیان اینکه طی روزهای آینده نیز بارش برف را خواهیم داشت و باید دقت و برنامه‌ریزی‌های لازم باشد، تصریح کرد: در نوع برداشت برف‌ها نیز دقت شود.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان ادامه داد: نمک‌پاشی نیز به آب‌های زیرزمینی، گیاهان، زیرساخت‌ها و آسفالت آسیب می‌رساند و در این خصوص نیز فرهنگ‌سازی ضروری است که باید معاونت فرهنگی شهرداری در آموزش شهروندی به این موضوع هم ورود کند.
نظری در ادامه و در توصیه به شهردار خاطرنشان کرد: شورا متشکل از 11 عضو بوده و شهردار باید براساس نظر همه اعضا و نه‌فقط نظرات و دیدگاه تعدادی از اعضا، تصمیم‌گیری داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه مدیران شهردار نباید به احدی وابسته باشند، یادآور شد: وظیفه شهرداری خدماتی و خدمت‌رسانی به مردم بوده و این مهم برای ما ملاک است.
 حیدری: اسکان اضطراری از وظایف اصلی شهرداری در مدیریت بحران است
رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای اسلامی شهر همدان نیز با بیان اینکه مقوله مدیریت بحران به‌عنوان یک موضوع چندوجهی بخشی از پازل مدیریت و برعهده شهرداری است، اظهار کرد: البته به‌جز شهرداری دستگاه‌های دیگری همچون هلال‌احمر در مدیریت بحران نقش دارند.
مهدی حیدری با تأکید بر مدیریت بحران در مدیریت شهری، گفت: در این موضوع باید بودجه تأمین شده و دستگاه‌ها با تمام توان ظرفیت‌ها و آورده‌های خود را پای کار بیاورند.
وی اسکان اضطراری را مهم‌ترین نکته بعد از وقوع بحران در مدیریت برشمرد و بیان کرد: در بحران‌ها اسکان اضطراری پیش می‌آید که باید در این خصوص نیز تدابیری اندیشیده شود.
رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای اسلامی شهر همدان افزود: در کش‌وقوس مشغله‌های روزانه نباید از بحران غافل شد و اکنون وظیفه شهرداری در حوزه مدیریت بحران، بسیار گسترده است.
حیدری آواربرداری در زمان وقوع زلزله و سیل را از نکات مهم عملیاتی در این بحران‌ها دانست و تصریح کرد: در سازمان خدمات موتوری شهرداری 150 راننده داریم که باید در زمینه آواربرداری آموزش‌های تخصصی لازم به آن‌ها ارائه شود.
وی خواستار ایجاد پایگاه لجستیکی امداد‌ونجات با شعاع پوشش‌دهی 300 کیلومتر شد و ادامه داد: با ایجاد این پایگاه، درصورت نیاز به آواربرداری، امکان اعزام تجهیزات وجود دارد.
سنجربگی: ایجاد پایگاه پشتیبانی منطقه‌ای تاب‌آوری، امکانات و فرصت‌هایی را برای شهر ایجاد می‌کند
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه در وقوع بحران چاره‌ای جز پاسخ نداریم، اظهار کرد: پیشگیری و ایجاد آمادگی لازم از قبل لازمه پاسخ مناسب در بحران‌ها است.
علی سنجربگی به اقدامات انجام‌شده از سه سال گذشته به‌منظور ایجاد پایگاه پشتیبانی منطقه‌ای اشاره کرد و گفت: با توجه به موقعیت همدان در کریدور مرکز- شمال به جنوب و غرب کشور و برخورداری از دو فرودگاه و زیرساخت آزادراه و راه‌آهن، ظرفیت امدادرسانی به کل کشور را داریم.
وی با تأکید بر اینکه همدان ازنظر زیرساختی و پدافند غیر عامل مناسب‌ترین منطقه به‌منظور ایجاد پایگاه پشتیبانی منطقه‌ای است، بیان کرد: متأسفانه مشکل زمین در استان داریم و به‌منظور ایجاد پایگاه حداقل نیاز به 30 هکتار زمین است.
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان همدان افزود: ایجاد پایگاه پشتیبانی منطقه‌ای و پایگاه‌های چندمنظوره، تاب‌آوری، امکانات و فرصت‌هایی را برای شهر ایجاد می‌کند.
سنجربگی با اشاره به ایجاد مراکز مدیریت بحران شهری در برخی شهرها، تصریح کرد: انتظار داریم در مناطق مختلف شهرداری سالن‌های چندمنظوره مدیریت بحران در شهر داشته باشیم و اگر آمادگی لازم را نداشته باشیم، در حادث شدن بحران کاری از ما ساخته نیست.
وی خواستار کمک اعضای شورا در ایجاد پایگاه پشتیبانی منطقه‌ای و پایگاه چندمنظوره مدیریت بحران شد و ادامه داد: مهم‌ترین نیاز ما مراکزی برای نگهداری اقلام ضروری است و درخواست داریم سالن‌های ایجادشده چندمنظوره در اختیار جمعیت هلال‌احمر قرار گیرد.
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان همدان خاطرنشان کرد: درخواست دیگر این است که پارک‌های جدیدالاحداث سطح شهر دومنظوره و با امکان اسکان اضطراری باشد.

شناسه خبر 65394