شناسه خبر:71961
1402/5/8 10:15:48

سپهرغرب، گروه خبر: پروژه ساماندهی رودخانه "آبشوران" کرمانشاه اگرچه قدمت زیادی داد، اما از سال 1390 به شرکت آب منطقه‌ای واگذار شد و قرار بود با اختصاص 200 میلیارد تومان ظرف مدت چهار سال اجرایی شود.

پروژه‌ای که آنقدر مهم بود که مصوبه سفر مقام معظم رهبری به استان در سال 1390 را نیز اخذ کرد، اما به دلیل تزریق قطره چکانی اعتبارات در همه 12 سال گذشته آنطور که باید پیش نرفت.

اگرچه بنا بود با اختصاص 200 میلیارد تومان طی چهار سال (هر سال 50 میلیارد تومان)، این پروژه سرانجام گیرد، اما اکنون حتی با گذشت 12 سال نیز هنوز 200 میلیارد تومان تخصیص برای این طرح لحاظ نشده و این اعتبارات محدود باعث شده هزینه مورد نیاز برای ساماندهی آبشوران چندین برابر شود که دیگر شاید تامین آن کار چندان ساده‌ای نباشد.

حالا به گفته سرپرست شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه اگرچه این پروژه در دو جبهه فعال بوده و پیمانکاران در آن مشغول به کار هستند، اما این آمادگی وجود دارد که متناسب با ضوابط جدید که بر اساس آن متولی ساماندهی رودخانه‌های داخل شهر شهرداری‌ها هستند، کار ساماندهی آبشوران نیز به شهرداری واگذار شود.

مهندس رسول فرهادی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آخرین وضعیت ساماندهی رودخانه آبشوران، اظهار کرد: اکنون این پروژه فعال بوده و کار در دو جبهه در حال انجام است.

وی با بیان اینکه از سال 1390 مقرر شده که ساماندهی آبشوران با همکاری شهرداری انجام شود و شهرداری 50 میلیارد تومان برای تملک نقاطی که در مسیر ساماندهی رودخانه ضروری بوده مشارکت کند، افزود: اما در همه این سال‌ها هیچ‌گونه مشارکتی از سوی شهرداری برای تملک اراضی مسیر صورت نگرفته است.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه با بیان اینکه با این وجود در همه مسیرهایی که شرایط فراهم بوده کار انجام داده‌ایم و اکنون نیز پروژه فعال است، عنوان کرد: اگرچه اراده ما بر این است که که کار کنیم، اما طبق ضوابط جدید وزارت کشور ساماندهی رودخانه‌ها در محدوده داخل شهرها با شهرداری‌ها است و ما نیز تا شهریور ماه کار را پیش می‌بریم و پس از آن منتظر تعیین تکلیف ساماندهی آبشوران از سوی دستگاه‌ اجرایی آن که در راس کار وزارت کشور است خواهیم ماند و این آمادگی را داریم که کار را به شهرداری واگذار کنیم.

فرهادی موضوع دیگری که در ساماندهی رودخانه آبشوران مد نظر قرار گرفته را جداسازی فاضلاب از رودخانه دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه دیواره رودخانه بتنی است، اجازه ورود مستقیم فاضلاب به رودخانه دیگر داده نخواهد شد و پیش‌بینی‌هایی انجام داده ایم که بر اساس آن فاضلاب از طریق انجام لوله گذاری مجزا شده و دیگر وارد رودخانه نشود.

وی سپس اشاره‌ای هم به وضعیت اعتبارات ساماندهی آبشوران داشت و اظهار کرد: از سال 1390 تا پایان سال 1401 در مجموع 180 میلیارد تومان به این پروژه اختصاص یافته و مجموع اعتبارات مصوب سال 1402 آن نیز حدود 20 میلیارد تومان است.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه اعتبار مورد نیاز برای تکمیل ساماندهی آبشوران را نیز هزار میلیارد تومان برآورد کرد و یادآور شد: هم‌اکنون پروژه ساماندهی آبشوران در مجموع 56 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

شناسه خبر 71961