مزیت رقابتی همدان در مقایسه با سایر استانها، در فرهنگی بودن آن است و سرآمدان استان غالباً در سطح کشور دارای برتریهای محسوس و غیر قابل انکار هستند. انگار مواهب طبیعی استان و ژن غالب مردمان آن مستعد پرورش انسانهای فرهیخته و دارای نبوغ فکری، ذهنی و فرهنگی بوده است. از سدههای قبل از امثال ابوعلی سینا، باباطاهر، رشیدالدین فضلالله گرفته تا سرآمدان معاصر همچون آخوند ملاحسینقلی همدانی و ملاعلی معصومی و شهیدان مفتح و قدوسی و دهها چهره دیگر که نشاندهنده مناسب بودن اقلیم همدان برای رشد و اعتلای فکری، ذهنی و نبوغ ذاتی پرورشیافتگان این مرزوبوم است.
امثال سردار حسام که با قلم توانمند خود توانستهاند میراث ارزشمند خاطرات رزمندگان اسلام را به رشته تحریر درآورند، وجود سه روزنامه که بهصورت روزچاپ منتشر میشوند و علاوهبر اخبار همدان، اخبار سایر استانها بهویژه غرب کشور را نیز پوشش میدهند و چندین هفتهنامه کاغذی و دهها پایگاه خبری که مجموعاً اگر بینظیر نباشند، کمنظیر هستند، وجود صدها اثر فرهنگی و تاریخی ثبتشده در ردیف آثار ملی و بینالمللی همچون شهر باستانی هگمتانه و مرکز تاریخی همدان، تپه نوشیجان، آرامگاه بوعلیسینا و باباطاهر، دستکند سامن و کتیبه گنجنامه و دهها اثر دیگر نیز گویای این مزیت رقابتی است.
پیشتازی مردم همدان در انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس نیز گواه بر استعداد فرهنگی نهفته در این منطقه پاک است. علاوهبر آن جاذبههای طبیعی استان نیز مزید بر استعداد و توانمندیهای استان در زمینههای فرهنگی و گردشگری شده است و حال که در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم و طبیعی است که نخبگان و صاحبان اندیشه میبایست مطالبات کارشناسیشده از نامزدهای انتخابات مجلس مطرح کنند، چه بهتر که مطالبات از پیشرانی قوی همچون مزیت رقابتی استان بهره ببرد. وقتی که همهچیز گواه بر برتری وجهه فرهنگی استان بر سایر وجوه همچون اقتصاد و صنعت دارد، پس ضروری است که مجلس دوازدهم برای رشد و توسعه استان بر بُعد فرهنگ حساب ویژهای باز کند. استان همدان میتواند در حوزه فرهنگ پیشران اقتصاد بشود و این به توجه بیشتر نمایندگان مجلس در ادوار آینده نیاز دارد. بهعلاوه کمیسیون فرهنگی مجلس مطابق واقع و گزارشها، کمتعداد و بازارش کساد است که وجود این واقعیت در ادوار گذشته و فعلی، ضرورت توجه بیشتر به این حوزه را نشان میدهد.
شناسه خبر 72881