شناسه خبر:81422
1403/1/28 17:33:46

رئیس بنیاد ملی علم ایران با اشاره به افزایش سقف حمایت‌های بنیاد از 180 میلیون تومان به 4.5 میلیارد تومان در سال 1402، خاطرنشان کرد: از مجموع سه هزار و 285 طرح دریافتی، یک‌هزار و 122 طرح مصوب و مشمول حمایت بنیاد ملی علم ایران شد.

به گزارش سپهرغرب و به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، علی‌محمد سلطانی حمایت از پژوهش‌های علمی و حمایت از ترویج علم را دو زمینه اصلی از قلمروهای فعالیت بنیاد علم دانست و اظهار کرد: ظرفیت‌سازی برای پیشبرد مرزهای دانش و مرجعیت علمی و سرآمدی کشور، ایجاد ظرفیت خلق راه حل‌های بدیع و به‌ دنبال آن حل مسائل کلان و زمینه‌سازی برای ارتقای ارزشمندی علم در جامعه با رویکرد ترویج علم، ازجمله اهداف اصلی بنیاد ملی علم ایران است.

به گفته وی بنیاد ملی علم ایران به دو صورت ذیل عناوین حمایت‌های مستمر و فراخوان‌های ویژه از جامعه علمی کشور حمایت می‌کند.

سلطانی طرح پژوهشی، رساله دکتری، پسادکتری، کرسی پژوهشی و گرنت پژوهشی را ازجمله قالب‌های حمایت‌های مستمر برشمرد و گفت: پژوهشگران می‌توانند با ارسال پژوهش در طول سال از حمایت‌های مستمر بنیاد بهره‌مند شوند و فراخوان‌های ویژه نیز برنامه‌های هدفمند حمایت از پژوهش‌ها هستند که ذیل آن‌ها بنیاد علم به طرح موضوع و مسئله می‌پردازد و با اعلام مهلت شرکت در فراخوان از پژوهشگران علاقه‌مند دعوت به ارسال پژوهش‌ می‌کند؛ همچنین گفتنی است که هر فراخوان ضوابط خاص خود را دارد.

وی ضمن اشاره به اینکه در سال 1402 شاهد رشد چشمگیری در تعداد طرح‌های دریافتی و مصوب بنیاد علم به نسبت سال 1401 بودیم، اظهار کرد: در سال 1402 از مجموع سه هزار و 285 طرح دریافتی یک‌هزار و 122 طرح مصوب و مشمول حمایت بنیاد ملی علم ایران شد. پذیرش طرح‌ها در بنیاد ملی علم براساس داوری علمی است و در سال 1402 تعداد 904 طرح نیز خاتمه‌یافته اعلام شد.

* مهم‌ترین رویکردها و تغییرات ایجادشده در بنیاد در سال 1402

سلطانی ضمن بیان اینکه هدف‌گذاری حمایت‌های بنیاد براساس آفرینش و سرآمدی علمی، حل مسئله و نوآوری در آینده اقتصاد است، خاطرنشان کرد: افزایش سقف و تعریف سطح‌بندی‌شده حمایت‌ها از 180 میلیون تومان تا چهارونیم میلیارد تومان، تدوین و اجرای برنامه‌های هدفمند حمایت از پژوهش‌ها براساس اسناد بالادستی و با همکاری سازمان‌های تخصصی، حمایت از مأموریت‌گرایی دانشگاه‌ها، حمایت از پژوهش‌های عمیق مورد نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان (نسل بعدی محصولات هر شرکت) و ارجاع به دانشگاه‌ها، برنامه‌های ترویج علم برای افزایش مشارکت و اعتماد مردم به نهاد علم و عالمان، توسعه همکاری‌های پژوهشی داخلی و بین‌المللی، برنامه‌ریزی برای مشارکت بیشتر دانشگاه‌های استان‌ها و شهرستان‌ها در جذب حمایت‌ها و بهبود فرایندها و افزایش دقت و سرعت تصویب حمایت‌ها، ازجمله تغییرات ایجادشده بنیاد علم در سال 1402 است.

وی ادامه داد: بنیاد ملی علم ایران در راستای تدوین و اجرای برنامه‌های هدفمند به حمایت از پژوهش‌ها در قالب فراخوان‌های ویژه می‌پردازد.

به گفته رئیس بنیاد ملی علم ایران، در سالی که گذشت این برنامه‌ها شامل موضوعات حمایت از پژوهش‌های مأموریت‌گرا، حمایت از فناوری‌های نوظهور و پیشرو، حمایت از پژوهش‌های مأموریت‌گرا، حمایت از آفرینش‌های علمی، نوآوری شرکت‌های دانش‌بنیان، ترویج علم، توسعه همکاری‌های علمی بین‌المللی با هماهنگی مرکز تعاملات بین‌المللی، هماهنگی و حمایت‌های مشترک با سازمان‌ها و نهادها و حمایت از دانشگاه‌های دارای مأموریت‌ معین بود، همچنین در سال 1402 فراخوان 18 مورد حمایت از پژوهش‌های عمیق مورد نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان اعلام شد.

سلطانی ضمن اشاره به «سامانه انتشار اطلاعات حمایت‌های بنیاد ملی علم ایران»، گفت: این سامانه با هدف تسهیل و تسریع دسترسی مخاطبین بنیاد ملی علم ایران به گزارش‌های عملکردی این نهاد و همسو با سند شفافیت که ارائه و دسترسی آزاد مخاطبان و کاربران به اطلاعات را درنظر دارد، در نشانی https://data.insf.org/ راه‌اندازی شده است؛ منبع اطلاعاتی این سامانه، «سامانه مدیریت پژوهش کایپر» به نشانی https://rtms.insf.org/ است.


منبع: خبرگزاری ایسنا

شناسه خبر 81422