معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در کشور 83میلیون هکتار مرتع وجود دارد که توانمندیها و اثربخشی آن در حفظ ذخایر ژنتیکی، تولید علوفه و تولید گوشت قرمز مشخص است.
عباسعلی نوبخت گفت: برای مشارکت موفق مردم در بهرهبرداری و حفاظت از منابع طبیعی، توجه توأمان به سه مؤلفه طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی ضروری است.
وی به وسعت نزدیک به 83میلیون هکتاری مراتع کشور و ظرفیتهای آشکار و نهان آن اشاره و اظهار کرد: بهطور دقیق باید مشخص شود که مراتع چه توانمندیهایی در زمینه حفظ ذخایر ژنتیکی، تولید علوفه و تولید گوشت قرمز و دیگر اثربخشیها دارند.
وی ادامه داد: با تشکیل و توسعه تعاونیهای مرتعداری، امر مدیریت و بهرهبرداری مراتع در قالب طرحهای مرتعداری به ذینفعان حقیقی (دامداران، ساکنان و بومیان) احاله میشود و در این صورت است که خود مردم با انجام بذرکاری، اقدامات بیومکانیکی و به ویژه بیولوژیک، شروع به غنیسازی و تقویت ظرفیت مراتع میکنند.
نوبخت خاطرنشان کرد: دفتر آموزش و ترویج باید با برگزاری کارگاههای آموزشی برای مرتع داران و روستاییان فعالیت خود را از جنبه تسهیلگری افزایش دهد.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیریت درست عرصههای منابع طبیعی را مدیریت از پایین به بالا در هرم مدیریت برشمرد و با تاکید بر اجرای منطقهای شیوهنامهها و شرح خدمات طرحهای منابع طبیعی بخصوص مرتعداری افزود: برای مردمیسازی درست، ما ناگزیریم برای شیوهنامهها و شرح خدمات طرحها به صورت منطقهای عمل کنیم یعنی این انتظار نیست که مثلاً در کل سطوح مرتع کشور به یکباره اجرا شود.
بنا بر این گزارش، تا انتهای سال 1402 و در راستای مردمیسازی طرحهای منابع طبیعی در سطح کشور، 20 صندوق ملی منابع طبیعی، 120 اتحادیه استانی و 425 تعاونی فراگیر در 400 سامانه عرفی تشکیل شده که حدود 100 هزار خانوار بهرهبردار را تحت پوشش قرار میدهند.
منبع: خبرگزاری مهر
شناسه خبر 82176