یک منتقد سینما گفت: ساخت فیلم تاریخی، سازنده کار کشته میخواهد زیرا اثر تاریخی به یادگار میماند وآیندگان در مورد آن نظر خواهند داد.
وی ادامهداد: حال شاید بپرسید چرا؟ به جرات میتوان گفت زمانی که خانم شافاک تصمیم به نوشتن ملت عشق کردند مطمئنا چندین سال وقت خود را صرف تحقیق وتفحص در مورد شاعر بزرگ مولانا و زندگی شمس کردند. پس جناب فراستی واقعیت زندگی مولانا از کتاب ملت عشق میتواند واقعیتر باشد پس در نتیجه میتوانگفت جناب فراستی اگر کتاب ملت عشق را خوانده باشند چنین موضوعی از ایشان بسیار بعید است.
مهسان فراست بیان کرد: زمانی که خبر آمد حسن فتحی قرار است فیلم سینمایی به نام «مست عشق» را در ترکیه مقابل دوربین ببرد، به دوستانم گفتم اثر قابل توجهی نخواهد شد. وقتی فیلم در ایران اکران شد، در روزهای اول رکوردها را جابه جا کرد، ابتدا فکر کردم قضاوت درستی نداشته ام؛ اما هنگامیکه در سالن سینما به تماشای این اثر نشستم متوجه شدم اغلب تماشاگران به جای واکنش نشان دادن به صحنههایی که مولانا و شمس در آن حضور دارند، نسبت به دیدن بازیگران ترکی که پیش از این در سریالهای ضعیف حضور داشتند به تماشای مست عشق نشسته بودند و به وجد میآمدند!
این منتقد تاکید کرد: ضعف پررنگ فیلمنامه، پراکندگی صحنهها و نداشتن داستانی منسجم به وضوح در مست عشق به چشم میخورد. تاکیدم بر روی بازیهای بسیار ضعیف بازیگران است که کمتر کسی میتواند بگوید نادرست است.
ضعف طراحی صحنه و لباس «مست عشق» آشکار است
وی افزود: طراحی صحنه و لباس از مهم ترین فاکتورهای موفقیت فیلمهای تاریخی است، زیرا مخاطب با دیدن آنها وارد فضای قدیمی و سنتی میشود و اگر چنین موردی حرفه ای نباشد، تماشاگران با اثر ارتباط موثری برقرار نمیکنند و شکست فیلم را به دنبال دارد. از این رو در صحنههای «مست عشق» ضعف طراحی صحنه و لباس به شدت به چشم آمد و این موضوع مرا آزار داد و یاد یک سریال سخیف تاریخی ترکیه ای انداخت!
وی بیان کرد: مجید میرفخرایی که از شاخص ترین طراحهای صحنه و لباس کشور است، در یادداشتی طراحی صحنه و لباس «مست عشق» را ضعیف توصیف کرد و مانند نظر بنده آن را شبیه طراحی صحنه و لباس سریال ترکیهای دانسته که خود دارای ضعفهای شدید بود!
فروش« مست عشق» افت پیدا کرد
مهسان فراست عنوان کرد: در آخرین آمار فروش منتشر شده، فروش «مست عشق» به شدت افت پیدا کرده است که این فروش نشاندهنده این است که تماشای اولیه فیلم نزد مخاطبان فروکش کرده و این اثر دیگر برای آنان جذاب نیست.
وی افزود: حسن فتحی یک سریال ساز متبحر است. کارگردانی است که به صحنههای کشدار در مجموعههای تلویزیونی و پلتفرمها عادت کرده و هنوز نتوانسته خود را از آن فضا رهایی بخشد. وی در سریالهایی که ساخته، هرچند برخی از آنها با استقبال روبرو شده اند؛ اما زمانهای مرده در آنها بسیار دیده میشود، مانند «پهلوانان نمی میرند»،«شب دهم» و.... حسن فتحی با وجود توانایهایی که در سریال سازی دارد، در ساخت فیلمهای سینمایی موفق نبوده است. این ادعا را آثار معدودی که در عرصه سینما ساخته است آشکارا اثبات میکند. معتقدم ساخت فیلم تاریخی، سازنده کار کشته میخواهد؛ چون اثر تاریخی به یادگار میماند وآیندگان در مورد آن نظر خواهند داد.
منبع: خبرگزاری ایسنا
شناسه خبر 83396