مطالعات اسپانیایی نشان میدهد کودکانی که در نزدیکی فضاهای سبز شهری در اروپا زندگی میکنند، ریههای با حجم بیشتر، درنتیجه عملکرد مؤثرتر و سالمتری دارند.
تحقیقی به رهبری مؤسسه سلامت جهانی بارسلونا (ISGlobal)، با بررسی دادههای 35 هزار کودک در هشت کشور مختلف اروپایی شامل دانمارک، فرانسه، ایتالیا، لیتوانی، نروژ، هلند، اسپانیا و بریتانیا، ارتباطی قوی بین قرار گرفتن در معرض فضاهای سبز در اوایل دوران کودکی و عملکرد بهتر ریه پیدا کرد و نشان داد عملکرد ریههای کودکانی که در محلههای سرسبز زندگی میکنند، بهتر از سایرین است.
طبق این مطالعه حجم ریه (حداکثر مقدار هوایی که یک فرد میتواند بدون محدودیت زمانی پس از نفس عمیق بیرون بدهد) در کودکانی که دورتر از فضاهای سبز زندگی میکنند، کمتر از کودکان ساکن در نزدیکی این فضاها است. این یافتهها اهمیت ادغام فضاهای سبز در محیطهای شهری را برای سلامت تنفسی بهتر در کودکان نشان میدهد.
به این ترتیب اگر نحوه پیکربندی شهرها عاملی است که به افزایش نابرابری کمک میکند، برنامهریزی شهری آگاهانه نقش بسزایی در کاهش این نابرابری دارد؛ یکی از زمینههای مهم در این برنامهریزی این است که شهرها باید بهگونهای طراحی شوند که فضای سبز زیادی را در خود جای دهند.
منبع: ایمنا
شناسه خبر 84902