شناسه خبر:86147
1403/6/11 14:35:51

نماینده ولی‌ فقیه در استان همدان گفت: شورای فرهنگ عمومی دبیرخانه قوی می‌خواهد؛ حل معضلات نیازمند حضور نیروهای قوی و پای کار است تا مسائلی که متعلق به کمیسیون‌ها بوده، به صحن عمومی نیاید.


حجت‌الاسلام‌والمسلمین حبیب‌الله شعبانی‌موثقی در چهارمین جلسه شورای فرهنگ عمومی امسال که روز شنبه در سالن جلسات شهدای استانداری برگزار شد، بیان کرد: در کنترل اعتیاد باید طرح جدیدی پیش گرفت، من منکر تلاش‌ها در کشف، مبارزه و پیشگیری نیستم، اما باید مسئله را طور دیگری دید. ما به حل مشکلات به روش‌های قدیم عادت کرده‌ایم و می‌ترسیم روش‌های نو را در پیش بگیریم.
وی تصریح کرد: فرد معتاد یک آسیب‌دیده است. هزاران میلیون تومان پول صرف می‌شود، اما تغییر محسوسی رخ نمی‌دهد؛ باید رو به نخبگان آورد و با تدبیرهای جدید، فکری بدیع و اثربخش کرد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان همدان با اشاره به اهمیت بیان مسائل در رسانه‌ها، بیان کرد: به‌واقع نوع بیان خبر مهم است و تنها جایی که طرح واقعیت منجر به آسیب بیشتر می‌شود، نیاز به اصلاح فرهنگ خبررسانی داریم.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین شعبانی‌موثقی سپس با طرح این پرسش که باید دید بودجه مبارزه با آسیب‌های اجتماعی کجا هزینه شده؟ گفت: ما هیچ گزارشی در این خصوص نداریم، باید جزئیات هزینه و نتیجه آن مشخص شود؛ آن چند میلیارد تومان چند جوان را از خودکشی و اعتیاد نجات داده است؟
وی افزود: کدام اقدامات در راستای تنزل رتبه پنجم استان در خودکشی نافع بوده است؟ فضای نشاط در استان چگونه تأمین می‌شود؟ اکنون همه تفریحگاه‌ها پولی شده‌اند.
نماینده ولی فقیه در استان همدان تصریح کرد: تا می‌گوییم نشاط، می‌گویند کنسرت! چه کسی در کنسرت 500 هزار تومانی شرکت می‌کند؟ آنکه نشاط ندارد؟ جوانی که توان مالی ندارد، کجا برود؟
حجت‌الاسلام‌والمسلمین شعبانی‌موثقی با این بیان که مطابق گزارش‌ها افسردگی در همدان ملموس و مشهود است، گفت: ما در این بخش نیاز به پژوهش جدی داریم؛ چرا به اینجا رسیده‌ایم؟ البته زحمات زیادی کشیده شده و ما ممنون دستگاه‌ها و سمن‌ها هستیم، اما شورای فرهنگ عمومی باید نقاط ضعف را شناسایی کند و تکرار نقاط قوت، گره‌ای را باز نمی‌کند.
وی با تأکید بر اینکه باید دید بودجه‌ آسیب‌های اجتماعی به‌لحاظ کمی و کیفی چگونه هزینه می‌شود؟ ابراز کرد: مردم چند برابر مسئولان تلاش می‌کنند. شورای فرهنگ عمومی دبیرخانه قوی می‌خواهد؛ حل معضلات نیازمند حضور نیروهای قوی و پای کار است تا مسائلی که متعلق به کمیسیون‌ها بوده، به صحن عمومی نیاید.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان همدان این را هم گفت که اگر مصوبه‌ای تصویب می‌شود، وظیفه امام‌جمعه نیست که آن را پیگیری کند! اما من گاهی این کار را می‌کنم، درحالی که نه از اعضای شورا هستم، نه شهردار و نه متولی دستگاه اجرایی! اما وقتی اینجا مصوبه‌ای تصویب می‌شود و مسئولان تأییدش می‌کنند، دیگر پیگیر نیستند! می‌گویند بودجه نداریم. اگر بودجه ندارید، در جلسات همین را بگویید، نه اینکه بعد از تصویب بگویید بودجه نیست!
حجت‌الاسلام‌والمسلمین شعبانی‌موثقی در پایان سخنانش با ابراز قدردانی از اقدام بهزیستی در راستای قرار دادن اردوگاه تفریحی برای نوجوانان، افزود: امیدوارم فضاهای رایگان نظیر اردوگاه‌ها، باشگاه‌ها و فضاهای تربیتی رایگان، با همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر برای جوانان و نوجوانان پیش‌بینی شود تا در این راستا یک موج تربیتی مثبت در جامعه شکل بگیرد.
* آسیب‌های اجتماعی را رها کنیم، دامن کل جامعه را خواهد گرفت
استاندار همدان نیز در این جلسه در ابتدای سخنانش با اشاره به خدمات مردمی اربعین در استان و میزبانی شایسته از زائران حسینی، عنوان کرد: کمک‌های دستگاه‌های دولتی در قالب 14 کمیته با تولی‌گری بوده، اما 150 هزار نفر از مردم از جیب خود هزینه کرده و پای کار حسین علیه‌السلام ایستاده‌اند؛ بنابراین کار مردمی بوده و حمایت‌های جانبی فقط از سوی دستگاه‌ها شکل گرفته بود.
علیرضا قاسمی‌فرزاد در ادامه با اشاره به نرخ بیکاری و تورم استان، خاطرنشان کرد: در بین 31 استان، همدان رتبه 24 تورم را داشت، در بخش بیکاری هم رتبه 18 را در کشور داریم. این را باید تأکید کنم که از سال 1397 تا 1401 روند صعودی بوده و از ابتدای 1401 تا تیرماه 1403، روند نزولی بوده است.
وی سپس با تأکید بر انجام اقدامات فرهنگی درخصوص پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر، تصریح کرد: آموزش‌وپرورش، اصحاب رسانه و کلیه‌ دستگاه‌های ذی‌ربط باید پای کار باشند.
استاندار همدان این را هم اعلام کرد که فرد معتاد بیمار نیست، چون خودش خواسته این کار را انجام بدهد؛ بنابراین با اطلاق بیماری به این آسیب اجتماعی، نباید آن را تقلیل داد.
قاسمی‌فرزاد گفت: مبارزه با تولید مشروب و مقابله با سرقت، دو موضوع مهم و در دستور کار و پیگیری مسئولان ذی‌ربط در استان است که من از مسئولان قدردانی کرده و در شورای تأمین پیگیر آن هستیم.
وی در خاتمه سخنان خود متذکر شد: حل آسیب‌های اجتماعی آن‌طور که باید، عملی نشد و اگر رهایش کنیم، دامن کل جامعه را خواهد گرفت. نیاز است اعتباری که برای این منظور درنظر گرفته می‌شود، از طریق تخصیص به سمن‌ها باشد تا در کنار مسائل فرهنگی، موضوع آسیب‌های اجتماعی نیز مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز با اشاره به خریدوفروش مو در برخی از آرایشگاه‌های زنانه، گفت: شیوع خالکوبی و تتو به‌ویژه در کودکان که اخیراً بسیار دیده می‌شود نیز از دیگر موضوعات مبتلابه فرهنگی است.
مسعود ویژه افزود: سیگار الکترونیک پدیده دیگری است که درحال رواج بوده و باید برای آن چاره‌‌اندیشی کرد؛ چراکه به اندازه سیگار معمولی مضر است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان نیز گفت: این استان ازلحاظ شیوع مواد مخدر در بین 31 استان کشور، در رتبه 22 قرار دارد.
حمزه عبدکوند افزود: استان همدان با حمایت‌های استاندار و پشتیبانی‌های دستگاه‌ها در کنترل مواد مخدر پیشرو است و هم‌اکنون 370 معتاد متجاهر در مراکز ماده 16 به‌صورت رایگان تحت درمان قرار دارند.
وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون پنج تُن انواع مواد مخدر در این استان کشف شده و دو هزار و 200 خُرده‌فروش مواد مخدر دستگیر شدند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان گفت: درمان 55 معتاد خودمعرف در کلینیک‌های زیر پوشش صورت می‌گیرد.
عبدکوند افزود: 85 میلیارد ریال تسهیلات اشتغال‌زایی در سال جاری به 566 معتاد بهبودیافته پرداخت شده است.
وی از انعقاد تفاهم‌نامه با 18 دستگاه فرهنگی خبر داد و افزود: در سال جاری در راستای آموزش جامعه هدف با 18 دستگاه فرهنگی قرارداد منعقد شد و آموزش‌وپرورش یکی از اولویت‌ها است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان گفت: دو مرکز ماده 16، سه مرکز سرپناه، 165 کلینیک. 45 کمپ، انجمن‌های ان‌ای، پنج بیمارستان منتخب، راه‌اندازی خانه یاریگران در دو هزار و 500 مدرسه، 20 مرکز مشاوره در روستاها، استفاده از ظرفیت ورزشکاران و راه‌اندازی مجموعه خیران با محوریت استاندار از ظرفیت‌هایی ایجادشده در این ستاد است.
* همدان جزء چهار استان برتر در زمینه مبارزه با مواد مخدر
عبدکوند افزود: ازنظر فعالیت کمیته‌های مبارزه با مواد مخدر در سطح کشور، استاندار همدان جزء استانداران برتر کشور شناخته شد و از ستاد کشوری مبارزه با مواد مخدر لوح تقدیر دریافت کرد.
وی ادامه داد: از 21 هزار معتاد تحت درمان در استان بیشترین فراوانی بین سن 20 تا 30 سال است و مدت‌زمان طول اعتیاد 10 تا 15 سال بوده که 75 درصد معتادان متأهل هستند و علت اصلی گرایش به اعتیاد دوست و رفیق ناباب برآورد شده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان تقویت باورهای دینی در خانواده‌ها را در پیشگیری از اعتیاد ضروری دانست و افزود: باید نفرت عمومی و فراگیر از اعتیاد در جامعه شکل بگیرد و اولویت سرمایه‌گذاری باید پیشگیری از اعتیاد باشد.

شناسه خبر 86147