شناسه خبر:89901
1403/9/27 15:21:00

استاندار کرمانشاه راه آهن کرمانشاه - خسروی را ادامه راه کربلا و یکی از کوتاه‌ترین مسیرهای ریلی بین ایران و عراق دانست و گفت: این طرح به دلیل ویژگی‌های استراتژیک و اتصال ایران به عراق و سپس سوریه، هم برای زائران اربعین و هم در زمینه حمل بار و صادرات دارای اهمیت بالایی است و باید با اهتمام جدی تکمیل شود.

منوچهر حبیبی روز سه‌شنبه در بازدید از پروژه راه‌آهن کرمانشاه-خسروی بر اهمیت این پروژه تأکید کرد و با بیان اینکه این پروژه از محل سفر رهبر معظم انقلاب در حال اجراست، اظهار کرد: این خط آهن پنج شهرستان استان شامل کرمانشاه، اسلام‌آباد غرب، دالاهو، گیلان‌غرب و قصرشیرین را پوشش می‌دهد و نقش مهمی در توسعه استان ایفا خواهد کرد.
وی افزود: بازارچه‌های مرزی استان نزدیک به 50 درصد صادرات کشور به عراق را انجام می‌دهند و این محور ریلی می‌تواند علاوه بر جابجایی زائران، برای حمل بار نیز مورد استفاده قرار گیرد. اما روند فعلی اجرای پروژه قابل قبول نیست و باید با سرعت بیشتری دنبال شود. مذاکراتی با وزارت راه و شهرسازی انجام شده و به‌زودی وزیر راه و شهرسازی از این پروژه بازدید خواهد کرد تا تصمیمات لازم برای تأمین اعتبار اتخاذ شود.
استاندار کرمانشاه همچنین از پیشنهاد پیمانکار مبنی بر افتتاح فاز به فاز پروژه استقبال کرد و گفت: با سفر وزیر و معاونین مربوطه و تخصیص اعتبارات، می‌توانیم شاهد تحرک بیشتری در این پروژه باشیم.
حبیبی گفت: این پروژه که بخشی از کریدور ریلی شرق به غرب کشور است، توجیه اقتصادی و راهبردی کافی برای تکمیل دارد و نقش مهمی در توسعه تجارت، حمل‌ونقل و ارتباطات منطقه‌ای ایفا خواهد کرد.
الیاس سلیمانی، مدیر حوزه طرح‌های شرکت ساخت و توسعه در استان کرمانشاه، درباره جزئیات فنی پروژه گفت: راه‌آهن کرمانشاه-خسروی از مسیر راه‌آهن اراک-ملایر-کرمانشاه منشعب می‌شود و تا مرز خسروی ادامه دارد. این مسیر 261 کیلومتر طول دارد که با احتساب خطوط آنتنی به 330 کیلومتر می‌رسد و تاکنون هشت هزار میلیارد ریال برای آن هزینه شده است.
وی ادامه داد: این پروژه شامل 9 کیلومتر تونل است که از مجموع 11 تونل، تاکنون 5 مورد آن تکمیل شده است. فاز اول مسیر از کرمانشاه تا اسلام‌آباد غرب 86 درصد پیشرفت دارد و کل پروژه 38 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. با تأمین اعتبار می‌توان فاز اول را ظرف یک سال به پایان رساند. فاز اول پروژه به 60 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
سلیمانی اضافه کرد: فاز یک پروژه شامل قطعه کرمانشاه تا اسلام آباد غرب به طول 110 کیلومتر است که در بخش زیرسازی 86 پیشرفت دارد.
مدیر حوزه طرح‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در استان کرمانشاه گفت: پیشرفت پروژه راه‌آهن کرمانشاه_ خسروی به‌طور کلی حدود 38 درصد است.
الیاس سلیمانی مدیر حوزه طرح‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در استان کرمانشا، امروز در حاشیه بازدید استاندار کرمانشاه از فاز یک پروژه راه‌آهن کرمانشاه_خسروی در جمع خبرنگاران،به تشریح وضعیت پیشرفت پروژه راه‌آهن کرمانشاه-خسروی پرداخت.
وی گفت: طول کل پروژه 263 کیلومتر است که با خطوط آنتنی به طول 330 کیلومتر در حال اجرا است. از این میزان، حدود 115 کیلومتر به‌طور فعال در حال عملیات است.
مدیر حوزه طرح‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در استان کرمانشاه با اشاره به شروع کار پروژه از سال 1390، افزود: پروژه از نظر پیشرفت فیزیکی در بخش زیرسازی تا اسلام‌آباد غرب به 86 درصد رسیده و کل پروژه تاکنون حدود 800 میلیارد تومان هزینه داشته است. اگر تأمین اعتبار صورت گیرد، پیش‌بینی می‌شود که پروژه تا ایستگاه اسلام‌آباد غرب طی یک سال آینده به اتمام برسد.
وی خاطرنشان کرد: از محل منابع مقام معظم رهبری، حدود 200 میلیون یورو برای این پروژه تخصیص یافته که تاکنون تخصیص داده نشده است. در حال حاضر پروژه در بخش‌های مختلف از جمله خاکبرداری، خاکریزی و ساخت تونل‌ها در حال پیشرفت است.
سلیمانی در خصوص مشخصات فنی پروژه، گفت: این پروژه شامل 263 کیلومتر خط اصلی، 12 ایستگاه، سه ایستگاه درجه 2، یک ایستگاه درجه یک (خسروی) و هشت ایستگاه درجه سه می‌شود. همچنین این پروژه حدود 9 کیلومتر تونل و 3 هزار متر پل در بر دارد.
وی افزود: 26 میلیون متر مکعب خاکبرداری، 17 میلیون مترمکعب خاکریزی انجام شده است.
وی در مورد اشتغال‌زایی این پروژه نیز خاطرنشان کرد: در حال حاضر نزدیک به 300 نفر به‌طور مستقیم در این پروژه مشغول به کار هستند و پیش‌بینی می‌شود که با تکمیل پروژه، این تعداد افزایش یابد.
سلیمانی همچنین از تخصیص اعتبار جدید برای ادامه پروژه خبر داد و گفت: برای تکمیل فاز اسلام‌آباد غرب، حدود 6 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که در صورت تأمین اعتبار، پروژه با سرعت بیشتری ادامه خواهد یافت.
مدیر حوزه طرح‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در استان کرمانشاه در پایان نیاز اعتبار پروژه راه‌آهن کرمانشاه برای رسیدن به خسروی را 16 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: پیشرفت پروژه راه‌آهن کرمانشاه_ خسروی به‌طور کلی حدود 38 درصد است و با تأمین اعتبار و ادامه عملیات، امیدواریم به مرحله بهره‌برداری برسد.

شناسه خبر 89901