معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه تدریس دروس حوزه در دانشگاه برای وحدت حوزه و دانشگاه کافی نیست، گفت: وحدت بین حوزه و دانشگاه، جایگاه علم و دین را مستحکم میکند.
روحالله رازینی روز چهارشنبه در آیین نکوداشت مرحوم حجتالاسلاموالمسلمین کمالالدین رازینی با عنوان «مثل پدر» بهمناسبت وحدت حوزه و دانشگاه با اشاره به نقش ارزنده بنیانگذاران و پیشکسوتان وحدت بین حوزه و دانشگاه ازجمله شهیدان مفتح، بهشتی، باهنر و مطهری، افزود: توجه ویژه به سطوح وحدت بین حوزه و دانشگاه امری ضروری است که باید به آن توجه ویژهای شود.
وی اظهار کرد: حضور حوزویان در دانشگاه و حضور دانشگاهیان در حوزه و وجود دروس معارف اسلامی در دانشگاه و تدریس دروس دانشگاه در حوزه و بالعکس برای وحدت حوزه و دانشگاه هرچند لازم است، اما کفایت نمیکند.
این مقام مسئول با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر وحدت آرمانی و غایتگرا و بحث وحدت بین حوزه و دانشگاه، تصریح کرد: ایشان در بحث وحدت بین حوزه و دانشگاه بر جایگاه علم و دین و ارتباط وسیع این دو حوزه با یکدیگر و عدم تعارضات آنان، تأکید بسیار دارند.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برگزاری چنین آیینهایی برای بزرگداشت نمادها و تقدیر از آنان، نقش ارزندهای در برداشت و یادگیری همه ما دارد.
رازینی با اشاره به خصوصیات و ویژگیهای پدر خود مرحوم «حجتالاسلاموالمسلمین کمالالدین رازینی»، اظهار کرد: مرحوم رازینی با وجود حضور در دانشگاه و داشتن روحیه باز، اما طلبگی خود را از دست نداده بود و همچنان روحانی و طلبه بود و این دو در کنار هم از ایشان شخصیت رفتاری جذابی ساخته بود.
فرزند حجتالاسلام رازینی صراحت بیان و قانونمداری را از دیگر ویژگیهای مرحوم «کمالالدین رازینی» بیان کرد و گفت: یکی از جذابیتهای وی این بود که با وجود قانونمدار بودن، در چارچوب کاغذبازی گرفتار نمیشد و از مسیر دیگری خلاقانه مشکلات را حل میکرد.
وی با اشاره به اینکه مرحوم رازینی اصولی روشن و مشخص در دفاع از نظام و رهبری داشت، ادامه داد: وی خود را مرید رهبری میدانست و مدارا را در کنار روحیه انقلابی خود حفظ کرده بود.
رازینی با بیان اینکه ایشان از دروغ، اسراف و بیاخلاقی بیزار بود، اضافه کرد: این ویژگیها وی را قفل نمیکرد و در برابر چنین افرادی مدارا و دلسوزی داشت.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: وی فرد سادهزیستی بود و با وجود این سادهزیستی برای اعضای خانواده خود دردسر ایجاد نمیکرد و در این دوگانگی مدیریت داشت.
رازینی با تأکید بر اینکه باید از این رویکردها استفاده کنیم، گفت: مرحوم رازینی با وجود منطقی بودن، اما روحیهای شاعرانه و لطیف داشت.
* حوزه و دانشگاه 2 بال علمی نظام هستند
رئیس بسیج اساتید دانشگاه بوعلیسینا همدان نیز با تأکید بر اینکه حوزه و دانشگاه دو پایه و بال علمی نظام است، گفت: وحدت حوزه و دانشگاه این نیست که بخشی از دانشگاه را به حوزه و یا بخشی از حوزه را به دانشگاه ببریم.
حسن رحیمیروشن با اشاره به اینکه حجتالاسلاموالمسلمین رازینی نماد وحدت حوزه و دانشگاه بود، افزود: حوزه و دانشگاه در نظام جمهوری اسلامی به سمت خداگرایی رفتند.
* وحدت در هدف و همافزایی در عمل، مد نظر وحدت حوزه و دانشگاه باشد
وزیر اسبق علوم، تحقیقات و فناوری نیز با بیان اینکه ظرفیتهای علمی کشور در حوزههای علمیه و دانشگاهها بسیار زیاد است، گفت: در وحدت حوزه و دانشگاه، وحدت آرمانی یا وحدت در هدف و همافزایی در عمل باید مد نظر باشد.
منصور غلامی با بیان اینکه حجتالاسلاموالمسلمین رازینی به معنای واقعی سادهزیست بودند و بدون تظاهر و ریا باور بر سادهزیستی داشتند، خاطرنشان کرد: وی رفتار پدرگونه با همه دانشگاهیان داشت، بهطوری که منجر به حل و کاهش مشکلات میشد.
وزیر اسبق علوم و تحقیقات با بیان اینکه مرحوم رازینی نقشآفرینی زیادی در تقویت ارتباط دانشگاه با حوزه داشت، تأکید کرد: در حمایت از مجموعههای دانشگاهی نیز دانشجویان را بهطور جدی مورد حمایت قرار میدادند.
وی با اشاره به اینکه مرحوم رازینی نفوذ کلام زیادی در بین دانشگاهیان داشت، اظهار کرد: وی در زمینه حفظ و تقویت جایگاه دانشگاه در جامعه بسیار متعصب بود.
غلامی تصریح کرد: انتخاب این روز برای بزرگداشت مرحوم حجتالاسلاموالمسلمین رازینی انتخاب خوبی است و مقارن بودن روز وحدت حوزه و دانشگاه، حُسن انتخابی بوده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلیسینا همدان تأکید کرد: برای مسائل مفید در وحدت اگر تلاش بین علمای دانشگاهی و حوزوی صورت بگیرد، به سمت دسترسی به این آرمان مهم، جامعه را حرکت خواهد داد.
حجتالاسلاموالمسلمین کمالالدین (علیرضا) رازینی متولد سال 1328، استاد حوزه و دانشگاه و دارای دکترای معادل در رشته فلسفه بود؛ همچنین سابقه 20 سال مسئولیت نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه بوعلیسینا و چهار سال امامجمعه موقت همدان را داشت. وی از مبارزان فعال و هماهنگکننده جریانهای سیاسی پیش از انقلاب سیاسی بود که در روز ششم اردیبهشتماه 1388 دار فانی را وداع گفت.
شناسه خبر 89968