استاندار کردستان:
فعالیتهای ستاد اقامه نماز ساختارمند باشد
استاندار کردستان گفت: دغدغه مدیران ترویج فرهنگ نماز است اما باید به همه فعالیتها در این زمینه، ساختار نظاممند و هماهنگ بخشید.
آرش زرهتن لهونی روز چهارشنبه در جلسه شورای اقامه نماز در سنندج بر لزوم تولید محتوا با موضوع نماز و گره زدن آن به زندگی مردم تأکید کرد.
وی افزود: اهمیت نماز بر کسی پوشیده نیست و همه از نطر شرعی و قانونی وظیفه داریم که برای ترویج فرهنگ نماز همه تلاش خود را به کار ببندیم.
استاندار کردستان اضافه کرد: باید برای نسل جدید متناسب با شرایط روز برنامهریزی کرد تا پاسخگوی همه شبهات و پرسش این نسل باشیم.
لهونی با بیان اینکه باید تلاش شود از اندیشمندان و صاحبنظران علوم اسلامی و تربیتی، بهره برد، ادامه داد: ارائه اطلاعات چه درست و چه غلط را نمیتوان به سمت نسل جوان دیکته کرد ولی با فرهنگسازی میتوان قوه تشخیص را به این نسل نشان داد که ورود جدی همه دستگاههای اجرایی را میطلبد.
وی با اشاره به اینکه تشکیل کارگروهی برای ترویج فرهنگ نماز کار بسیار خوبی است، افزود: هزار و 100 مدرسه از امکانات اقامه نماز برخوردار نیست و باید زمینه و بستر آن فراهم و مدارس فاقد امکانات نمازخانه و وضوخانه احصا و برای تقویت آن اقدام شود.
استاندار کردستان یادآور شد: جلسات اداری در خارج از ساعت نماز تعیین شود و مدیران اجرایی برای حصور در نماز جمعه اهتمام داشته باشند.
لهونی تأکید کرد: مهدهای کودک و مدارس نخستین بستر مهمی است که متناسب با شرایط روز میشود آن را به اقامه و آشنایی این فریضه تشویق کرد.
وی افزود: آسیبهای اجتماعی یک دغدغه همگانی است که اگر مسیر فرهنگ نماز تقویت شود، این آسیبها به حداقل میرسد.
*لزوم تبیین جایگاه نماز برای نسل جوان
مدیر ستاد اقامه نماز کردستان هم گفت: اجلاس کشوری نماز پنجم دیماه در سطح ملی برگزار میشود و اجلاسیه استانی آن هم برگزار خواهد شد.
اکبر عظیمیان اضافه کرد: هدف از برگزاری این اجلاسیه، ترویج فرهنگ اقامه نماز در جامعه است تا افراد دلسوز، با استفاده از دیدگاه خود، اهمیت این فریضه را برای جامعه بهویژه جوانان تبیین کنند.
وی یادآور شد: دستگاهها سالانه توسط ستاد اقامه نماز مورد نظارت قرار میگیرند و از بهترینهای حوزه اقامه نماز تجلیل میشود؛ ضمن اینکه از دانشآموزان و دانشجویان و مدیران مدارس فعال در این زمینه، قدردانی میشود.
*ضرورت تجهیز مساجد به امکانات روز
امام جمعه سنندج نیز اظهار کرد: باید نماز را در اولویت قرار داد چراکه جامعه سالم با فرهنگ نماز ساخته میشود.
ماموستا فایق رستمی یکی از فواید نماز را وحدت و اخوت و برادری دانست و افزود: نماز نفس انسان را نیرومند میکند و صبر و شکیبایی را افزایش داده و سبب توسعه میشود.
وی اضافه کرد: برای برگزاری کنسرت موسیقی میلیونها تومان هزینه میشود ولی مساجد ما ضعیفترین سیستم صوتی را دارند که جای بسی تاسف است.
امام جمعه سنندج گفت: وجود دو هزار و 700 مسجد در کردستان نشانه ایمانداری مردم این استان است و نباید جایگاه مساجد تضعیف شود.
*ارتباط حوزههای علمیه با مدارس تقویت شود
فرماندار سنندج هم گفت: باید ارتباط حوزههای علمیه با مدارس تقویت شود که از این موضوع غفلت شده است.
حسن عسکری اضافه کرد: سال گذشته به همت اوقاف جشن تکلیف چهارهزار نفری برگزار شد که امسال هم میتوان چنین برنامهای برگزار کرد.
وی بر لزوم استفاده از زبان هنر برای ترویج فرهنگ نماز تأکید کرد و افزود: ستاد اقامه نماز طی تفاهمنامههایی با دستگاههای فرهنگی به ترویج این فریضه بپردازد.
*در معرفی اهمیت نماز کمکاری شده است
رئیس دانشگاه کردستان هم به ضعف در تهیه و تولید محتوای آموزشی تأثیرگذار در زمینه ترویج اقامه نماز اشاره داشت و گفت: در معرفی نماز و عبادت کمکاری شده است.
حامد قادرزاده با بیان اینکه در مجتمعهای رفاهی بین راهی توجهی به وجود نمازخانه نشده است، افزود: فریصه نماز تنها عبودیت الهی نیست و اطمینان قلبی برای هدایت به سمت خوبیهاست، مسئلهای که مغفول است.
وی بر لزوم انجام کارهای پژوهشی از بزرگان اهل نماز و مسجد تأکید و اضافه کرد: خوابگاههای دانشجویی مجهز به مسجد برای نماز جماعت نشده است که قابل قبول نیست.
شناسه خبر 90534