معاون وزیر کار:
ظرفیت مرز ایلام برای توسعه دیپلماسی مهارت به کار گرفته میشود
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور گفت: استفاده از ظرفیت مرزی استان ایلام با توجه به همسایگی با کشور عراق، برای توسعه دیپلماسی مهارت و ارائه خدمات آموزش فنی و حرفهای به کار گرفته میشود.
«غلامحسین محمدی» روز چهارشنبه در حاشیه نشست کارگروه توسعه مهارتآموزی استان ایلام در خصوص نتایج این نشست، اظهار کرد: برنامه اصلی سازمان فنی و حرفهای کشور از لحاظ نظری، تقاضا محور کردن آموزشها است.
وی با بیان اینکه 100 فرصت همکاری و سرمایهگذاری در زمینه آموزشهای فنی و حرفهای در قالب مشارکتهای عمومی و خصوصی تا پایان دی ماه در سطح کشور در دست اجرا است، گفت: توجه به حوزه فرصتها، سرمایهگذاریها و مشارکتها باعث خواهد شد که نقاط جداکننده زنجیره اقتصاد که بخش عمده آن در آموزشهای مهارتی منجر به اشتغال تقاضا محور است،تا حدودی مرتفع شود.
رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور افزود: 700 مرکز دولتی و 12 میلیون متر مربع فضای آموزشی در قالب 13 هزار استاندارد در کشور وجود دارد که آموزشهای لازم رشتههای مختلف مهارت آموزی را به کارآموزان ارائه میدهند و در واقع بخشی عمدهای از کارآموزان با کسب آموزشهای منجر به اشتغال میتوانند فرصت کار را برای خود فراهم کنند.
محمدی تاکید کرد: در رصدها و رهجوییهایی که در سازمان فنی و حرفه ای انجام میدهیم 50 درصد از کسانی که وارد دورههای مهارتآموزی میشوند به نحوی شاغل خواهند شد.
وی با اشاره به برنامههای سازمان فنی و حرفهای کشور در استان مرزی ایلام نیز توضیح داد: 30 مرکز دولتی و 148 مرکز خصوصی آموزشهای فنی و حرفهای در این استان فعال است که با توجه به هم مرز بودن این استان با کشور عراق، ظرفیتهای بزرگی در زمینه دیپلماسی مهارت در ایلام وجود دارد.
رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور گفت: تمرکز در استان ایلام بر این قرار دارد که با همکاری صنایع، افزایش همکاری با مراکز تولیدی، توسعه دیپلماسی مهارت و استفاده از امکانات جدیدی که در طرحهای توسعه و تجهیز ایجاد شده(بنا بر گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام پنج درصد کل اعتبارات مسئولیتهای اجتماعی حوزه نفت قرار است در توسعه و تجهیز آموزشهای مهارتی هزینه شود) مسیرها، راهها و کیفیت آموزشهای مهراتی را در این استان توسعه دهیم.
گفتنی است با حضور معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، مرکز مدیریت مهارت آموزی و مشاور شغلی (TMC) در دانشگاه ملی مهارت واحد ایلام افتتاح شد.
رئیس دانشگاه ملی مهارت واحد ایلام در این آیین گفت: هدف دانشگاه از افتتاح این مرکز آموزش در حوزههایی است که اداره کل فنی و حرفهای استان نتوانسته به هر دلیلی مجری این دورهها باشد.
محمد نظری افزود: فارغالتحصیلان دانشگاه ملی مهارت ایلام(فنی و حرفه ای سابق) از سطح قابل قبولی در جامعه برخوردار هستند که نمونه آن درخشش دانشجویان این دانشگاه در بیست و هفتمین دوره مسابقات دانشجویی ملی سالانه انجمن علمی بینالمللی بتن آمریکا (ACI) شاخه ایران است.
رئیس دانشگاه ملی مهارت ایلام گفت: در مرکز مدیریت مهارت آموزی و مشاور شغلی میشود از توان اعضای هیات علمی و مدرسان این دانشگاه که در زمینه مهارت آموزی توانمند هستند استفاده شود.
وی تاکید کرد: این مهم موجب توسعه همکاری دانشگاه ملی مهارت با اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان میشود.
نظری از راهاندازی کارگاه کاربردهای هوش مصنوعی در دانشگاه ملی مهارت ایلام خبر داد و گفت: این کارگاه با سیستمهای نسل 12 سری A مجهز شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای ایلام نیز در این آیین گفت: در راستای توانمندسازی دانشجویان دانشگاههای استان، پنجمین مرکز TMC یا مرکز مدیریت آموزش فنی در دانشگاه ملی مهارت امروز افتتاح شد.
حمیدرضا رئیسی با اشاره به وجود رشتههای بسیاری در دانشگاه ملی مهارت، افزود: هوش مصنوعی، برق، رشتههای معماری و غیره از جمله این رشته هاست.
شناسه خبر 90570