رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر خبر داد:
رهاسازی فاضلاب در 9 رودخانه همدان
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه 9 رودخانه عبوری از همدان همگی بهدلیل رهاسازی فاضلاب در آنها آلودگی دارند، گفت: متأسفانه اداره آب و فاضلاب اقدامی بهمنظور جداسازی فاضلاب انجام نداده است.
علیاکبر نظری سهشنبه 18 دیماه در کمیسیون خدمات شهری با موضوع آلودگی هوا و محیط زیست و الزام رعایت مسائل محیط زیستی در پروژههای شهری که با حضور اعضا و سرپرست سازمان محیط زیست استان همدان برگزار شد، با بیان اینکه 9 رودخانه عبوری از همدان همگی بهدلیل رهاسازی فاضلاب در آنها آلودگی دارند، ابراز کرد: متأسفانه اداره آب و فاضلاب اقدامی بهمنظور جداسازی فاضلاب انجام نداده است. در این موضوعات متأسفانه ارتباط ما با مردم بسیار کم است.
وی تصریح کرد: در باب محیط زیست در زمینه توانمندسازی مردم کمکاری داشتهایم؛ اطلاعات مردم بهویژه در مناطق حاشیهای در این زمینه کم است که باید اقدامات مؤثری انجام شود.
نظری افزود: بهمنظور پاکسازی رودخانهها و جداسازی فاضلاب لازم است همه دستگاههای مرتبط در این زمینه اقداماتی انجام دهند.
عضو شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه همدان بهدلیل نبود صنایع جزء استانهای کمبرخوردار بوده و مبنای توسعه آن گردشگری نهاده شده است، تصریح کرد: متأسفانه زیرساختهای گردشگری نیز فراهم نیست و در این زمینه تنها ادعا داریم.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان ادامه داد: اگر بناست شهر بر مبنای گردشگری توسعه یابد، فراهم کردن زیرساختها ضروری است و مردم باید بهلحاظ مالی و اقتصادی توانمند شوند.
نظری در ادامه با تأکید بر ضرورت تهیه پیوستهای بهداشتی و محیط زیستی در پروژهها، خاطرنشان کرد: درصورت تهیه پیوست از انتقال آلودگیهای زیستمحیطی جلوگیری خواهد شد.
عضو شورای اسلامی شهر همدان نیز نوسازی ناوگان حملونقل عمومی را ازجمله اقدامات در راستای کاهش آلودگی هوا برشمرد و افزود: بهدلیل تنگناهای مالی در این برهه خریداری اتوبوس برقی ممکن نیست.
مهدی حیدری اظهار کرد: یکی از مهمترین موضوعات دنبالشده در این دوره، حوزه آلایندگی هوا و اتصال سامانه کنترل ترافیک به سامانه یکپارچه معاینه فنی کشور (سیمفا) بوده است.
وی با بیان اینکه این امر تا به امروز محقق نشده بود و هر خودرویی با هر سطح از آلایندگی در سطح شهر تردد داشت، گفت: با اتصال سامانه کنترل ترافیک به سیمفا، از تردد خودروهای آلاینده جلوگیری میشود.
عضو شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه مدیریت شهری همواره سازمان محیط زیست را در کنار خود دیده و روابط این دو بخش تا به امروز تعاملی بوده است، یادآور شد: تعدادی از وظایف این دو سازمان با یکدیگر تداخل دارد.
رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای اسلامی شهر همدان بیان کرد: امروز عمده آلایندههای هوا خودروهای فرسوده هستند و نرخ اعمال قانون در این خصوص پایین است.
حیدری نوسازی ناوگان حملونقل عمومی را ازجمله اقدامات در راستای کاهش آلودگی هوا برشمرد و افزود: نوسازی تاکسیها و خریداری تعدادی اتوبوس توسط شهرداری در دستور کار است و بازدیدی از اتوبوسهای برقی انجام شد، اما بهدلیل تنگناهای مالی در این برهه خریداری اتوبوس برقی ممکن نیست.
وی در ادامه با اشاره به هوشمندسازی تقاطعها، تصریح کرد: این اقدام بازخورد زیستمحیطی نیز داشته و حدود 60 درصد تقاطعهای سطح شهر هوشمند شده است.
رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای اسلامی شهر همدان ادامه داد: در بحث رهاسازی فاضلاب در رودخانهها نیز فرصت وجود پنج سرشاخه اصلی، اکنون به یک تهدید تبدیل شده است که برای رفع خطر، پوششدار کردن رودخانه انجام شده است.
حیدری استفاده از آب این رودخانههای آلوده در آبیاری اراضی زراعی توسط برخی کشاورزان را تهدید دیگری برای سلامت شهروندان برشمرد و خاطرنشان کرد: مدیریت شهری، محیط زیست و اداره بهداشت باید در این خصوص ورود کرده و از این اقدام جلوگیری کنند.
سرپرست حفاظت محیط زیست استان همدان نیز با بیان اینکه حفظ محیط زیست تنها وظیفه این سازمان نبوده و یک وظیفه همگانی است، گفت: اعضای شورای اسلامی شهر رابط اصلی مردم با مسئولان هستند و هرچه تعاملات این نهاد و مسئولان بیشتر باشد، بازخوردها بیشتر خواهد بود.
شهرام احمدیفارسانی با تأکید بر اینکه مسائل شهری و محیط زیستی فرابخشی است، اظهار کرد: باید به این موضوع نگاه جامع داشته باشیم تا مسائل در این حوزه رفع شود.
وی سازمان محیط زیست را یک دستگاه نظارتی و حاکمیتی برشمرد و گفت: مسائل محیط زیستی تنها مربوط به این سازمان نیست و باید همه دستگاهها در این زمینه ورود کنند.
سرپرست حفاظت محیط زیست استان همدان بیان کرد: کمک به ارتقای فرهنگ و آموزشهای زیستمحیطی ضروری است و تا زمانی که به این مسائل پرداخته نشود، سایر مباحث حلنشدنی است.
احمدیفارسانی در ادامه خواستار طراحی مبلمان شهری سازگار با محیط زیست شد و افزود: با اقدامات درست و دقیق در این زمینه، شأن همدان را بالا ببریم.
وی همچنین با تأکید بر توسعه جایگاه پیادهروی و دوچرخهسواری در شهر، تصریح کرد: توسعه فضای سبز و تدابیری برای کاهش استفاده از وسایل نقلیه شخصی و ترویج استفاده از حملونقل عمومی، در کاهش آلایندگی هوا مؤثر خواهد بود.
سرپرست حفاظت محیط زیست استان همدان ادامه داد: در فصول سرد ذرات معلق باعث آلودگی هوا میشود که زودگذر بوده و خوشبختانه آلودگی چندانی ندارد و گردوغبار از حریم سایر استانها وارد میشود که توسعه فضای سبز به حل این مشکل کمک میکند.
احمدیفارسانی با بیان اینکه باید به سمت احیای اکوسیستمهای آسیبدیده حرکت کنیم، خاطرنشان کرد: این امر آلودگی هوا را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات خوب انجامشده در توسعه حملونقل عمومی، یادآور شد: درخواست داریم اقدامات بیشتری در این حوزه انجام شود و به سمت بهکارگیری خودروهای برقی در ناوگان حملونقل عمومی حرکت شود.
سرپرست حفاظت محیط زیست استان همدان اظهار کرد: قرار بر خریداری و نصب دستگاه پایش هوا توسط شهرداری در سال گذشته بود که هنوز انجام نشده است و درخواست تسریع در این امر را داریم.
احمدیفارسانی در بحث آلودگی رودخانههای همدان به فاضلاب نیز گفت: این موضوع در دست پیگیری است و راهکار اصلی آن تکمیل سیستم جمعآوری و تصفیه فاضلاب بوده و همه باید برای رفع محدودیتها در این خصوص کمک کنیم و سازمان نیز از بُعد نظارتی ورود خواهد کرد.
وی در بخش دیگر به مدیریت پسماند در شهر اشاره کرد و یادآور شد: مدیریت اجرایی پسماند شهری برعهده شهرداری است و اقدامات در این خصوص باید ارتقا یابد؛ چراکه از سال 1392 باید پسماند به شکل تفکیکشده در شهر جمعآوری میشد که محقق نشده و میبایست شهرداری یک برنامه جامع، آموزشی، مدیریتی و تکلیفی داشته باشد.
شناسه خبر 90787