کتاب خاطرات سردار شهید حسن ترک رونمایی شد
«فانوسی که افسانه نبود» روایت فرمانده جوان همدانی به قلم سردارحسام
کتاب «فانوسی که افسانه نبود» خاطرات سردار شهید حسن ترک، فرمانده گردان کمیل لشکر 27 محمد رسولالله(ص) و فرمانده طرح و عملیات لشکر 32 انصارالحسین(ع)، به قلم حمید حسام در همدان رونمایی شد و از مادر شهید تجلیل به عمل آمد.

صبح روز پنجشنبه مراسم پاسداشت مقام شهیدان سعید تابلویی، حسن ترک و سید جعفر حجازی با عنوان لشکر سه نفره و رونمایی از کتاب «فانوسی که افسانه نبود» زندگینامه شهید حسن ترک که نوشته استاد حمید حسام است در سالن شهدای استانداری همدان با حضور خانواده شهدا، اصحاب رسانه و مسئولان استانی رونمایی شد.
*شهید حسن ترک، عارفی که نیاز به تعریف نداشت
سردار سیدمسعود حجازی، در سخنانی درباره شهید حسن ترک، اظهار کرد: شهید حسن ترک نیازی به توصیف ندارد، چراکه از چهرهاش میتوان او را شناخت. او کسی بود که در جنگ دیر پیدایش کردیم و زود از دستش دادیم و نتوانستیم از معنویات او آنگونه که باید، بهره ببریم.
این همرزم شهید با اشاره به ویژگیهای برجسته این شهید، افزود: شهید حسن ترک در همه سختیهای جنگ، لحظهای آرامش خود را از دست نداد. او هرگز خستگی بروز نداد، بهویژه در شبی که به شهادت رسید. من به آرامش او چنان اطمینان داشتم که حتی در وضعیتهای بحرانی، همه چیز را با آرامش مدیریت میکرد. او عارفی بود که نیاز به تعریف نداشت و مدیریتی همراه با آرامش داشت.
وی در ادامه گفت: دلم میخواست که او زود نرود. بعضی از شهدا افرادی بودند که تا نمیدیدیم، نمیتوانستیم باور کنیم چنین افرادی وجود دارند. حسن از جنس آدمهای آسمانی بود و وقتی در جاده امالقصر به شهادت رسید، ما از وجودش خیلی زود محروم شدیم.
سردار حجازی به سطح عرفانی شهدای دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: آنها با طعنه زدن به عارفانی همچون مولویها، از آنها پیشی گرفتند. این سطح عرفانی بود که شهدای ما به آن رسیدند و از بزرگترین افتخارات من، خدمت به شهدا و بزرگان لشکر انصارالحسین(ع) بود.»
وی در پایان با اشاره به کتاب حمید حسام، گفت: «خداوند به قلم حمید حسام قدرت کشف اسرار داده است.»
در ادامه علی آقامحمدی، دیگر همرزم شهید به بیان خاطراتی از دوران مبارزات ضد رژیم پهلوی و نقش شهید مدنی در هدایت مبارزات مردمی پرداخت و گفت: ما در آن زمان در بازار همدان مغازهای کوچک داشتیم و به ظاهر به فروش لوازم روزمره مشغول بودیم، اما در واقع این مغازه پوششی برای فعالیتهای انقلابی ما بود. شهید مدنی همواره تأکید داشت که کارهای خیر را باید پنهان انجام داد و تنها برای رضای خدا کار کرد.
وی به نقش شهید مدنی در ایجاد وحدت میان مبارزان اشاره کرد و گفت: شهید مدنی در شرایطی که اختلافات زیادی میان گروههای مختلف وجود داشت، توانست با تدبیر و درایت خود وحدت را میان مبارزان برقرار کند. او همواره تأکید داشت که کارها باید برای خدا انجام شود و نه برای نام و نشان.
آقامحمدی در ادامه به خاطراتی از شهید حسن ترک و دیگر مبارزان همدانی اشاره کرد و افزود: حسن ترک یکی از کسانی بود که همیشه در جبههها حضور داشت و با ایمان راسخ به مبارزه ادامه میداد. او همیشه میگفت که باید با خدا ارتباط برقرار کرد و از نفس خود دوری جست.
وی در ادامه با یادآوری نقش بیبدیل شهدا در این دوران افزود: این شهیدان، شاگردان مکتب عشق و امام(ره)بودند که مظلومانه و با خلوص نیت، گام در راهی گذاشتند که تنها رضای خدا را هدف قرار داده بود.
آقامحمدی در ادامه با بیان اینکه شهدا ذرهای منیت نداشتند، گفت: شهدا همه کارهایشان برای خدا بود و بس و تنها کسب رضای خدا را مد نظر داشتند و هیچگاه به دنبال منفعت شخصی نبودند.
*نقش بیبدیل خانوادههای شهدا در حفظ انقلاب اسلامی
حجتالاسلام والمسلمین حمید ملکی در این مراسم با اشاره به فداکاریهای مادران و پدران شهدا، اظهار کرد: ما هرگز نمیتوانیم عمق رنج و سختیهایی را که خانوادههای شهدا متحمل شدهاند، درک کنیم. آنها با از دست دادن عزیزانشان، چراغ راه انقلاب را روشن نگه داشتند و امروز ما مدیون ایثار و فداکاریهای آنها هستیم.
وی با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی تا امروز به برکت دعاهای خانوادههای شهدا پابرجا مانده است، افزود: ما باید همیشه قدردان زحمات و فداکاریهای این خانوادهها باشیم و هیچگاه آنها را فراموش نکنیم. مادران و پدران شهدا، چشم و چراغ این ملت هستند و باید همواره مورد احترام و تکریم قرار گیرند.
حجتالاسلام والمسلمین ملکی با تاکید بر اینکه ما باید سیره شهدا و رزمندگان را بیان کنیم، تصریح کرد:شهید حسن ترک فرماندهای بود که پا روی نفس خود گذاشت و نه تنها در دوران دفاع مقدس که پیش از آن نیز یکی از راهنمایان معنوی و مذهبی شهر بود.
* شهدا صحنه گردان اساسی سالهای جنگ بودند
مهدی کیانی در ادامه با اشاره به اینکه جنس شهدای ما متفاوت بود گفت:در هشت سال دفاع مقدس همه آحاد مردم پای کار بودند.
دیگر همرزم شهید با بیان اینکه این شهدا صحنه گردان اساسی سالهای جنگ بودند،گفت: حسن ترک دارای صلابت و طمانینه بود، او دارای سکوتی بود که در خط شکنی نقش قابل توجه داشت.
وی افزود: باید به شهدایی همچون شهید ترک پرداخت تا بتوان به کمک آنها به واقعیتهای جنگ پی برد.
* روایت اتفاقات انقلاب برای نسل جوان ضروری است
استاندار همدان نیز در پایان این جلسه با اشاره به اینکه برنامه امروز در راستای جهاد تبیین برگزار شده است، اظهار کرد: جامعه امروز به چنین برنامههایی و بیان خاطرات چگونگی شکلگیری انقلاب اسلامی نیازمند است.
حمید ملانوریشمسی خاطرنشان کرد: نوجوانان و جوانان ما برای آشنایی بیشتر با انقلاب نیازمند هستند.
وی در پایان تصریح کرد: ذیل مکتب انقلاب و گفتمان مردم سالاری دینی مردم خود برای دفاع از انقلاب حتی به صورت ارتش تک نفره و یا چند نفره حضور داشتند.
گفتنی است؛ پرچم گنبد ابا عبدالله الحسین(ع) توسط خواهر شهید بحراوجی به مادر شهید حسن ترک اهدا شد.
شناسه خبر 92323