شناسه خبر:93050
1403/12/21 14:25:00

معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: طبق اعلام پزشکی قانونی، در سال گذشته تعداد تلفات حوادث رانندگی با رشد 2.8 درصدی به 20 هزار و 45 نفر رسید. در افزایش آمار تصادفات، سه عامل نیروی انسانی، جاده‌های ناایمن و کیفیت پایین ایمنی خودروها در این زمینه تأثیرگذارند. روزانه حدود 55 نفر و هر ساعت دو تا سه نفر بر اثر تصادفات رانندگی در ایران جان خود را از دست می‌دهند.

دکتر سید حسن موسوی چلک با اعلام پیوستن به پویش نه به تصادفات گفت: یکی از ویژگی‌های جامعه امروزی بهره‌گیری بیشتر از صنایع و فناوری‌ها است که در این میان صنعت خودرو جایگاه ویژه‌ای دارد. در همین زمینه یکی از نگرانی‌های که در سال‌های اخیر در کشور ایجاد شده، آمار بالای تصادفات رانندگی و فوتی‌های ناشی از آن است. طبق اعلام پزشکی قانونی، در سال گذشته تعداد تلفات حوادث رانندگی با رشد 2.8 درصدی به 20 هزار و 45 نفر رسید.
وی گفت: در افزایش آمار تصادفات سه عامل نیروی انسانی، جاده‌های ناایمن و کیفیت پایین ایمنی خودروها دراین زمینه تأثیرگذارند، علیرغم این که در سال‌های گذشته روند فوتی‌ها از حدود 27 هزار به حدود 16 هزار نفر کاهش پیدا کرده بود ولی در سال گذشته افزایش مرگ و میر را داشتیم که روزانه حدود 55 نفر و هر ساعت دو تا سه نفر بر اثر تصادفات رانندگی در ایران جان خود را از دست می‌دهند.
وی افزود: برخی از پژوهش‌ها نشان می‌دهند که سه پنجم علت اصلی تصادفات نیروی انسانی (عامل رفتاری) است. حال که باوجود اقدامات و تلاش‌های ارزنده پلیس در این زمینه موفق به کاهش چشمگیر کشته‌شدگان نشدیم و نتوانستیم برای داشتن جاده‌های ایمن و خودروهای با کیفیت خواسته‌هایمان را عملیاتی کنیم، می‌توان با راه‌اندازی پویش‌های مختلف ازجمله پویش نه به تصادف هشدارها را به عامل انسانی بدهیم چراکه معتقدیم پیامدهای فوتی‌ها در قالب زنان سرپرست خانوار، فرزندان بی‌سرپرست و … و معلولیت‌های ناشی از تصادفات منجر به بزرگتر شدن سازمان‌های اجتماعی ایران برای ارائه خدمات می‌شود که بارمالی زیادی را بر دوش دولت می‌گذارد و از همه مهم‌تر نیروی انسانی به‌عنوان مهم‌ترین منبع توسعه کشور را از چرخه فعالیت خارج می‌کند. در این میان آسیب‌پذیری کودکان و نوجوانان و جوانان که آینده‌سازان کشور هستند برای ما بسیار گران خواهد بود.
این مسئول گفت: ما نمی توانیم بنشینیم و بعد از تصادفات به فکر ارائه خدمت به بازماندگان این حوادث باشیم. با این باورکه «پیشگیری بهتر از درمان است» برای نوروز سال 1404 با این پویش همراه می‌شوم. بدون شک در چنین شرایطی علاوه بر تدوین ضوابط و مقررات قانونی می‌بایست نسبت به اخلاق رانندگی اخلاق حرفه‌ای در رانندگی هم توجه ویژه کرد. موضوعی که نشان می‌دهد علاوه بر رعایت قوانین و مقررات رانندگی می‌بایست به بایدها و نبایدهای اخلاقی که جنبه قانونی هم ندارند، توجه شود. بنابراین هم رعایت قوانین و مقررات و هم اصول اخلاق در رانندگی به‌عنوان اصول اخلاق حرفه‌ای در رانندگی قلمداد می‌شوند. در واقع وجدان اخلاقی مردم می‌تواند مهم‌ترین مؤلفه در توجه به این قوانین، مقررات و اصول اخلاق باشد که می‌تواند در ارتقای کیفی رانندگی و کاهش تصادفات و پیام‌های منفی ناشی از آن کمک شایان کند.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور؛ بیاییم برای لذت بیشتر بردن از رانندگی و سفر در نوروز 1404 گذشت در رانندگی را جدی بگیریم، خوش خلقی هنگام رانندگی را اهمیت دهیم، هنگام رانندگی تنش ایجاد نکنیم، به قانون و مقررات پایبند باشیم، به حقوق دیگران در رانندگی احترام بگذاریم، با رانندگان دیگر لجبازی نکنیم، مدارا در رانندگی را مد نظر قراردهیم.

شناسه خبر 93050