
همهساله با آغاز سال نو رهبری معظم انقلاب حضرت امام خامنهای عزیز با فرمایشات ارزنده، گرانسنگ، حکیمانه و امیدآفرین خود نقشه راه حرکت و صیرورت مسئولین و ملت بزرگ ایران که مسیر روشن عزت و شکوه ملت است را ترسیم میکنند که امسال را بهعنوان سال سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری کردند.
پس از رحلت حضرت امام خمینی عزیز (ره)، معظمله تاکنون 35 پیام نوروزی در طلیعه 35 سال زعامت، تنظیم و صادر کردهاند که 20 سال با محور اقتصاد و معیشت بوده است؛ ازجمله هشتبار بر نقش تولید تأکید فرمودهاند تا مسئولین و مردم در جهت مشخص و در مقابله با دشمن کاروان انقلاب را به سوی مقصد متعالی حرکت دهند.
پیامی که شکل زیبا، محتوای حکیمانه، هدفگیری هوشمندانه و متن مدبرانه آن ضرورتش را تبیین و تعریف میکند؛ در این منشور سالیانه که با دقت و ظرافت و آیندهنگری تدوین و تلخیص میشود، تحولات جهانی، راهبردهای ملی و ضرورتهای منطقهای انقلاب اسلامی توصیه و تجزیه و تحلیل میشود.
اگر بخواهیم سرمایههای سهگانه «فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی» در یک جغرافیای معین تبدیل به تولید و تعالی و ترقی شوند، بدون تردید باید از حمایت و پشتیبانی سرمایه نمادین و مردمی رسانهای نیز بهره بگیریم تا اکسیر امید و اطمینان و تلاش و تقلا در فضای عمومی کشور آکنده و پراکنده شود و سمبل عزت و ساختار شخصیت افراد به یک مزیت مضاعف ارتقا یابد.
در این بیانات مهم، ایشان محورهای کلیدی را مطرح کردند که هرکدام از آنها بهنوعی با آینده سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور ارتباط مستقیم دارد؛ از نفرت عمومی از رژیم صهیونیستی و ایستادگی جبهه مقاومت در برابر سلطهگران جهانی گرفته تا تأکید بر تولید داخلی و سرمایهگذاری. رهبر انقلاب در این پیام بر اصول بنیادینی تأکید کردند که میتواند ایران را در برابر چالشهای داخلی و خارجی مقاومتر کند.
ایشان سال 1403 را سالی پُرماجرا و سرشار از حوادث پیدرپی، مشابه حوادث دهه 60 و همراه با چالشها و دشواریهایی برای مردم توصیف کردند و فرمودند که شهادت جمعی از مستشاران ایران در دمشق و همچنین حوادث تلخ در تهران و لبنان، موجب شد که ملت ایران و امت اسلامی در این سال عناصر ارزشمندی را از دست بدهند.
در مقابل مشکلات اقتصادی و معیشتی، پدیدهای عظیم و عجیب یعنی قوت اراده و روحیه معنوی ملت ایران و اتحاد و آمادگیهای سطح بالای آنها بروز کرد که تجلی نخست آن در مواجهه با فقدان رئیسجمهور، شعارها و روحیه بالای مردم در بدرقه عظیمش بود که نشان داد آن مصیبت سنگین قادر به ایجاد احساس ضعف در ملت نیست.
رهبر برگزاری سریع انتخابات و برگزیدن رئیسجمهور در مهلت قانونی و خارج کردن کشور از خلأ مدیریتی و تشکیل دولت را جلوهای دیگر از روحیه و توانایی بالای معنوی ایرانیان خواندند و در بیان عرصهای دیگر از بروز قوت روحی و معنوی ملت فرمودند که در مواجهه با مشکلات مردم لبنان و فلسطین، ملت ایران با سعه صدر، سیل عظیمی از کمکهای مردمی را برای برادران و خواهران دینی خود به سوی لبنان و فلسطین گسیل کردند.
ایشان کمکهای شگفتانگیز مردمی به مقاومت بهخصوص اهدای سخاوتمندانه طلا از طرف بانوان ایران را از وقایع ماندگار و فراموشنشدنی تاریخ کشور دانستند و گفتند: قوت اراده و عزم راسخ ملی و آمادگی و قوت معنوی مردم، سرمایهای ارزشمند برای آینده و همیشه ایران عزیز و باعث استمرار تفضلات الهی بر این کشور است.
معظمله تجاوز مجدد رژیم غاصب صهیونیستی به غزه را جنایتی بسیار بزرگ و فاجعهآفرین خواندند و تأکید کردند که این مسئله، مسئله امت اسلامی است؛ بنابراین همه امت باید با کنار گذاشتن اختلافات خود، بهصورت یکپارچه در مقابل این جنایات بایستند. همچنین همه آزادگان عالم ازجمله در اروپا و آمریکا، باید با این حرکت خائنانه و فاجعهآمیز مقابله و از کشتار مجدد کودکان و تخریب منازل و آواره شدن مردم جلوگیری کنند.
ایشان با تأکید بر اینکه آمریکا در مسئولیت این فاجعه شریک است و بنا بر تشخیص صاحبنظران سیاسی این جنایت با اشاره آمریکا یا حداقل با موافقت آن انجام شده است، فرمودند که حوادث یمن و حمله به مردم و غیر نظامیان یمنی جنایتی دیگر است که حتماً باید جلوی آن گرفته شود.
ایشان در محور سرمایهگذاری برای تولید فرمودند که مسئله اقتصادی ما مربوط به سرمایهگذاری در اقتصاد است. یکی از مسائل مهم اقتصاد در کشور، سرمایهگذاریهای تولیدی است؛ تولید وقتی جهش پیدا میکند که سرمایهگذاری انجام بگیرد و سرمایهگذاری عمدتاً باید از سوی مردم انجام شود، اما دولت باید شیوههای مختلف آن را برنامهریزی کند. در جایی که مردم یا انگیزهای ندارند یا توانایی سرمایهگذاری ندارند، دولت باید وارد شود و دولت نباید بهعنوان رقیب مردم سرمایهگذاری کند، بلکه باید جایگزین آنها در مواقع ضروری باشد. سرمایهگذاری تولیدی برای برطرف کردن مشکلات معیشتی مردم ضروری است، اصلاح معیشت مردم نیاز به برنامهریزی دارد و این برنامهریزی بدون مقدماتی مثل سرمایهگذاری امکانپذیر نیست؛ اگر سرمایهها در مسیر تولید بهکار گرفته شوند، به سمت کارهای مضر مانند خرید طلا و ارز نخواهند رفت. بانک مرکزی و دولت میتوانند در این زمینه نقشآفرینی کرده و موانع تولید را برطرف کنند.
پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب نقشه راهی روشن و معبری مطمئن است که کاروان انقلاب اسلامی را با کمترین هزینه، کوتاهترین مسیر و بدون هیچ خوف و خطری، به سرمنزل مقصود میرساند. این پیام نشان میدهد که در دوران جدید جمهوری اسلامی ایران نهتنها از مسیر مقاومت عدول نکرده، بلکه با اعتمادبهنفس بیشتری مسیر خود را ادامه خواهد داد. تجربه نشان داده که هرجا ملتها به قدرت درونی خود تکیه کردهاند، پیروزی از آنِ آنها بوده است. امروز نیز همانگونه که رهبر معظم انقلاب تصریح فرمودند، اگر دشمنان دست به ماجراجویی بزنند، سیلی سختی خواهند خورد. این نه یک شعار، بلکه یک واقعیت تاریخی است که ملت ایران و جبهه مقاومت، بارها و بارها آن را به جهانیان اثبات کردهاند؛ بنابراین شیرین و شایسته است در سالی که از سوی مقام معظم رهبری بهعنوان سال «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شده است، هوشمندانه بیندیشیم، صبورانه کار کنیم، رفتار نجیبانه داشته باشیم، عالمانه بکوشیم، مصرف عاقلانه داشته باشیم، عادلانه نقد کنیم و صادقانه به گوش باشیم تا بتوانیم شجاعانه در مقابل ظالمان و مستکبران جهان ایستادگی کنیم، انشاءالله.
شناسه خبر 93429