شناسه خبر:93845
1404/2/6 18:19:00

استاندار همدان با تأکید بر لزوم تغییر رویکرد در برگزاری مناسبت‌های آموزشی، گفت: گرامیداشت مقام معلم نباید تنها در چارچوب برنامه‌های دولتی خلاصه شود، بلکه باید به‌صورت مردمی و با مشارکت فعال جامعه باشد تا معلمان در فضای واقعی و از سوی مردم مورد احترام و تقدیر قرار گیرند.


حمید ملانوری‌شمسی روز شنبه در جلسه شورای آموزش‌وپرورش که با حضور مدیران ذی‌ربط در سالن جلسات شهدای گمنام استانداری همدان برگزار شد، در ابتدای سخنان خود با تأکید بر اهمیت نقش نیروهای باسواد و باانگیزه در جامعه امروز، بیان کرد: در استان، کشور و جهانی که زندگی می‌کنیم، باید نقش‌آفرین و جایگاه مناسبی در آن داشته باشیم؛ امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند نیروهایی باسواد و باانگیزه هستیم.
وی افزود: وقتی از فرد باسواد صحبت می‌کنیم، منظور فقط شخصی نیست که در مدرسه حضور دارد؛ بلکه کسی است که با دانش‌های مختلف آشنا بوده و توانایی مداخله مؤثر در مسیر توسعه، حل مسائل جامعه و پیشرفت را داشته باشد. متأسفانه گاه دانشجوی مقطع دکترا تنها برای کسب نمره و مدرک تلاش می‌کند، درحالی که باید به تربیت افراد تأثیرگذار واقعی توجه کنیم.
استاندار همدان اظهار کرد: اگر این اتفاق بیفتد، حرکت‌های روبه‌جلو، تحول، رشد و حل مسائل را در جامعه خواهیم دید و میزان رضایتمندی افزایش می‌یابد. برای این هدف باید تحولی جدی در تعلیم و تربیت رخ دهد؛ شورای آموزش‌وپرورش باید به کیفیت‌بخشی به تعلیم و تربیت بپردازد و محتواهای آموزشی، فضاهای انگیزشی و کیفیت آموزش‌ها، باید محور برنامه‌ها قرار گیرند.
ملانوری‌شمسی با بیان اینکه انگیزه نقشی اساسی در عملکرد افراد دارد، خاطرنشان کرد: ما امروز شاهد افرادی هستیم که با وجود داشتن مدرک دکترا یا تخصص در پزشکی و مهندسی، به‌دلیل نبود انگیزه، فعال نیستند؛ بنابراین علاوه‌بر نیاز به اشخاص باسواد، نیازمند افراد پُرانگیزه و حاضر در صحنه نیز هستیم.
وی تأکید کرد: تفکر و اندیشیدن یکی از ارکان توسعه است و باید از مدارس آغاز شود. اگر تفکر توسعه در جامعه شکل نگیرد، کارها به‌صورت روزمره پیش می‌رود. دانش‌آموزان باید از دوران مدرسه با محیط پیرامون، فرصت‌ها و چالش‌ها آشنا شوند و روحیه خلاقیت در آنان پرورش یابد.
نماینده عالی دولت در استان همدان سپس با اشاره به اهمیت دانشگاه فرهنگیان، گفت: دو سال پیش در جمع دانشجویان دانشگاه فرهنگیان اعلام کردم که این دانشگاه برای ما از سایر مراکز مهم‌تر است؛ زیرا معلمانی تربیت می‌کند که بعدها پزشک، مهندس و روحانی را تربیت خواهند کرد. اگر نتوانیم معلمانی متفکر، خلاق، نوآور و باانگیزه تربیت کنیم، سایر حوزه‌ها هم آسیب خواهند دید.
ملانوری‌شمسی با اشاره به جلسات شورای آموزش‌وپرورش، تصریح کرد: این شورا باید با ایده‌پردازی و خلاقیت به تعلیم و تربیت ورود کند؛ اگر شورای آموزش‌وپرورش بتواند نقش مؤثری ایفا کند، سایر بخش‌ها سامان خواهند گرفت.
وی در ادامه درباره برنامه‌های هفته معلم گفت: برنامه‌های هفته معلم نباید فقط هزینه‌بر و اداری باشند؛ باید فضا را به گونه‌ای آماده کنیم که معلمان احساس تکریم کنند و نقش بی‌بدیل آنان در جامعه دیده شود. همه دستگاه‌ها باید پای کار بیایند؛ شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، اصناف و سایر نهادها باید با برگزاری مراسم تجلیل و فضاسازی شهری، در این زمینه نقش‌آفرینی کنند.
مقام عالی دولت در استان همدان اضافه کرد: تجلیل از مقام معلم نباید صرفاً دولتی باشد؛ باید همه مردم و بخش‌های مختلف جامعه نیز وارد میدان شوند. اگر بنری در شهر نصب می‌شود، باید نشان دهد که بخش‌های مختلف اعم از نیروی انتظامی، شرکت گاز، واحدهای تولیدی و کشاورزان، مقام معلمان را ارج می‌نهند.
ملانوری‌شمسی همچنین گفت: رسانه‌ها و به‌ویژه صداوسیما نقش مهمی در این زمینه دارند. نشست‌هایی که برگزار می‌شوند، باید بر نقش معلم در شکل‌گیری موفقیت‌های افراد مختلف از کارآفرینان گرفته تا پزشکان، تأکید کنند؛ فضای برنامه‌ها باید با دانش و فناوری روز همگام باشند.
وی با اشاره به اهمیت مردمی بودن برنامه‌های بزرگداشت، ابراز کرد: ما باید برگزاری مراسم برای این مناسبت‌ها را از حالت صرفاً دولتی خارج کنیم؛ همان‌طور که مراسم عزاداری امام حسین (ع) مردمی است و دولت تصدی‌گری نمی‌کند، بزرگداشت مقام معلم هم باید مردمی باشد؛ جامعه خودش راه و رسم گرامیداشت را بلد است. ای‌بسا اگر دست ما بود و مردم اجازه می‌دادند، عزاداری‌ها را هم دولتی می‌کردیم!
* پروژه‌های عمرانی آموزش‌وپرورش با مشارکت مردم پیش می‌روند
استاندار همدان با اشاره به اهمیت مردمی شدن فعالیت‌ها، اظهار کرد: اگرچه علاقه‌مندی به دولتی بودن مناسبت‌ها وجود دارد، اما باید مصوبات و ابلاغیه‌هایی صادر شود تا همه برای فضاسازی و حمایت از معلمان پای کار بیایند و لازم است این مسیر را با قدرت ادامه دهیم.
ملانوری‌شمسی در ادامه به موضوع آزمون‌ها پرداخت و افزود: درخصوص آزمون‌ها باید بگویم بحث تأمین امنیت مراکز آزمون را در جلسه مطرح کردیم و اقدامات درحال انجام است. همچنین بحث تجهیزات نیز مطرح شد که خوشبختانه رقم بودجه‌ای در این زمینه بالا برده شده است؛ این روند از سال 1399 آغاز شده و اکنون پس از پنج سال، به نتیجه رسیده‌ایم.
وی سپس به جلسه مربوط به طرح توسعه هدایت غذایی نیز اشاره کرد و یادآور شد: در جلسه قبلی که با حضور رئیس‌جمهور و پزشکان برگزار شد، تصمیم گرفتیم پروژه‌ها به‌صورت کاملاً مردمی اجرا شوند. در حوزه آموزش‌وپرورش نیز اقدامات عمرانی با همکاری همکاران ما به‌خوبی انجام می‌شوند؛ نشست‌های خوبی برگزار شده و پیگیری‌های مؤثری صورت گرفته است.
استاندار همدان با بیان اینکه 106 پروژه آموزشی در دست اقدام است، گفت: تمام این 106 پروژه اکنون دارای مدیر پروژه از بخش خصوصی یا مردمی هستند و خوشبختانه ابلاغیه‌ها نیز صادر و قراردادها تنظیم شده‌اند.
ملانوری‌شمسی ادامه داد: در هفته گذشته یکی از مدارس پروژه خود را با حضور خیر و مدیر طرح کلنگ‌زنی کرد و عملیات اجرایی آن آغاز شد؛ ان‌شاءالله با قدرت پیش خواهیم رفت تا بتوانیم مدارس ایمن و مناسب برای فرزندان این سرزمین فراهم کنیم.
وی در پایان سخنانش ضمن قدردانی از تلاش‌های همگان، تأکید کرد: با کمک همه عزیزان، امیدواریم هفته معلم امسال در سراسر شهر با شکوه و به‌یادماندنی برگزار شود و مقام معلمان عزیز به شایستگی گرامی داشته شود.
نایب‌رئیس اول مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس نیز با اشاره به جایگاه ویژه معلمان در رشد و پیشرفت کشور، گفت: میزان رشد و تعالی هر جامعه‌ای به اندازه میزان توجه آن به معلم است؛ کشورهایی که پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌اند، این مسیر را از طریق آموزش‌وپرورش و با محوریت معلمان طی کرده‌اند.
حمیدرضا حاجی‌بابایی با بیان اینکه اقتصاد کشور نیز از مسیر آموزش ارتقا می‌یابد، تصریح کرد: از طریق آموزش‌وپرورش و دانشگاه، می‌توان ارزش‌افزوده‌ای به‌مراتب بیشتر از منابع طبیعی به‌دست آورد.
حاجی‌بابایی علم را مهم‌ترین تولید هر کشوری دانست و اظهار کرد: امسال که سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری شده، اهمیت آموزش‌وپرورش و تولید علم بیش‌ازپیش نمایان است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در طول انقلاب اسلامی تمام دولت‌ها خدمات مهمی به آموزش‌وپرورش ارائه داده‌اند، اما واقعیت این است که هنوز معلم جایگاه واقعی خود را در جامعه به‌دست نیاورده است.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر جایگاه والای آموزش‌وپرورش، افزود: باید توجه داشت که آموزش سبک زندگی، معرفی ارزش‌های کشور، تبیین دین و آرمان‌ها، باید از زبان معلم به دانش‌آموز منتقل شود و این مسئولیت سنگینی است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: معلم باید ابتدا خود در قله باشد تا بتواند ارزش‌های والا را به دانش‌آموزان منتقل کند. ما هنوز در اجرای کامل رتبه‌بندی معلمان به حد مطلوب نرسیده‌ایم، هرچند تلاش‌های خوبی در این مسیر انجام شده است.
حاجی‌بابایی همچنین با تأکید بر لزوم دیدار و سرکشی مسئولان به معلمان پیشکسوت، گفت: احترام به معلم نباید تنها محدود به هفته معلم باشد، بلکه باید همواره به معلمان سر زد و جایگاه ویژه آنان را پاس داشت.
وی در پایان سخنانش با ابراز احترام ویژه به معلمان و اساتید دانشگاه‌ها، متذکر شد: دست معلمان را به‌خاطر نقش ارزشمندشان در تعالی جامعه می‌بوسیم و آرزو می‌کنیم که با کمک این قشر فرهیخته، آینده‌ای درخشان برای کشور رقم بخورد.
* آموزش‌وپرورش استان همدان در تأمین اعتبارات مشکلی ندارد
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان همدان نیز گفت: خوشبختانه در حوزه آموزش‌و‌پرورش استان هیچ مشکل اعتباری جدی وجود ندارد و تمام تلاش ما این است که امسال با همراهی و حمایت شهرداری و سایر نهادهای مرتبط، گام‌های مؤثرتری در این زمینه برداشته شود.
سیدمهدی وفایی با اشاره به مشکلات سال گذشته، افزود: متأسفانه سال گذشته جذب اعتبارات تا شهریورماه به طول انجامید؛ اما امسال امیدواریم با حمایت‌های ویژه، میزان اعتبارات را افزایش دهیم تا حوزه‌های مختلف آموزش‌وپرورش، به‌ویژه تعمیر، تجهیز و نوسازی مدارس، با مشکلی مواجه نشوند.
وی تأکید کرد: باید سامان‌دهی فضاهای آموزشی و تجهیز آن‌ها نسبت به احداث مدارس، در اولویت باشد. گاهی اوقات مدرسه‌ای احداث می‌شود اما به‌دلیل کیفیت پایین ساخت یا کمبود تجهیزات، بهره‌وری مناسبی ندارد؛ بنابراین باید به‌جای تمرکز صرف بر ساخت، روی تجهیز مناسب و استانداردسازی فضای آموزشی نیز تمرکز کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان همدان همچنین پیشنهاد ویژه‌ای درباره اردوگاه رامسر مطرح کرد و گفت: این مجموعه با امکانات مناسب، می‌تواند به‌عنوان فضایی برای بزرگداشت مقام معلم مورد استفاده قرار گیرد.
وفایی افزود: انتظار می‌رود امکانات این اردوگاه با برنامه‌ریزی مناسب نه‌تنها در اختیار دانش‌آموزان، بلکه با اولویت‌بندی صحیح، در اختیار معلمان نیز قرار گیرد تا شاهد تجلیل شایسته‌تری از مقام معلم باشیم.
* ارتقای رتبه آموزش‌وپرورش استان همدان در امتحانات نهایی و کنکور
مدیرکل آموزش‌وپرورش استان همدان نیز ضمن تبریک هفته معلم و گرامیداشت زحمات معلمان، اظهار کرد: در حوزه امتحانات نهایی استان همدان موفق شد رتبه ششم کشوری را کسب کند و نسبت به سال گذشته یک پله ارتقا یابد؛ به‌طوری که از رتبه دوازدهم به یازدهم صعود کردیم.
رسول شیدایی افزود: در نتایج کنکور سراسری نیز خوشبختانه در تمامی رشته‌ها شاهد بالاتر بودن میانگین نمرات استان از میانگین کشوری بودیم و توانستیم دو رتبه در سطح کشور ارتقا پیدا کنیم؛ این موفقیت‌ها مدیون تلاش‌های شبانه‌روزی همکاران عزیز است که جای تقدیر و تشکر دارد.
وی ادامه داد: اواخر اردیبهشت‌ماه شورای امتحانات نهایی استان برگزار خواهد شد؛ سال گذشته ما سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم را در امتحانات نهایی داشتیم، اما امسال طبق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، پایه دهم از فهرست امتحانات نهایی حذف شده و در پایه یازدهم نیز تنها در 6 عنوان درسی امتحانات نهایی برگزار می‌شود.
مدیرکل آموزش‌وپرورش استان همدان با تشریح آمار دانش‌آموزان، گفت: در پایه یازدهم حدود 11 هزار نفر و در پایه دوازدهم حدود 18 هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی شرکت خواهند کرد؛ درمجموع حدود 28 هزار دانش‌آموز مشمول امتحانات نهایی هستند.
شیدایی همچنین به موضوع متقاضیان «ترمیم نمره» و «ایجاد سابقه» اشاره کرد و متذکر شد: دانش‌آموزانی که قبلاً در امتحانات نهایی شرکت کرده‌اند و قصد دارند نمرات خود را بهبود ببخشند و یا فارغ‌التحصیلانی که نیاز به ایجاد سابقه تحصیلی دارند، به این جمع افزوده می‌شوند که حدود 15 هزار نفر را شامل می‌شود؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود که درمجموع حدود 35 تا 36 هزار نفر در سطح استان در امتحانات نهایی شرکت کنند.
شیدایی ضمن تأکید بر اهمیت نظم و دقت در برگزاری امتحانات نهایی، خاطرنشان کرد: امیدواریم با همراهی همه عزیزان، این روند با کیفیتی بالاتر از سال‌های گذشته طی شود.
وی اضافه کرد: مجموع پیشرفت‌هایی که در سال جاری داشتیم، نشان‌دهنده موفقیت‌های ملموس در نظام آموزشی استان است؛ ازجمله کسب رتبه 10 رشته علوم تجربی توسط دانش‌آموز همدانی. در این پیشرفت‌ها بدون احتساب میانگین نمرات نهایی و تنها براساس نمرات خام کنکور، چهار رتبه نسبت به سال گذشته ارتقا پیدا کردیم که نشان‌دهنده تلاش‌های مستمر و همت همکاران عزیزمان در آموزش‌وپرورش است.
مدیرکل آموزش‌وپرورش استان همدان به موضوعات برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت نیز اشاره کرد و گفت: درخصوص برنامه اوقات فراغت هنوز برخی از موارد مطرح نشده‌اند که در جلسه آینده این موضوع را حتماً فعال خواهیم کرد؛ اما یکی از مواردی که باید به آن اشاره کنم، اهمیت فعالیت‌های آموزشی و پرورشی در این بازه زمانی است.
شیدایی در بخش پایانی سخنان خود از اصحاب رسانه قدردانی کرد و افزود: جا دارد از اصحاب رسانه بزرگوار که زحمات فراوانی در این زمینه کشیده‌اند، تشکر کنم. یکی از موضوعات مهمی که در آموزش‌وپرورش درحال انجام است، بحث «الف تا» قله‌سازی معلمان بوده؛ البته این موضوع تنها به الف تا محدود نمی‌شود و حقیقت این است که اگر بخواهیم معلم در جامعه به جایگاه واقعی خود برسد، باید سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش به‌طور جدی و در عمل پیاده‌سازی شود.
وی اظهار کرد: این امر نیازمند همکاری همه ارگان‌ها و نهادهای مرتبط است تا بتوانیم برنامه‌های تحول‌آفرین را در مسیر بهبود کیفیت آموزش‌وپرورش اجرا کنیم.
* پیشگیری از آسیب‌های رفتاری دانش‌آموزان نیازمند اقدامات خلاقانه در مدارس است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز در این جلسه با اشاره به برخی آسیب‌های رفتاری در سطح مدارس به‌ویژه در مناطق حاشیه‌ای شهر، بر اهمیت برنامه‌ریزی هدفمند برای تخلیه صحیح انرژی دانش‌آموزان تأکید کرد.
بهروز کارخانه‌ای خاطرنشان کرد: پدیده قلدری که در دنیا با عنوان Bullying شناخته می‌شود، متأسفانه در مدارس ما نیز به شکل‌های مختلفی بروز پیدا می‌کند؛ از رفتارهای فیزیکی و کلامی گرفته تا فعالیت در فضاهای مجازی. اگر معلمان و کادر مدرسه نسبت به این پدیده آگاه نباشند، ممکن است آن را با شوخی و بازی اشتباه بگیرند، درحالی‌ که چنین رفتارهایی آثار عمیقی در روح و روان دانش‌آموزان برجا می‌گذارند.
وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد درصد زیادی از کودکانی که در دوران تحصیل رفتارهای قلدرمآبانه داشته‌اند، در بزرگ‌سالی نیز با آسیب‌های اجتماعی جدی مواجه شده‌اند؛ بنابراین آموزش‌وپرورش باید از این دوره وارد عمل شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان همچنین از اقدام خلاقانه یکی از مدیران مدارس حاشیه‌ای همدان تمجید کرد و متذکر شد: این مدیر جوان که تنها یک سال سابقه فعالیت دارد، با استفاده از ظرفیت خیرین محلی، اقدام به تهیه تشک کُشتی برای مدرسه کرده است. با این کار دانش‌آموزان در محیطی سالم انرژی خود را تخلیه می‌کنند و دیگر خبری از درگیری و تنش بعد از تعطیلی مدرسه نیست؛ در کنار آن، ارتباط مستمر با مسجد محله نیز باعث شکل‌گیری محیطی معنوی و آرام در مدرسه شده که برگزاری نماز جماعت در مدرسه یکی از ثمرات آن است.
کارخانه‌ای در پایان سخنانش تأکید کرد: برای کاهش آسیب‌های رفتاری، باید رویکردهای نوآورانه و مشارکت‌های مردمی را تقویت کنیم؛ آینده سلامت روان جامعه در مدرسه ساخته می‌شود.
* توجه به منزلت معلم، محور برنامه‌های آموزش‌وپرورش همدان در هفته معلم
مدیر منابع انسانی و امور اداری اداره کل آموزش‌وپرورش استان همدان نیز گزارشی از برنامه‌های اجرایی ارائه کرد و گفت: به محض ابلاغ دستورالعمل وزارتخانه، با همکاری مدیران مناطق و حمایت مدیرکل محترم آموزش‌وپرورش استان، موفق شدیم بیش از 80 درصد مدارس را در طرح ثبت‌نام کنیم.
یوسف شرفی‌لطف افزود: در مرحله نخست 768 معلم از استان در طرح شرکت کردند که پس از داوری، 63 نفر به مرحله استانی و درنهایت چهار نفر به مرحله کشوری راه یافتند؛ همچنین سه نفر از کارکنان تخصصی نیز به مرحله کشوری معرفی شده‌اند.
وی با اشاره به تشکیل هفت کمیته تخصصی برای پیشبرد امور ستاد بزرگداشت مقام معلم، ادامه داد: هرکدام از کمیته‌ها ازجمله اجرایی، شاهد و ایثارگران، مشارکت‌های مردمی، تدارکات، دانش‌آموزی، فرهنگی و ورزشی و روابط عمومی، وظایف مشخصی دارند و به‌صورت منظم فعالیت می‌کنند.
مدیر منابع انسانی و امور اداری اداره کل آموزش‌وپرورش استان همدان در تشریح برنامه‌های هفته معلم گفت: برنامه‌هایی ازجمله صدور لوح تقدیر الکترونیکی برای بیش از 20 هزار فرهنگی، تجلیل از خانواده شهدای معلم، بازدید مدیران از مدارس، غبارروبی گلزار شهدا، سخنرانی مدیرکل آموزش‌وپرورش پیش از خطبه نماز جمعه، دیدار با امام‌جمعه، استفاده رایگان فرهنگیان از اماکن ورزشی و تفریحی آموزش‌وپرورش، برگزاری مسابقات فرهنگی و ورزشی، نمایشگاه‌های ویژه و نشست‌های تخصصی، در دستور کار قرار دارد.
شرفی‌لطف همچنین بر لزوم مشارکت سایر دستگاه‌های اجرایی تأکید کرد و یادآور شد: انتظار می‌رود تمامی دستگاه‌ها با نصب بنرهای مناسبتی، حضور در مدارس و ارائه تسهیلات به فرهنگیان، به برگزاری باشکوه این هفته کمک کنند؛ برنامه‌هایی نیز برای همکاری ویژه دستگاه‌هایی همچون فرمانداری‌‌ها، صداوسیمای مرکز استان، شهرداری‌ها، اداره‌ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر نهادها، پیشنهاد شده است.
وی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: بزرگداشت مقام معلم فرصتی برای قدردانی از زحمات فرهنگیان است و امیدواریم با همکاری گسترده همه نهادها، بتوانیم این رویداد مهم را در شأن معلمان عزیز برگزار کنیم.
* اتصال فیبر نوری به مدارس استان در دستور کار قرار گرفت
مدیرعامل شرکت مخابرات استان همدان نیز در این جلسه از برنامه‌ریزی برای توسعه زیرساخت‌های ارتباطی مدارس خبر داد و گفت: در راستای اجرای طرح ملی توسعه فیبر نوری، اتصال کلیه مدارس استان به شبکه فیبر نوری در دستور کار قرار گرفته است.
محمد خلوصی بهمن‌پور با اشاره به همکاری نزدیک شرکت مخابرات با دستگاه‌های اجرایی، افزود: به‌منظور تسهیل در اجرای این پروژه، پیشنهادی به آقای شیدایی ارائه شده تا در یک نشست مشترک، تفاهم‌نامه همکاری امضا شود و مسیر بهره‌مندی مدارس از خدمات اینترنت پُرسرعت با نظر مساعد، تسهیل شود.
وی در ادامه گفت: علاوه‌بر توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، مخابرات در زمینه برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی برای دانش‌آموزان در حوزه‌های امنیت سایبری و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نیز آمادگی کامل دارد.
مدیرعامل شرکت مخابرات استان همدان همچنین اعلام کرد: برای برگزاری برخی برنامه‌های فرهنگی و ورزشی، سالن بزرگ نیروی انتظامی در اختیار دوستان قرار خواهد گرفت و هماهنگی‌های لازم در این خصوص انجام شده است.
خلوصی بهمن‌پور در پایان سخنانش تأکید کرد: تقویت زیرساخت‌های ارتباطی مدارس، سرمایه‌گذاری بلندمدت در آینده کشور است و شرکت مخابرات با تمام ظرفیت خود در این مسیر گام برخواهد داشت.
* زیرساخت‌های آزمون‌های نهایی نیازمند تقویت فوری است
رئیس اداره سنجش اداره‌ کل آموزش‌وپرورش استان همدان نیز با بیان اهمیت و جایگاه آزمون‌های نهایی در نظام آموزشی کشور، گفت: امروز تأثیر سوابق تحصیلی در فرآیند سنجش و پذیرش دانشجو، تعیین‌کننده بوده و اهمیت آزمون‌های نهایی از بسیاری جهات از آزمون سراسری نیز بیشتر شده است.
حمیدرضا بابایی با اشاره به آمار زیاد داوطلبان و حجم سنگین اجرایی این آزمون‌ها، ادامه داد: در سال گذشته بالغ‌بر 450 هزار آزمون نهایی در استان برگزار شد که با توجه به امکانات محدود، زحمات زیاد و بی‌نظیری توسط همکاران کشیده شد. آزمون‌های نهایی با کنکور سراسری تفاوت بنیادینی دارند؛ به‌طور مثال فرآیند پرینت روزانه حدود یک‌هزار برگ شخصی‌سازی‌شده برای هر حوزه، نشان از پیچیدگی اجرایی این آزمون‌ها دارد.
وی با ارائه گزارشی از نیازهای تجهیزات حوزه‌های امتحانی، اظهار کرد: برای تأمین برق اضطراری، دوربین‌های مداربسته، چاپگر، رایانه، اسکنر و دستگاه‌های تکثیر، به بودجه‌ای بالغ‌بر 15 میلیارد و 500 میلیون تومان نیازمندیم.
رئیس اداره سنجش اداره‌ کل آموزش‌وپرورش استان همدان افزود: تاکنون با همراهی و پیگیری‌های مدیرکل محترم آموزش‌وپرورش، بخشی از این کمبودها از محل مدارس یا وزارتخانه تأمین شده، اما همچنان نیاز جدی به حمایت استانداری و اداره کل نوسازی وجود دارد.
بابایی همچنین به وجود دغدغه‌هایی همچون تأمین کاغذ، تجهیزات فلزیاب، نویزگیر و سایر لوازم پشتیبانی اشاره و تأکید کرد: بزرگ‌ترین سرمایه ما نیروی انسانی دلسوز است، اما برای اجرای بهتر آزمون‌ها باید ابزار کار مناسب در اختیار آن‌ها قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تعیین هزینه صدور گواهی‌نامه‌های المثنی دیپلم و پیش‌دانشگاهی پرداخت و گفت: در سال‌های گذشته این هزینه بین 800 هزار تا یک میلیون تومان بوده است، اما با توجه به تورم و هزینه‌های جاری، مبلغ پیشنهادی برای امسال یک میلیون و 500 هزار تومان است.
این مقام مسئول در پایان سخنانش تصریح کرد: هدف از این مبلغ، تأمین درآمد نیست، بلکه بازدارندگی از درخواست‌های غیر ضروری بوده که این رقم نیز نسبت به بسیاری از استان‌ها، پایین‌ است.
* ارتقای جایگاه معلم نیازمند توجه جدی به زیرساخت‌های آموزشی است
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان همدان نیز با اشاره به اهمیت تکریم مقام معلم، اظهار کرد: اگر امروز احساس می‌شود که در جامعه ما معلم به جایگاه واقعی خود نرسیده است، باید بدانیم که یکی از نیازهای اصلی، توجه جدی به زیرساخت‌ها و امکانات آموزشی است.
محمد شهلایی سیدحسنی در ادامه افزود: براساس تخصیص‌های استانی، حدود چهار میلیارد و 400 میلیون تومان تجهیزات برای مدارس تأمین شده است؛ همچنین در حوزه تجهیزات خاص مانند دستگاه‌های تکثیر، اعتباراتی بالغ‌بر 38 میلیارد تومان درنظر گرفته شده که بخشی از آن نیز از محل موجودی انبارهای ما تأمین می‌شود.
وی تصریح کرد: ما با تمام توان در راستای بهبود فضاهای آموزشی و تجهیز مناسب مدارس استان گام برمی‌داریم و خوشبختانه اعتبارات قابل قبولی نیز برای این حوزه فراهم شده است؛ بااین‌حال به‌دلیل حجم زیاد نیازها و رشد روزافزون جمعیت دانش‌آموزی، لازم است به این حوزه توجه بیشتری صورت گیرد.
شهلایی سیدحسنی تأکید کرد: در بحث تکریم مقام معلم، تنها برگزاری آیین‌ها و مراسم‌ها کافی نیست، بلکه باید با بهبود امکانات آموزشی، توسعه فضاهای فیزیکی و تأمین تجهیزات لازم، زمینه ارتقای واقعی جایگاه معلمان را فراهم کنیم.
* توجه ویژه به فرهنگ شهادت و اهمیت آموزش در بین خانواده‌ها
معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری همدان نیز با ابراز قدرانی از توجه به فرهنگ شهادت، گفت: اینکه جلسات ازجمله جلسه فعلی با نام‌گذاری به‌نام شهدای بزرگوار ازجمله شهیدشمسی‌پور برگزار می‌شوند که هم از رزمندگان دفاع مقدس بودند و هم از شهدای مدافع حرم، اقدام ارزشمندی است؛ این شهید و دیگر شهدای گران‌قدر به‌عنوان الگوهای ارزنده برای جوانان و نوجوانان شناخته می‌شوند.
اسدالله ربانی‌مهر سپس به اهمیت موضوع امتحانات نهایی اشاره کرد و افزود: در بحث اهمیت امتحانات نهایی باید گفت که اکنون 40 درصد در کنکور تأثیر دارند؛ به همین دلیل باید توجه بیشتری به این امر داشته باشیم. متأسفانه در سال‌های اخیر استان همدان در جذب رتبه‌های برتر کنکور جایگاه مطلوبی نداشته است و این موضوع باید در جلسات تخصصی مورد بررسی قرار گیرد تا علل آن شناسایی و رفع شود.
وی همچنین به اهمیت برنامه‌ریزی مناسب در تابستان برای دانش‌آموزان اشاره و بیان کرد: یکی از دغدغه‌های بزرگ خانواده‌ها در طول تابستان، برنامه‌های آموزشی برای دانش‌آموزان است. با توجه به اینکه حدود سه تا چهار ماه تعطیلی مدارس وجود دارد، لازم است آموزش‌وپرورش برنامه‌های جامع و عملیاتی برای این مدت زمان درنظر بگیرد تا از این فرصت به نحو احسن استفاده شود.
این مقام مسئول در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: امیدواریم در جلسات کارشناسی و تقسیم‌کاری که در حوزه آموزش داریم، به این نگرانی‌ها رسیدگی و برنامه‌ای جامع و کارآمد برای دانش‌آموزان استان همدان تدوین شود.
* انعکاس بدون واسطه حرف معلم‌ها و دانش‌آموزان با تولیدات رسانه‌ای
معاون خبر صداوسیما همدان نیز از آمادگی برای طراحی گزارش‌هایی درخصوص مشکلات و مسائل معلمان خبر داد و گفت: در راستای تقویت جایگاه معلمان و پرداختن به نیازهای آن‌ها، درحال تهیه گزارش‌هایی در شهرهای مختلف هستیم تا بتوانیم موضوعات مهم را از زبان معلمان و دانش‌آموزان بدون واسطه بشنویم.
مهرداد نجف‌شعار افزود: یکی از موضوعاتی که به آن توجه ویژه داریم، حمایت از جانبازان فرهنگی است؛ همچنین درنظر داریم طرح‌هایی را برای شناسایی معلمان بیمار و نیازمند داشته باشیم تا از آن‌ها حمایت‌های لازم انجام شود.
وی در ادامه عنوان کرد: ما برنامه‌هایی را طراحی کرده‌ایم که در آن معلمان و دانش‌آموزان بتوانند ارتباط نزدیک‌تر و صمیمانه‌تری با یکدیگر داشته باشند و حرف‌های معلمان را مستقیم از زبان خودشان بشنوند.
معاون خبر مرکز صداوسیما همدان از اداره کل آموزش‌وپرورش استان همدان خواست که برنامه‌ها و رویدادهای خود را برای حل مسائل معلمان و دانش‌آموزان با صداوسیما به اشتراک بگذارند تا این مسائل در قالب گزارش‌های خبری و بدون واسطه، به اطلاع عموم برسد.

شناسه خبر 93845