رئیس سازمان کشاورزی استان کرمانشاه:
پیشبینی برداشت 150 هزار تن نخود
هفت محصول کشاورزی استان «استانداردسازی» شد

سپهرغرب، گروه خبر: رئیس سازمان کشاورزی استان کرمانشاه گفت: امسال پیشبینی میکنیم 150 هزار تن نخود را از مزارع سطح زیرکشت استان برداشت شود.
نوربخش حاتمی روز پنج شنبه از محصول نخود استان بهعنوان چاه نفت یاد کرد و گفت: ایران رتبه ششم تولید نخود در دنیا را دارد و کرمانشاه رتبه اول در کشور را دارد.
وی به تولید سالانه 100 تا 120 هزار تن محصول نخود در استان اشاره کرد و افزود: امسال پیشبینی میکنیم 150 هزار تن نخود، از مزارع سطح زیرکشت استان برداشت شود.
رئیس سازمان کشاورزی استان کرمانشاه در توضیح قیمتگذاری محصول نخود گفت: سالهاست قیمت نخود در یک رنج ثابت کیلویی 5 تا 6 هزار تومان باقیمانده است. در صورتی که امسال برای هر هکتار نخودکاری حدود 2 میلیون تومان فقط برای کارگر و وجینکردن هزینه میشود.
وی خواستار افزایش قیمت نخود شد و ادامه داد: سرانه مصرف نخود در خانوارها، رقم خیلی بالایی نیست و شاید افزایش قیمت نخود، چندان تأثیری در شرایط اقتصادی مردم نداشته باشد، ولی به سود کشاورزان است.
حاتمی به برداشت 150 گونه گیاه دارویی در استان، اشاره و بیان کرد: گیاه دارویی برای ما فقط زعفران نیست، ولی برای استان یک برند است. مبدأ کشت این محصول در این منطقه بوده و اکنون هم یکی از بهترین و باکیفیتترین زعفران دنیا، در کرمانشاه تولید میشود.
وی به پتانسیلها و ظرفیتهای خوب استان، در این زمینه اشاره کرد و گفت: حمایت از بهرهبرداران گیاهان دارویی یکی از برنامه استراتژیکی سازمان جهادکشاورزی استان است.
حاتمی خاطرنشان کرد: اگر بهرهبرداران گیاهان دارویی استان، درخواست بیمه محصول خود را دارند. ما آمادگی داریم و این مسئله را پیگیری خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه ضریب پوشش بیمه محصولات کشاورزی در استان خیلی پایین است، افزود: تعداد بسیار کمی از بهرهبرداران از بیمه استقبال میکنند. درحالیکه بیمه 80 تا 90 درصد خسارتها را پوشش میدهد.
حاتمی از کشاورزان خواست قبل از هر چیزی نسبتبه بیمه محصولات خود اقدام کنند و افزود: در خصوص خسارت تگرگ اخیر در ارتباط با بهرهبردارانی که بیمه نداشتند، از طریق ستاد بحران استان در حال پیگیری هستیم.
وی در خصوص خسارتهای سیل سال گذشته نیز گفت: 82.5 میلیارد تومان مبلغ تسهیلات بود که 100درصد جزء موارد محدودی که در بانک مشکل تکمیل پرونده دارند، پرداخت شده است.
این مسئول افزود: در رابطه با کمکهای بلاعوض سیل در کل کشور، نهتنها در استان کرمانشاه، فقط 50 درصد بلاعوض تخصیص داده شده بلکه به محض اینکه مابقی تخصیص داده شود، در اختیار خسارتدیدگان قرار خواهیم داد.
وی با اشاره به برنامههای سازمان در راستای حمایت از کشاورزان استان، اظهار کرد: سال گذشته حدود 150 هزار تن کود، 200 هزار تن نهادههای دامی توزیع شد و نزدیک به 100 میلیارد تومان تسهیلات ارزانقیمت در اختیار بخش کشاورزی قرار گرفت.
حاتمی گفت: همچنین سال گذشته، تمام نیاز سم استان بهموقع و با تعرفههای دولتی تدارک دیده شد و در اختیار کشاورزان قرار گرفت و حدود 700 هزار هکتار از اراضی استان برعلیه امراض، آفات، بیماریها و علفهای هرز نیز مبارزه شد.
رئیس سازمان کشاورزی استان کرمانشاه یادآور شد:کشاورزان 2 نوع کود شیمیایی، فسفاته یا سیاه و ازته یا اوره سفید استفاده میکنند که کود اوره بسته به نیاز استان، تهیه شده و تمامی سهمیه کل استان در کل شهرستانها با 20 تا 30 درصد افزایش ارسال و تحویل داده شده است.
وی در رابطه با کمبود کود شیمیایی فسفاته، گفت: با توجه به اینکه وارداتی است و مشکل وارداتی داریم، برای تأمین آن با مشکل روبهرو شده و امیدواریم بهزودی مشکل حل شود.
وی در پایان به رتبه اول استان در زمینه استانداردسازی محصولات سالم و ارگانیک اشاره و بیان کرد: سال گذشته هفت محصول سالم و ارگانیک را استانداردسازی کردیم و در این زمینه بهعنوان استان برتر معرفی شدیم.
شناسه خبر 21660