شناسه خبر:24406
1399/4/14 14:17:40

سپهرغرب، گروه خبر: مدیرکل بحران استانداری کرمانشاه گفت: علت حادثه روز گذشته در معدن قیر طبیعی گیلان‌غرب که یک کشته و 6 مصدوم داشت، «گازگرفتگی» اعلام شده است.

جلیل بالایی در جمع اصحاب رسانه در خصوص آخرین جزئیات حادثه معدن شهرستان گیلان‌غرب اظهار داشت: محل حادثه «معدن قیر طبیعی» بوده است.

وی ادامه داد: پس از اعزام هیئت کارشناسی که به همراه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت به شهرستان عزیمت کردند، علت حادثه را براساس نظر کارشناسی، گازگرفتگی اعلام کردند.

مدیرکل بحران استانداری کرمانشاه در خصوص تعداد متوفیان و مصدمان این حادثه گفت: در مجموع این حادثه یک‌نفر فوتی و 6 نفر مصدوم داشیم که تاکنون پنج‌نفر از مصدومان ترخیص و تنها یک‌نفر الان در آی‌.سی‌.یو یکی از بیمارستان‌های کرمانشاه بستری و در حال درمان است.

رئیس خانه معدن استان کرمانشاه گفت: در صورت پرداخت تسهیلات به معدن و جلوگیری از تونلی شدن، حادثه در معدن قیر گیلانغرب رخ نمی‌داد.

عارف ابراهیمی با اشاره به اینکه معدن حادثه دیده 20 کیلومتر بعد از روستای سرتیتان گیلانغرب به سمت غرب قرار دارد، اظهار کرد: حادثه رخ داده در معدن قیر طبیعی گیلانغرب ناشی از خروج گاز از مواد معدنی بوده و این نوع گازگرفتگی با مسمومیت همراه است.

رئیس خانه معدن استان کرمانشاه افزود: چون این معدن به‌صورت تونلی بوده، این گازگرفتگی به‌صورت شدیدتر رخ داده و یک‌نفر جان خود را از دست داده و حال چند نفر دیگر نیز مساعد نیست.

ابراهیمی گفت: تاکنون گزارشی مبنی‌بر ریزش معدن اعلام نشده، اما چنانچه باشد بسیار اندک بوده، زیرا کارگران خارج از معدن به داخل تونل رفته و به افراد داخل کمک کرده‌اند و اگر ریزش رخ داده بود امکان امدادرسانی وجود نداشت.

وی بیان کرد: گازی که از ماده معدنی خارج می‌شود، طبیعی است و چنانچه در این مورد سبب حادثه و فوت شده به‌طور قطع به‌دلیل نبود تهویه و تونلی بودن معدن است.

ابراهیمی گفت: به‌طور قطع موارد ایمنی در این معدن رعایت نشده و هواکش‌هایی که باید به‌صورت اصولی نصب شود در این معدن وجود نداشته که سبب شدت حادثه شده است.

وی با اشاره به ضرورت رعایت موارد ایمنی و اصولی در معادن عنوان کرد: معادن قیر طبیعی در طول سال‌های گذشته از معادن سطحی استفاده کرده‌اند و امروز به سمت عمق پیش می‌روند و در عمق رفتن نیز عموماً هزینه دارد.

ابراهیمی افزود: گاهی معادن برای صرفه اقتصادی و کاهش هزینه تمام شده به سمت تونلی شدن پیش می‌روند و چنانچه اصولی نباشد مشکلاتی را ایجاد می‌کند؛ بنابراین سازمان صمت باید نظارت شدیدتری بر اصولی بودن معادن داشته باشد.

وی عنوان کرد: معادن قیر طبیعی استان از وزارتخانه درخواست تسهیلات داده‌اند و با وجود موافقت و دستور سه وزیر صنعت در زمینه پرداخت این تسهیلات و جلوگیری از تونلی شدن معادن، اما معاونت معدنی وزارتخانه به‌شدت با پرداخت این تسهیلات مخالفت کرده است.

رئیس خانه معدن استان کرمانشاه با بیان اینکه معاون معدنی در واقع کم‌لطفی خود را در حق معادن غرب کشور ثابت کرده است، گفت: مدارکی در این زمینه وجود دارد و این فرد در قبال تمام معادنی که دچار مشکل می‌شوند، از جمله معدن حادثه‌دیده گیلانغرب به‌طور قطع مسئول است.

ابراهیمی عنوان کرد: درخواست این تسهیلات بعد از حادثه معدن زغال‌سنگ یورت ارائه شد، اما معاونت معدنی آن زمان (اکنون مدیرعامل یکی از شرکت‌های معدنی دولتی ایران در آلمان است) به‌شدت با پرداخت تسهیلات مخالفت کرد.

رئیس خانه معدن استان کرمانشاه بیان کرد: معدن‌کاران برای استانداردسازی و اصولی کردن کار نیاز به حمایت دارند که اجازه ندادند.

شناسه خبر 24406