ابراهیم قادری با اشاره به اقـدامات انجـام گرفتـه در راسـتای پیشـگیری، درمـان و مقـابله با کـووید 19 در حوزه بهداشت اظهار کرد: علاوه بر مراکز خدمات جامع سلامت شهری، روستایی، پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت بهعنوان واحدهای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، 19 مرکز 16 و 24 ساعته تحت عنوان مراکز منتخب کووید 19 در سطح استان بهصورت اختصاصی، وظیفه ارائه خدمات مرتبط با این بیماری به مراجعان را به عهده دارند.
* 94 درصد از جمعیت استان در مرحله نخست غربالگری شدند
وی اضافه کرد: براساس برنامه ابلاغی از سوی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی غربالگری بیماری کرونا طی دو مرحله در استان انجام گرفت که در مرحله نخست آن قریب به یک میلیون و513 هزار و 123 نفر معادل 94 درصد از کل جمعیت استان غربالگری شدهاند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تصریح کرد: در مرحله دوم از این برنامه هم تاکنون تعداد یکمیلیون و 62 هزار و 587 نفر جمعیت بالای 15 سال استان، معادل 89 درصد از نظر ابتلا به بیماری کووید-19 توسط مراقبان سلامت و بهورزان غربالگری شدند.
به گفته قادری متعاقب معرفی سایت www.salamat.gov.ir برای انجام خودارزیابی بیماری کووید 19 در افراد دارای علائم بیماری و اجرای غربالگری در دو مرحله، بیش از 92 درصد این افراد در مرحله نخست و 83 درصد در مرحله دوم توسط تیم سلامت شاغل در پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت پیگیری شده و اقدامات لازم برای آنها صورت گرفته است.
وی اذعان کرد: هنوز هم این سامانه فعال است و مردم دارای علائم مشکوک، میتوانند به این سایت مراجعه کرده و مشخصات خود را ثبت کنند تا همکاران سیستم بهداشتی آنها را پیگیری کنند.
* تحلیل آخرین وضعیت کرونا در کردستان
وی با بیان اینکه وضعیت کردستان از نظر بیماری کرونا همچنان قرمز است، افزود: موج بعدی کرونا به کردستان تا چند هفته دیگر درصورت عدم رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک و رعایت دستورالعملهای بهداشتی قابل پیشبینی است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: با وجود کاهش موارد بستری در روزهای اخیر، اما وضعیت برخی شهرهای استان همچنان قرمز است.
قادری با اشاره به رعایت دستورالعملهای بهداشتی از سوی مردم گفت: درصورت بیتوجهی مردم نسبت به عدم استفاده از ماسک و رعایت فاصله فیزیکی با موج شدیدتری از بیماری مواجه خواهیم شد.
* وضعیت کردستان همچنان قرمز است
وی ادامه داد: با وجود کاهش آمار ابتلا، وضعیت استان همچنان قرمز بوده و تعداد مبتلایان در مقایسه با ماههای نخست اپیدمی، دو برابر است.
قادری با بیان اینکه کردستان روند سریع کاهش ابتلا به بیماری را داشت، اضافه کرد: این استان با همکاری مطلوب مردم توانست در عرض 27 روز این بیماری را مدیریت کند. این در حالی است که برخی استانها، بیش از 50 روز است که با این بیماری در حد گسترده، دستوپنجه نرم میکنند، لذا همکاری مردم و هوشیاری آنها و استقامت مسئولان در راه مبارزه با این بیماری، کلید اصلی موفقیت در کنترل این بیماری است.
* افراد دارای علائم کرونا تا 14 روز در خانه بمانند
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: افراد دارای علائم کووید19 باید تا 14 روز بعد از مثبت بودن نتیجه آزمایش کرونا در قرنطینه باشند.
قادری در پاسخ به این سؤال که فرد بهبودیافته از کرونا تا چه زمانی میتواند ناقل باشد، اظهار کرد: شدت و مدت زمان انتقال ویروس کووید19 بر حسب شدت بیماری در افراد مختلف متفاوت است.
وی افزود: بهطور معمول افراد باید تا 14 روز بعد از بروز علائمشان در قرنطینه خانگی بهسر ببرند، چراکه بیماری از طریق ذرات تنفسی و تماس نزدیک تا حدود 14 روز قابل انتقال است و حتی در بیماران با علائم شدید، امکان دارد تا 20 روز هم ناقل ویروس باشند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: درصورتی که فرد با وجود علائم خفیف نیاز به بستری کردن نداشت و بهسرعت بهبود یابد. معمولاً تا 10 روز بعد از شروع نشانهها به شرط نداشتن علائم در حداقل سه روز اخیر، میتواند به محل کار رود.
وی اضافه کرد: توصیه میشود افرادی که مدت زمان قرنطینگی آنها تمام میشود باز هم حتماً از ماسک استفاده کنند. بهخصوص زمانی که به اماکن عمومی میروند، حتماً آن را جدی بگیرند تا باعث انتقال بیماری نشوند، چون امکان دارد هنوز ناقل ویروس باشند یا حتی امکان آلودگی مجدد خودشان هم وجود دارد.
به گفته قادری متأسفانه بسیاری از افراد بعد از کاهش علائم به سرعت از خانه خارج شده و در محل کار یا دور همیها و سایر اماکن حاضر میشوند، اما باید دانست که این کار تنها باعث طولانیتر شده زنجیره انتقال ویروس خواهد شد و میتواند افراد دیگر را به بیماری مبتلا کند.
منبع: خبرگزاری فارس
شناسه خبر 25840