مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان عنوان کرد:
مبارزه با طغیان جوندگان در 30 هزار هکتار از اراضی کردستان
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی کردستان گفت: در حال حاضر در 40 روستا و در سطحی بالغ بر 15 هکتار در شهرستان کامیاران و در 30 هزار هکتار در سطح استان مبارزه با جوندگان انجام شده است.
امیر عزیزیان اظهار کرد: واقعیت این است که تغییرات اقلیمی و حادث در چند سال اخیر، افزایش دما و کاهش بارندگیها و کاهش روزهای سرد و یخبندان در طول سال موجب افزایش و گسترش جمعیت آفات ازجمله جوندگان شده است.
وی عنوان کرد: تغییرات اقلیمی سبب کاهش دشمنان طبیعی آفات جوندگان ازجمله مارها، پرندگان و روباه در طبیعت و طغیانی شدن جوندگان در سالهای اخیر شده است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: در چند سال اخیر متأسفانه تراکم آفت جوندگان در کل استان حتی در استانهای همجوار روند افزایشی داشته و این آفت در شهرستانهای کامیاران، دهگلان، سقز و قروه بیش از سایر شهرستانهای استان بوده است.
عزیزیان اضافه کرد: از آنجا که در یک اکوسیستم پایدار خود طبیعت آفات را کنترل میکند به همین دلیل راهکار و توصیه ما برای مبارزه با این آفات روش مدیریت تلفیقی است.
وی عنوان کرد: ازجمله پیشنهادهای ما برای مقابله با آفت جوندگان، روش مدیریت تلفیقی است به این معنی که کشاورز تمام روشهای کنترل بیولوژیک را بهکار میگیرد، همچنین عمل به توصیه حفظ دشمنان طبیعی و توصیه زراعی میتواند در کنترل جوندگان مؤثر باشد و در نهایت حذف مکانیکی و روش مبارزه شیمیایی ازجمله راهکارهای پیشنهادی ما برای مقابله با آفات است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان کردستان در خصوص اقدامات صورت گرفته علیه آفات اظهار کرد: برای مقابله با آفات کشاورزی بهخصوص جوندگان در تمام مناطق آلوده در حال برگزاری کلاسهای آموزشی هستیم و در راستای مبارزه شیمیایی با آفات نیز سموم بهصورت رایگان در اختیار کشاورزان قرار داده شده و اعتبارات لازم برای مقابله با آفات پیشبینی و بخشی از آن نیز در استان جذب شده است.
عزیزیان در ادامه سخنان خود تصریح کرد: از آنجایی که قطعات اراضی کشاورزی و باقی ما خرد و پراکنده هستند کشاورز به تنهایی نمیتواند مبارزه مؤثری علیه آفت داشته باشد و قطعاً بعد از هر مبارزهای اگر همسایگان این کشاورز مبارزه با آفت را انجام ندهند آفت مجدداً به زمین و باغ باز میگردد و قطعاً این مهم باعث افزایش هزینه و مصرف سم برای کشاورز خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: توصیه ما این است که کشاورزان یک منطقه درگیر آفت بهصورت توامان و جمعی با محوریت دهیار و یا اعضای شورای اسلامی نسبت به مبارزه با آفت اقدام کنند.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: در سال جاری در تمام شهرستانهای استان کردستان مبارزه با آفت انجام شده اما واقعیت این است که اقدام صورت گرفته علیه آفت در کامیاران یک حرکت شاخص جهادی قابل تقدیر است که توسط همکاران ما در جهاد کشاورزی این شهرستان انجام شده است.
عزیزیان یادآور شد: در حال حاضر در 40 روستا در سطحی بالغ بر 15 هکتار در کامیاران و حدود 30 هزار هکتار در سطح استان مبارزه با آفت جوندگان انجام شده است.
شناسه خبر 90274