سپهرغرب، گروه خبر:سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام، مدتی است که طرحی با عنوان چشماندازهای توسعه شهرستانهای 11 گانه این استان را با افق 20 ساله تدوین کرده است.
درونمای این طرح 20 ساله و برای سال 1420 و در سه فصل تدوین و طراحی شده است و این اسناد توسعهای، مبنای سیاستگذاریها و برنامهریزیها برای توسعه شهرستانها و در کل توسعه استان قرار میگیرند.
در فصل نخست با استفاده از اطلاعات و دادههای آماری وضعیت هر شهرستان ازنظر اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای، پروژهها و همچنین پروژههای مهم شهرستان ذکر شده است.
فصل دوم این مطالعه نیز به اهداف بلندمدت شهرستان، راهبردهای پابرجا، تحلیل محیط درونی (قوت و ضعف) و بیرونی (فرصت و تهدید) شهرستان، محورهای توسعه و تخصصهای غالب شهرستان براساس یافتههای مطالعات آمایش استان و سند راهبردی آمایش اختصاص دارد.
در فصل آخر این چشمانداز نیز با اتکا به یافتههای مطالعات آمایش استان، مهمترین طرحها و پروژههای اجرایی برای توسعه شهرستان، در افق 1420 پیشنهاد شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام درخصوص اهداف اسناد چشمانداز گفت: اسناد چشمانداز توسعه شهرستانهای استان ایلام در افق 1420، بهمنظور ارتقای کیفیت محیط، جایگاه اجتماعی و فرهنگی شهرستانهای استان، تأمین سطح مناسب توسعهیافتگی همه شهرستانها متناسب با ظرفیتهای زیستی و قابلیتهای محیطی، متنوع شدن نظام اقتصادی استان، توسعه ساختارهای مدیریت یکپارچه و بینبخشی در استان و در کل رفع نابرابریها و توسعه همزمان تمامی شهرستانهای استان تدوین شدهاند.
رحمتاله قیصوری درخصوص اینکه این طرح تا چه اندازه بر مدیریت منابع مالی و انسانی استان تأثیرگذار بوده و چه کمکی به توسعه استان میکند، اظهار کرد: یکی از اهداف اسناد توسعهای 1420، توسعه ساختارهای مدیریتی و ایجاد هماهنگی بینبخشی در بین شهرستانهای استان و دستگاههای اجرایی برای هدفمندسازی برنامههاست که با عملیاتی شدن این اسناد، از موازیکاریها، اعمال سلیقهها و انجام فعالیتها و اقدامات خارج از برنامه پرهیز میشود و هماهنگی و همکاری یکپارچهای برای توسعه همزمان مناطق مطابق ظرفیتها و استعدادهای منطقه بهوجود میآید.
وی تأکید کرد: کار تهیه این اسناد از اواخر سال گذشته آغاز و با شروع سال جدید، این اسناد توسعهای منتشر شدهاند تا فرمانداران و مدیران دستگاههای اجرایی در سال 1399، برای پیشرفت و توسعه مناطق تحت مدیریت خود، مطابق برنامههای اجرایی مندرج در این اسناد عمل کنند و از اقدامات خارج از برنامه، توان و ظرفیت مناطق پرهیز کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام درخصوص تشابه و تفاوت اسناد 1420 با سند آمایش استان، یادآوری کرد: مطالعات آمایش، مادر تمامی برنامهریزیهای توسعهای مناطق و بخشها در استان بوده و تدوین برنامههای اثربخش و کارآمد برای حوزههای اقتصادی و اجتماعی نیازمند برخوردار بودن از سند آمایش سرزمین است.
قیصوری ادامه داد: سند آمایش بهعنوان سندی بالادستی و ذیل سند چشمانداز توسعه کشور، با نگاهی بلندمدت و راهبردی، نقش بسیار زیادی در سیاستگذاریها، برنامهریزیها و توسعهای پایدار داشته و آیندهنگاری، سیاستگذاری و فرصتسازی از مأموریتهای اصلی آن است، اما اسناد توسعه شهرستانی، در ذیل مطالعات آمایش گنجانده میشود و با استفاده از اطلاعات و نتایج حاصل از مطالعات آمایش، نوعی سند اجرایی برای توسعه شهرستانهای استان در افق 1420 محسوب میشوند.
وی با اشاره به نقش و جایگاه مردم در این اسناد توسعهای تأکید کرد: در مدلهای جدید مدیریت و برنامهریزی، اجرای برنامهها بدون مشارکت و همراهی مردم مقدور نخواهد بود و مدیریت مشارکتی امروز به یکی از معروفترین تئوریهای مدیریتی تبدیل شده و دولت و مردم بهعنوان یار و همراه در کنار یکدیگر، میتوانند فرآیند توسعه را در یک منطقه رقم بزنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام گفت: امروزه ثابت شده است مناطق توسعهیافته، مناطقی هستند که علاوهبر برخورداری از مدیریت علمی و منظم، شهروندانی توسعهیافته و مشارکتجو نیز دارند. بنابراین برنامههای اجرایی ارائه شده در این اسناد، درصورتی عملیاتی شده و میتوانند اهداف خود را محقق کنند که با پشتیبانی، حمایت و تأیید مردم همراه باشند.
لازم به ذکر است که نسخه دیجیتالی این اسناد در سایت سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام به آدرس www.ilam.mporg.ir و با عنوان اسناد توسعه شهرستانهای استان و همچنین کتابخانه دیجیتال سازمان به آدرس www.ilammporg.ir در معاونت هماهنگی برنامه و بودجه بارگذاری شده است.
منبع: خبرگزاری ایرنا
شناسه خبر 27016