سایت پژوهشی «فاینانشیال تریبون» از دانشبنیانهای دانشگاههای کشور به عنوان صادرکنندگان برتر تجهیزات پزشکی در غرب آسیا نام بردهاست؛ کشورهایی از اروپا، آفریقا، آسیا و امریکای جنوبی از مشتریان ثابت تجهیزات پزشکی ایران هستند.
شرکتهای دانشبنیان دانشگاه تهران، دانشگاه شریف و دانشگاه پلیتکنیک، بیشترین اختراعات، تولیدات و صادرات را در زمینه تجهیزات فنی و مهندسی حوزه پزشکی برعهده دارند.
*نخستین خط تولید تبسنج در غرب آسیا
به نوشته فاینانشیال تریبون، خط تولید برخی از تجهیزات پزشکی در شرکتهای زیرمجموعه دانشگاههای ایران برای نخستینبار در غرب آسیا راهاندازی شده و علاوه بر پوشش نیازهای داخلی به حدود 50 کشور جهان هم صادر میشود.
بهطور نمونه با فراگیر شدن کرونا در کشور، تولیدکنندگان بسیاری در زمینه تولید ضدعفونیکنندهها، دستکش و ماسک اقدام کردند. تمام این موارد جزو محصولاتی بودند که ماده اولیه آن در داخل کشور تولید میشد، اما یکسری تجهیزات بیمارستانی و غربالگری هم مورد نیاز بود که امکانات و تکنولوژی ساخت آن در داخل ایران وجود نداشت و باید از خارج کشور وارد میشد. یکی از این موارد، تبسنجهای مادون قرمز بود که قیمتهای نجومی هم پیدا کرد. یک شرکت دانشبنیان دانشگاه تهران در همین زمینه وارد عمل شد و نخستین خط تولید و مونتاژ تبسنج مادون قرمز در غرب آسیا را راهاندازی کرد.
*صادرات از اروپا تا امریکا
مدیر عامل این دانشبنیان با بیان اینکه برای صادرات، ما تمام استانداردهای بینالمللی را که مورد تأیید سازمانهای جهانی باشد داریم، گفت: این دستگاه افراد سالم را با ال سی دی سبز رنگ، افراد مشکوک را با ال سی دی زرد رنگ و افراد بیمار را ال سی دی قرمز نشان میدهد، یعنی حتی اگر در جاهای شلوغ مثل مترو یا فرودگاه و... امکان و فرصت خواندن عدد تب وجود نداشته باشد با رنگ دستگاه هم میتوان به وضعیت فردی که تبسنجی شده پی برد. به لحاظ مزیت رقابتی، قیمت محصول ما تقریباً یک چهارم بازار ایران است.»
به گفته مازیار حائری، حداقل 70 درصد قطعات تبسنج در داخل کشور تولید میشود و به کشورهای ترکیه، قطر، اندونزی، مراکش، روسیه و ونزوئلا صادر شدهاست.»
*بازار 750 میلیارد دلاری!
تازهترین آمارهای سایت «فورچیون بیزنس اینساید» نشان میدهد که ارزش بازار تجهیزات پزشکی در سال 2018 میلادی، فراتر از انتظارات و پیشبینیهای قبلی به عدد 620 میلیارد دلار و در سال 2019 و به رقم 670 میلیارد دلار رسید. شیوع چشمگیر ویروس کرونا موجب شده تا امسال پیشبینی شود ارزش بازار تجهیزات پزشکی به رقمی نزدیک به 750 میلیارد دلار! برسد؛ اتفاقی که البته برای محققان و پژوهشگران دانشبنیان این حوزه آیندهای روشن و البته جذاب را پدیدار کردهاست.
در حال حاضر ایالاتمتحده با 37 درصد، بیشترین سهم را در بازار بزرگ تجهیزات پزشکی را به خود اختصاص دادهاست و کشورهای آلمان، ژاپن، چین، سوییس، فرانسه و کرهجنوبی در ردههای بعدی قرار دارند.
منبع: خبرگزاری فارس
شناسه خبر 27748