شناسه خبر:91076
1403/10/26 19:33:00

استاندار ایلام گفت: پروژه‌های عمرانی ایلام پیوست پدافند غیرعامل و مدیریت بحران داشته باشند.


احمد کرمی ظهر چهارشنبه در رزمایش بزرگ بیت‌المقدس با موضوع مدیریت بحران، کاهش خسارات بحران را مهم‌ترین ملاک ارزیابی در مدیریت بحران ذکر کرد و گفت: با توجه موقعیت ایران در دنیا و با توجه به حوادث و بلایای طبیعی و انسان‌ساز، ایران جزو 10 کشور حادثه‌خیز دنیا است و بسیاری از نقاط روستایی و کانون‌های شهری در مسیر سیل و کانون زلزله هستند که می‌طلبد همیشه برای مقابله با حوادث طبیعی با بسیج تجهیزات و همه امکانات در بالاترین سطح از میزان آمادگی باشیم.
وی دستگاه‌ها، مردم و رسانه‌ها را سه ضلع مثلث مدیریت بحران در حوادث و رخدادها عنوان کرد و افزود: در کنار این سه ضلع باید به چهار مقوله مهم پیش‌بینی، پیشگیری و مداخله به موقع و بازتوانی در بحران توجه ویژه داشت.
وی بیان کرد: در بحث بحران نگاه بیشتر مقابله‌محور است که باید این نگاه بازنگری شود چراکه زمانی در بحران می‌توانیم موفق عمل کنیم که روی پیش‌بینی و پیشگیری متمرکز شویم و اطلاع‌رسانی و آموزش عمومی محور امورات قرار گیرد.
نماینده عالی دولت در استان ایلام، مدیریت واحد را مهم‌ترین فاکتور در بحران دانست و بر انسجام و هماهنگی در اتخاذ تصمیم‌گیری‌ها تأکید کرد.
کرمی با بیان اینکه زمانی که توان کمتر از نیاز باشد بحران رخ می‌دهد، گفت: در زمان بحران کمبود و ازدیاد تجهیزات و امکانات هر دو موجب گسترش بحران می‌شود؛ بنابراین مدیریت واحد و انسجام در تصمیم‌گیری باید محور باشد.
وی تأکید کرد: یکی از برنامه‌های محوری و در دستور کار همه ما باید افزایش تاب‌آوری در بحران و اطلاع‌رسانی دقیق در این حوزه باشد که در این راستا نقش رسانه‌ها بیسار اساسی و مهم است.
استاندار ایلام با اشاره به این مطلب که ملاک ارزیابی ما در بحران‌ها کاهش خسارات احتمالی است، خاطرنشان کرد: در این راستا هر قدر اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی داشته باشیم می‌توانیم به نتایج خوبی دست یابیم.
کرمی در ادامه به جنگ تحمیلی و اربعین و حضور مسنجم و هماهنگ بسیج، ارتش و سپاه و مردم در این دو واقعه مهم اشاره کرد و یادآور شد: آمادگی برای مدیریت بحران زمان و مکان نمی‌شناسند و باید همواره برای مقابله با بحران آمادگی کامل داشته باشیم.
وی در پایان تأکید کرد: برای جلوگیری از حوادث و رخدادهای احتمالی، ضرورت دارد همه پروژه‌های عمرانی پیوست پدافند غیرعامل و مدیریت بحران داشته باشند.
*هماهنگی دستگاه‌های اجرایی ایلام در مدیریت بحران ضروری است
فرمانده سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام با اشاره به اینکه هماهنگی دستگاه‌های اجرایی ایلام در مدیریت بحران ضروری است، گفت: در رزمایش‌ها نواقص احتمالی برطرف می‌شود.
سردار صادق حسینی نیز اظهار کرد: این رزمایش به‌منظور ایجاد آمادگی میان دستگاه‌های خدمات‌رسان و هماهنگی برای مقابله با حوادث و بحران‌ها برگزار شده است. حضور مسئولان، فرماندهان نظامی و انتظامی، مدیران کل، استاندار محترم و تمامی عزیزان حاضر در این رزمایش، نشان‌دهنده اهمیت این رویداد است. در طی روزهای گذشته با هماهنگی و همکاری همه دستگاه‌ها، شرایط برای اجرای این رزمایش فراهم شد و از تلاش تمامی عوامل قدردانی می‌کنم.
وی افزود: هدف اصلی این رزمایش، ارزیابی میزان آمادگی تجهیزات، امکانات، وسایل نقلیه، ماشین‌آلات و ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های خدمات‌رسان است. استان ایلام به‌دلیل شرایط جغرافیایی و تجربه وقوع بلایای طبیعی، نیازمند آمادگی بیشتری است. این رزمایش فرصتی برای شناسایی ظرفیت‌ها و رفع نواقص احتمالی است تا در مواقع بحرانی، دستگاه‌ها بتوانند سریع و به‌موقع وارد عمل شوند.
فرمانده سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام بیان کرد: تمرین مشترک مدیریت و فرماندهی در مقابله با حوادث، یکی دیگر از اهداف این رزمایش است. این هماهنگی و انسجام در تجهیزات، نیروی انسانی و بدنه مدیریتی، تضمین‌کننده عملکرد مؤثر در مواقع بحرانی است. این رزمایش با حضور گسترده دستگاه‌های مختلف، تجهیزات مهندسی و نیروهای مسلح برگزار شد که هم‌افزایی و انسجام بالایی را به نمایش گذاشت.
سردار حسینی در پایان گفت: ما در این رزمایش نیز از ظرفیت مردم و توان نخبگان بهره بردیم و این نشان‌دهنده اهمیت مشارکت عمومی در مدیریت بحران است.

شناسه خبر 91076