شناسه خبر:27894
1399/6/15 11:51:48

دهستان میشخاص واقع در بخش سیوان، به دلیل باغات مثمری که دارد به یکی از مناطق گردشگری ایلام تبدیل شده و بعضا بخاطر زردآلو و هلوهای معروفش باعث جذب توریست شده است و سالانه توریست‌هایی به این منطقه سفر می‌کنند.

زبان رمز آلود در باغ ایرانی ریشه در باورها و ارزش‌های فرهنگی و محیطی ایران دارد؛ وجود درختان همیشه سبز از جمله رموز باغ ایرانی و همان چیزی است که باعث سازگاری و کاربری باغ ایرانی در اقلیم‌ها و محیط‌های متنوع شده است.

آمیختگی جنگل و باغ‌های میوه به خصوص درختان گردو همراه با چشمه‌ها و رودهای خروشان، چشم اندازی زیبا به این منطقه بخشیده به طوری که ساعاتی به دور از هیاهوی شهرها می‌شود در کنار این باغ‌ها، در سایه سار درختان و صدای پای آب به آرامش رسید.

باغات سرسبز، آب و هوای خنک و معتدل، محصولات باغی ارگانیک، چشمه سارهای طبیعی و پر آب، پوشش گیاهی متنوع و سرسبز، جاذبه‌های تاریخی و توریستی از جمله زیبایی‌های خدادادی این منطقه در میشخاص است؛ که در نوع خود بی‌نظیر است.

ظرفیت ویژه‌ میشخاص برای تبدیل شدن به یک منطقه توریستی

محبی یکی از گردشگران ایلامی اظهار کرد: میشخاص منطقه زیبایی است و پتانسیل‌های فراوانی دارد؛ محصولات این منطقه طبیعی و تازه است و به همین دلیل به همراه خانواده برای خرید میوه به میشخاص می‌آییم و از طبیعت بکر آن لذت می‌بریم.

وی افزود: میشخاص ظرفیت بی‌نظیری برای توسعه باغات و تبدیل شدن به یک منطقه توریستی دارد که بایستی مورد توجه ویژه مسوولین قرار گیرد و همچنین اعتبار ویژه‌ای به آن اختصاص داده شود.

توسعه زیرساخت‌های گردشگری

علی نیکوکار بخشدار بخش سیوان گفت: بخش سیوان متشکل از دو دهستان میشخاص و علیشروان با مرکزیت شهر جعفر آباد، دارای ۲۷ نقطه و مکان، یک شهر، ۱۸ روستا، ۱۴ دهیاری و جمعیتی بالغ بر۱۲ هزار نفر شهری، روستایی و عشایری با وسعت ۵۵۰ کیلومتر مربع از محدوده فرودگاه ایلام تا انتهای چنار باشی است. 

وی افزود: سیوان دارای قابلیت‌های بسیاری در حوزه‌های مختلف کشاورزی، باغداری، دامداری، تولید میوه و محصولات متنوع باغی و دارای ظرفیت‌های عظیمی در توسعه گردشگری است که در سالیان اخیر شاهد توسعه زیرساخت‌های گردشگری و خانه‌های بوم گردی و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه بوده‌ایم.

بخشدار سیوان تصریح کرد: زیرساخت‌های اداری در حال شکل گیری است؛ توسعه و تکمیل طرح هادی در روستاهای بخش، باعث ایجاد نشاط و مهاجرت معکوس در روستاها و رونق دوباره تولید شده است.

وی بیان کرد: خانه بهداشت روستایی در جعفرآباد و حیدرآباد، توسعه و تکمیل طرح آبیاری قطره‌ای باغات میشخاص، ایجاد شهرداری، احداث ساختمان بخشداری، توسعه اینترنت و پهنای باند، زمینی کردن فیبر نوری، ایجاد سیل بند ترمیم و بهسازی راه‌های روستایی، عشایری، جاده بین مزارع، احیای قنات سربیشه، ایجاد و توسعه شبکه برق رسانی، اصلاح شبکه آب شرب در برخی روستاها و... از جمله خدماتی است که در یک سال گذشته به مردم ارائه شده است.

450 هکتار از اراضی میشخاص زیر کشت محصولات باغی

حسین مظلومی دهیار روستای حیدر آباد در دهستان میشخاص  نیز گفت: چندین سال است روستای حیدر آباد و دهستان میشخاص به دلیل ظرفیت‌های بی‌نظیرش مورد توجه گردشگران واقع شده است؛ توانسته‌ایم ظرفیت‌های گردشگری این منطقه را افزایش دهیم. 

وی افزود: غالب محصولات این منطقه گردو، هلو، زردآلو، انجیر و گوجه است که برای خرید این محصولات مردم از جای جای استان به روستای حیدر آباد سفر می‌کنند.

دهیار روستای حیدر آباد در دهستان میشخاص، ادامه داد: بیش از ۴۵۰ هکتار اراضی این منطقه زیر کشت محصولات باغی رفته است و توانسته به عنوان یکی از مناطق گردشگری ایلام محسوب شود

منطقه زیبا و سرسبز میشخاص که به عنوان نگین ایلام شناخته شده است به دلیل سرسبزی و درختان سر به فلک کشیده آن جز مناطق بکر و دیدنی ایلام است؛ این منطقه بعضا بخاطر زردآلو و هلوهای معروفش باعث جذب توریست شده و سالانه توریست‌هایی به این منطقه سفر می‌کنند.


منبع: خبرگزاری فارس

شناسه خبر 27894