شناسه خبر:29107
1399/7/4 00:09:37

اینجا ریژاو است؛ محل ریزش آب. از رود خروشان الوند تا آبشار باشکوه پیران.

می‌گویند دالاهو بهشتی است که از چشم‌ها پنهان مانده. این منطقه سرسبز و زیبا، موزه‌ای از شکوه بی‌مانند طبیعی و آثار به‌جامانده تاریخی است. در دل این شهر دیدنی، منطقه‌ای با نام ریژاو واقع‌شده که می‌توان آن را نگین دالاهو خواند. ریژاو که در 120 کیلومترسی شمال غربی کرمانشاه و در مسیر کرند به سرپل‌ذهاب قرار دارد، یکی از مناطق نمونه گردشگری کرمانشاه محسوب می‌شود. ریجاب، نام دیگری این منطقه است که ریشه عربی دارد، اما کردزبان‌ها آن را ریژاو به‌معنی محل ریزش آب می‌خوانند. این نام را به این علت برگزیده‌اند که آبشاری باشکوه در حوالی این منطقه در دره‌ای با همین نام قرار دارد.

*الوند؛ رودی از ایران تا عراق

از بلندترین مناطق دالاهو، جایی از ارتفاعات سیاه‌دانه، رودی به جریان می‌افتد که شکوه آن تا عراق هم ادامه دارد. الوند یا هلوند، رود خروشان ریژاو است که راه خود را از دل مسیرهای پرپیچ‌وخم باز کرده و بعد از عبور از سرپل‌ذهاب و قصرشیرین، وارد خاک کشور همسایه می‌شود. گفته می‌شود که سر چشمه‌های اصلی رود الوند، چشمه‌های سراب اسکندر و سیاوانه هستند که از ارتفاعات سیاه‌دانه از زمین می‌جوشند. البته سرسبزی منطقه دالاهو، نشان از چشمه‌ساران بسیار دارد. چشمه‌های «کولیتان»، «سراب‌حشانه» و «چوارکانی» تنها چند نام از میان چندین چشمه زلال منطقه هستند.

*آبشار باشکوه پیران

شکوه و عظمت منطقه ریژاو را می‌توان از دل دره‌ای ژرف یافت که آبشاری با همین نام از آن جاری است. آبشار ریژاو، ریجاب یا پیران هرچه که آن را بنامید، به جرأت می‌توان گفت، برجسته‌ترین جاذبه این منطقه است. آبشاری که در گذشته ارتفاع آن، از بلندترین نقطه تا پایین‌ترین طبقه به حدود 150 متر می‌رسیده و حالا شکاف ایجاد شده در بالاترین طبقه کمی از ارتفاع آن کاسته است، اما همچنان جزء بلندترین آبشارهای ایران شناخته می‌شود. آبشار از سه طبقه دیواره سنگی تشکیل شده که درختان انبوه پایین دره، اجازه دیدن طبقه سوم از بالای کوه را نمی‌دهد. آبشار ریژاو در نزدیکی روستای شالان از توابع دالاهو قرار دارد که برای رسیدن به آن، باید از شهر سرپل‌ذهاب چندکیلومتری به سمت روستای شالان رفت و پس از آن، مسیری چنددقیقه‌ای تا رسیدن به آبشار را پیاده پیمود.

*طبیعت گشاده‌دست ریژاو

طبیعت با خاک این منطقه بسیار سخاوتمند بوده و از نعمت برایش کم نگذاشته است. از گیاهان دارویی ارزشمند تا میوه‌های خوش‌طعم.

ریژاو بستر رشد گیاهانی چون ریواس، چینور، گنور، سماق، اسپند، کنگر، قارچ و بسیاری گونه‌های دیگر است. درختان میوه و درخچه‌های جنگلی نیز بخشی دیگر از سفره نعمت ریژاو را پر کرده‌اند. انجیر، گردو، بلوط، انار، زالزالک، تمشک، آلبالوی وحشی و پسته کوهی، بخشی از پوشش گیاهی این طبیعت پرنعمت هستند.


منبع: خبرگزاری ایرنا

شناسه خبر 29107