شناسه خبر:29919
1399/7/19 14:28:27

با گذشت 18 ماه از سیل سال گذشته در پلدختر، اما هنوز انباشت نخاله‌های ناشی از تخریب ساختمان‌ها و ساخت‌وسازها در برخی مناطق، خیابان‌ها و معابر شهر پلدختر موجب پدید آمدن مناظر زشت شهری، آلودگی‌های زیست‌محیطی، ایجاد سد معبر و معضلاتی پیش‌روی شهروندان و ساکنان شده و مطالبه آن‌ها، جمع‌آوری این نخاله‌ها و زباله‌ها پیش از آغاز بارندگی‌ها است.

در حال حاضر حجم زباله و نخاله‌های ساختمانی در خیابان‌ها و معابر این شهر به‌حدی است که به یک چالش زیست‌محیطی و مشکل اجتماعی تبدیل شده و متاسفانه شهرداری و شورای شهر نسبت به جمع‌آوری آن در راستای رفاه حال شهروندان به‌ویژه سلامت آنان بی‌اعتنا هستند.

در گفت‌وگویی با ساکنان یکی از مناطق درگیر با این چالش در بخش غربی شهر سعی شده تا با رساندن صدای شهروندان به مسئولان مربوطه، مشکلات پیش‌روی آنان کاهش یابد.

*شهروندان سیل‌زده هنوز از بدیهی‌ترین خدمات شهری محروم هستند

یک شهروند پلدختری با گلایه‌مندی از این وضعیت اظهار کرد: ساکنان منطقه شمال شرقی میدان شهید بهشتی پشت اداره پست سابق، متاسفانه با گذشت 18 ماه از سیل همچنان از بدیهی‌ترین خدمات شهری محروم هستند و بوی نامطبوع و مشمئزکننده ناشی از انباشت زباله‌ها، گرد‌وخاک ناشی از نخاله‌های ریخته‌شده در کف کوچه‌ها و انسداد جداول و چهره زشتی از محیط پیرامون بیشترین سهمی است که از این خدمات دارند.

*بی‌تدبیری و بی‌برنامه‌گی شهروندان را به‌ستوه آورده است

وی افزود: رویارویی با انواع نخاله‌های ساختمانی رها شده در کوچه و معابر، عدم آسفالت کوچه‌ها و لوله‌گذاری به ویژه در آغاز فصل بارندگی، وضعیت تاسف باری است که امروز گریبانگیر ساکنان این منطقه شده و این چیزی نیست جز بی تدبیری، بی برنامگی و بی توجهی متولیان امر و سوء مدیریت شهری که ما را به ستوه آورده است.

مکاتبات متعدد با شهرداری بی‌نتیجه ماند

یکی دیگر از شهروندان ساکن جنب کارخانه یخ پلدختر اظهار داشت: برای رفع وضعیت و شرایط سخت زندگی در کوچه‌های پر از زباله، نخاله و گرد و خاک با شهرداری پلدختر مکاتبه شده اما تاکنون راه به جایی نبرده‌ایم، شاید بهتر باشد پرسنل شهرداری بازدید میدانی از این منطقه داشته باشند تا عمق این موضوع شهری را از نزدیک ببینند و خود قضاوت کنند.

انسداد کوچه‌های منتهی به خیابان ساحلی نتیجه عدم نظارت مدیریت شهری است

وی افزود: برخی مالکان مسکونی، تجاری و اداری راه عبور در خیابان ساحلی را با حصارکشی خودسرانه با ادعای مالکیت مسدود کردند و این به معضلی برای ساکنان تبدیل شده که نتیجه عدم نظارت مدیریت شهری و بی اعتنایی به رفاه شهروندان در زمینه خدمات شهری است.

این شهروند پلدختری اضافه کرد: شهرداری، شورای شهر و هر اداره‌ای که در قبال این معضلات مسئولیت دارند بدانند که ما ساکنان این منطقه نیز جزئی از این شهر هستیم که حتی با وجود وضعیت محل زندگی خود از مهمان‌ها و کسی که از بیرون به محله ما می‌آید شرم داریم.

یک شهروند ساکن کوچه اول خیابان مطهری شمالی پلدختر گفت: در جریان سیل ویرانگر فروردین ماه سال 1398 آسیب‌های زیادی به ساختمان مسکونیم وارد شد و وسایل منزلم از بین رفت، اما اکنون که مدت‌ها است ما در خانه‌های خود واقع در جنب اداره پست سابق ساکن شده‌ایم کوچه و خیابان‌های ما همچنان به همان حالت آشفتگی و خرابی‌های سیل باقی مانده است.

خدامراد رحمانی اظهار کرد: ساکنان این منطقه بارها اعتراض‌ها و مشکلات خود را برای رفع معضلات و جمع آوری نخاله‌های ساختمانی در کوچه و خیابان به نماینده مجلس، فرمانداری، شهرداری و سایر ارگان‌های مربوطه به طرق مختلف اطلاع داده و مکاتبه کرده‌ایم، اما تاکنون اقدام عملی صورت نگرفته است.

*جداول تخریب شده از سیل همچنان با وضعیت نامناسب رها شده است

وی اضافه کرد: آسفالت کوچه ما و کوچه‌های مجاور بر اثر سیل از بین رفته و تخریب شده و جداول فرسوده و نامناسب است، اما متاسفانه تاکنون به همان شکل باقی مانده است.

یک شهروند ساکن 12 متری جنب کلانتری سابق پلدختر گفت: سیل سال گذشته خسارات زیادی به ما و سایر ساکنان بخش غربی پلدختر وارد کرد و زندگی ما را از هر نظر به هم زد و تحت شعاع قرار داد، اما هنوز آثار سیل در این کوچه‌ها نمایان است و شهرداری در راستای رفاه شهروندان،در این منطقه هیچ اقدامی نکرده است.

علی داد کرمی اظهار کرد: زیرساخت‌های شهری، لوله‌گذاری، جدول گذاری وآسفالت کوچه و خیابان‌های ما در سیل از بین رفته، اما در پساسیل هیچ اقدامی در راستای تعمیر و بازسازی آن از سوی شهرداری صورت نگرفته است.

*چاره‌ای نداریم و در کوچه بن بست زندگی می‌کنیم

وی افزود: کوچه‌های این منطقه منتهی به خیابان ساحلی، بن بست شده و علی‌رغم اینکه هر روز از خانه بیرون می‌رویم با خاک، زباله و نخاله و وضعیت نامناسب کوچه‌های خود مواجه هستیم. در این کوچه‌ها مانند زندانی زندگی می‌کنیم و هیچ چاره‌ای نداریم.

این شهروند پلدختری اضافه کرد: انتظار می‌رود شهرداری پلدختر، ساکنان این کوچه‌ها را از این معضلات و زندگی در بین آلودگی زباله و نخاله نجات دهد و راه عبور و مرور ما را باز کند چراکه معلوم نیست چه کسی متولی رفع مشکلات و معضلات پیش روی ساکنان این بخش از شهر است.

یکی دیگر از شهروندان پلدختری گفت: انباشت زباله خانگی و نخاله‌های ساختمانی در کوچه، معابر و خیابان‌های پلدختر به یک چالش زیست محیطی برای شهروندان تبدیل شده که علاوه بر چهره و دورنمای زشت که از دید عابران و مسافران در مرکز شهردارد زندگی ساکنان و اهالی را سخت کرده است.

*انباشت نخاله‌ها و زباله‌ها، سلامت شهروندان را به خطر انداخته است

وی افزود: علاوه بر این، این وضعیت به خودی خود موجب تجمع حشرات موذی و سگ‌های ولگرد به عنوان عامل انواع بیماری می‌شود و سلامت شهروندان را به مخاطره می‌اندازد.

وی اضافه کرد: با توجه به آغاز فصل بارندگی، انتظار می‌رود شهرداری پلدختر مشکلات ساکنان این بخش از شهر که به فراموشی سپرده شده را ببینند، که با نخستین بارندگی مقابل منازل ساکنان این کوچه‌ها از این فراتر می‌رود و نسبت به باز کردن راه، آسفالت کوچه ها، جدول کشی و جمع آوری نخاله‌ها اقدام کند.

*درخواست رفع مشکلات ساکنان منطقه مطهری از امام جمعه

امام جمعه پلدختر گفت: ساکنان ضلغ غربی شهر پلدختر جنب مخابرات و اداره پست کوچه‌های یک، دو، سه، چهار و پنج مطهری شمالی، به نهاد امامت جمعه دو بار درخواست دادند که پس از سیل تا کنون هیچ گونه اقدامی از سوی شهرداری نسبت به رفع مشکلات این منطقه صورت نگرفته است.

حجت الاسلام سیدمحسن موسوی اظهار کرد: ساکنان این مناطق برای رفع مشکلات پیش روی خود از حیث جدول، آسفالت، لایروبی، فاضلاب و... با مسئولان مکاتبه کردند اما هیچ احوالی از آنها گرفته نشده است.

وی افزود: از شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر پلدختر انتظار می‌رود در اسرع وقت با بازدید میدانی از این مناطق،کار جهادی و انقلابی جهت رفع مشکلات ساکنان اقدام تا از این وضعیت اسف بار خارج و به شرایط عادی برگردند.


منبع: خبرگزاری فارس

شناسه خبر 29919