فرماندار سرپلذهاب با اعلام اینکه 17 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی این شهرستان اکنون زیر پوشش سامانه گرمسیری قرار گرفته و زیر کشت است، گفت: اجرای سامانه گرمسیری در بخش تولیدات کشاورزی این شهرستان رونق ایجاد کرده است.
محبت جمالینیا با اشاره به مزایای طرح بزرگ سامانه گرمسیری به عنوان یکی از بزرگترین طرحهای ملی کشور برای آبادانی و رونق مناطق مرزی غرب کرمانشاه و به خصوص سرپلذهاب، افزود: زمینهایی که تا پیش از اجرای طرح سامانه گرمسیری دیم بوده امروز با اجرای سامانههای آبیاری نوین تحت فشار و بارانی به آبی تبدیل شده است.
وی اظهار کرد: این زمینها علاوه بر غلات اکنون زیر کشت چغندرقند و ذرت است و بخشی نیز به کشت محصولات صیفی شامل گوجه و خیار اختصاص یافته که برای کشاورزان شرایط تولید محصولات کشاورزی را از یک کشت به سه کشت در سال فراهم کرده است.
نماینده عالی دولت در سرپلذهاب گفت: بیش از 9 ایستگاه اصلی پمپاژ آب به طول 45 کیلومتر و 18 ایستگاه فرعی تامین آب، خط انتقال 25 هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه را از این سامانه بهرهمند میکند که 17 هزار هکتار آن افتتاح شده است.
وی اضافه کرد: در سطح 6 هزار و 681 هکتار از اراضی نیز عملا تاسیسات سامانه اجرایی شده که با رفع نواقص جزیی به زودی این اراضی نیز مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
اشتغال بزرگترین مزیت اجرای طرح
جمالینیا در ادامه گفت: هر هکتار از این اراضی در بحث کشت محصولات به طور میانگین 20 تن را مشغول به کار کرده و اشتغال بزرگترین تاثیر اجرای این طرح بزرگ بوده است.
وی ادامه داد: اکنون 35 هکتار از اراضی نیز به کشت گیاهان دارویی اختصاص یافته که به طور میانگین هر هکتار از این اراضی زمینه اشتغال 35 تن را فراهم کرده و این خود اهمیت این سامانه را برای اشتغال پایدار مرزنشینان نشان میدهد.
فرماندار سرپل ذهاب گفت: بازگشت مردم به روستاها و مهاجرت معکوس مردم از شهر به مناطق روستایی، ایجاد اشتغال، افزایش ارزش افزوده املاک کشاورزی بزرگترین مزایای اجرای سامانه گرمسیری در اراضی کشاورزی سرپلذهاب است.
جمالی نیا ادامه داد: همچنین در خصوص هفت هزار و 200هکتار از اراضی جا مانده از طرح سامانه گرمسیری در حوزه یک هزار و 12 کیلومتر مربع شهرستان از طریق آب نیرو پیگیریهای لازم انجام شده و با ارایه توجیهات فنی در صدد هستیم تا این اراضی نیز از این طرح برخوردار شود و سقف اراضی تحت پوشش به 32 هزار هکتار برسد.
او گفت: اجرای سامانه گرمسیری با میلیاردها تومان اعتبار در شرایطی که کشور با تحریم و مشکلات اقتصادی مواجه است یک هدیه ارزشمند برای مرزنشینان است و به طور یقین برکات آن در سفرههای مردم و معیشت آنها نمود عینی دارد.
طرح بزرگ سامانه گرمسیری به عنوان بزرگترین طرح عمرانی کشور با 150 هزار میلیارد ریال اعتبار در دست اجرا است که آب رودخانه سیروان در استان کردستان را از طریق تونل نوسود از منطقه ازگله خارج و زمینهای منطقه را تا دهلران و مهران در استان ایلام آبیاری میکند.
منبع: خبرگزاری ایرنا
شناسه خبر 30092