شناسه خبر:3085
1397/9/12 09:50:40

سپهرغرب، گروه خبر: کشت زیتون در سیروان در حالی موجب رونق کشاورزی شده که نبود صنایع تبدیلی و دلال‌بازی، باعث می‌شود سود این محصول به جیب کشاورزان نرود.طی سال‌های اخیر تغییر الگوی کشت ارقام کشاورزی و باغی در ایلام باعث رونق محصولاتی مثل پسته، زعفران، زیتون و...در استان شده است.

تغییر الگوی کشت محصولات کشاورزی علاوه بر رونق تولید در استان، منجر به درآمد برای مردم ایلامی نیز شده، در حالی که قبلاً محصولات کشت‌شده استان وابستگی شدید به آب داشتند و بر اثر خشک‌سالی‌های پی‌درپی، کشاورزان دچار خسارت‌های فراوان می‌شدند.

     رونق کشت زیتون در سیروان

یکی از محصولاتی که طی سال‌های اخیر کشت آن در استان رونق گرفته، زیتون است و هم‌اکنون به ثمر نشسته و باغداران مشغول برداشت محصول خود هستند.

یکی از باغداران شهرستان سیروان اظهار کرد: 90 خانوار در شهرستان سیروان از باغات زیتون امرارمعاش کرده و زندگی خود را می‌گذرانند.

محمد علیزاده گفت: برداشت زیتون را در شهرستان طی دو مرحله داریم که ارقام برداشت‌شده شامل زیتون سبز و زیتون روغنی هستند.

     گلایه‌های زیتون‌کاران

یکی دیگر از باغداران اظهار کرد: از صبح تا غروب در باغ‌ها مشغول برداشت زیتون هستیم، ولی درنهایت دلال‌ها هر کیلوگرم زیتون را سه هزار تومان از باغداران خریداری کرده و بیشتر زحمات ما هدر می‌رود.

رضا عبدی گفت: بیشتر زیان باغداران شهرستان سیروان از عدم فروش محصول به دلیل نبود صنایع تبدیلی در منطقه است.

وی اظهار کرد: بیشتر مواقع محصول زیتون باغداران پای درخت خراب شده و یا به ارزان‌ترین قیمت دست دلالان داده می‌شود.

     برداشت 1100 تن زیتون در استان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام اظهار کرد: حدود یک‌هزار و 100 هکتار از باغات شهرستان‌های شمالی استان به کشت زیتون اختصاص پیدا کرده‌اند.

سیدمحمدتراب ‌میری افزود: بیش از 700 هکتار آن به باروری رسیده که از این میزان حدود یک‌هزار و 100 تن زیتون برداشت شده است.

وی با اشاره به اینکه شهرستان سیروان قطب تولید زیتون در استان است، گفت: سطح زیر کشت این محصول در شهرستان سیروان 22 هکتار است که دو رقم کنسروی و زیتونی این محصول در سطح استان و شهرستان سیروان وجود دارد.

این مقام مسئول افزود: امسال بازدهی خوب این محصول موجب خوشحالی باغداران شده است.

میری با اشاره به اینکه ارزش اقتصادی زیتون تولیدشده در استان ایلام بیش از چهار میلیارد ریال است، تصریح کرد: خوشبختانه کشت محصولات دیگر در این شهرستان مثل زعفران و پسته نیز باعث درآمد بسیار خوب برای مردم شده است.

وی گفت: در استان یکی دو مورد صنایع تبدیلی به‌صورت کارگاه‌های کوچک در حال انجام کار هستند و هرگونه حمایتی از سرمایه‌گذاری که ورود کند، انجام خواهیم داد.

با توجه به اینکه استان ایلام دارای 350 هزار زمین زراعی بوده و شغل اکثر مردم استان کشاورزی است، یکی از مهم‌ترین ضروریات حمایت از این بخش به‌خصوص در حوزه باغداری است.

توسعه باغات زیتون در استان ایلام با توجه به وجود مرز مهران، می‌تواند برای مردم استان بسیار درآمد داشته باشد؛ اما این مهم نیازمند صنایع تبدیلی بزرگ برای بسته‌بندی‌های مناسب است.

هرساله خریداران زیتون از استان‌های شمالی کشور این محصول را برای مصارف تجاری و صنعتی به‌صورت عمده در باغات خریداری می‌کنند.

با ایجاد صنایع تبدیلی و همچنین افزایش سطح زیر کشت این باغات، تحول عظیمی در اشتغال و درآمد پایدار برای ساکنان منطقه صورت خواهد گرفت.

استان ایلام دارای هفت هزار باغ است که سالانه 18 هزار تن انواع محصول از این باغات برداشت می‌شود.

شناسه خبر 3085