سپهرغرب، گروه خبر: نماینده ولی فقیه در استان همدان با تاکید بر اینکه لازم دستیابی به قدرت داشتن علم است گفت: تمدنسازی بدون قدرت امکانپذیر نیست و راه به دست آوردن قدرت هم داشتن علم و دانش است.
حجت الاسلام والمسلمین حبیبالله شعبانی روز گذشته در مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره علامه حلی در استان همدان با اشاره به سالروز صدور بیانیه گام دوم، اظهار کرد: اگر حقیقت دین و آیات قرآن را ملاحظه کنیم، متوجه خواهیم شد که همه آنها حرفشان یک موضوع و رسیدن به "قولوا لا اِلهَ اِلَّا اللهُ تُفلِحوا" است و همین موضوع و بحث دستیابی به توحید در لایه بنیادی بیانیه گام دوم نیز توسط رهبر معظم انقلاب مطرح شده است.
وی افزود: همه کسانی که در مسیر دینی فعالیت میکنند، هدف نهایی آنها دستیابی به توحید در عالم و حرکت در مسیر تحقق توحید است و لذا بیانیه گام دوم هم دارای همین رویکرد است.
نماینده ولی فقیه در استان همدان با تاکید بر اینکه رسیدن به این هدف نیازمند لایههای راهبردی است، گفت: لایه راهبردی در بیانیه گام دوم، مساله تمدن سازی اسلامی است و راهبردی که ما را به تحقق توحید و جامعه ایمانی را به هدف اصلی میرساند، مسئله تمدن سازی است.
وی با اشاره به اینکه رهبری پس از آنکه مراحل شکلگیری انقلاب را مطرح کردند، به بحث تمدن اسلامی اشاره میکنند، اظهار کرد: تمدن اسلامی به صورت کامل، زمانی محقق میشود که معصوم و انسان کامل در جامعه و در بستر اجتماعی حضور داشته باشد.
شعبانی با طرح این سئوال که تمدن اسلامی چگونه شکل میگیرد، مطرح کرد: مساله علم، پژوهش و دانایی یکی از ضروریتهای این بحث است در بیانات حضرت آقا نیز بارها به آن تاکید شده است.
وی با تاکید بر اینکه لازم دستیابی به قدرت داشتن علم است؛ تمدنسازی بدون قدرت را امکانپذیر ندانست و با بیان اینکه راه به دست آوردن قدرت هم داشتن علم و دانش است گفت: تمدن غرب یک تمدن جغرافیایی نیست بلکه یک اندیشه و جهان بینی است و منظور از غرب در اینجا، محل غروب نور است.
امام جمعه همدان با اشاره به اینکه تمدن غربی در مقابل تمدن اسلامی قرار دارد، عنوان کرد: بیمایگی در اخلاق و فرهنگ از خصوصیات تمدن غربی است که مبتنی بر ابتذال و سودجویی و لذتهای بیشتر میباشد، اما باید ببینیم چرا این تمدن غربی بیمایه، توانسته سیاست دنیا را تحت تاثیر خود قرار دهد.
وی علت فعال بودن تمدن غربی و انتقال فرهنگ غرب را توجه به علم دانست و گفت: نقطه مثبتی که در این تمدن مطرح میشود توجه ویژه آن به بحث پژوهش است که باعث رشد آن شده است.
شعبانی با تاکید بر اینکه تمدنسازی با آموزش اتفاق نمیافتد، مطرح کرد: در بحث آموزش ذهن انسان از مفاهیمی که دیگران نتیجه گرفتهاند انباشته میشود که این کار را با یک حافظه کامپیوتری میتوان بهتر و در زمان کمتر انجام داد، بنابراین ذهن خلاق انسان باید محلی برای پژوهش باشند نه انبار کردن اطلاعات.
وی با اشاره به اینکه با انبار کردن اطلاعات، تمدن ایجاد نمیشود، گفت: البته آموزش امری لازم است، اما کافی نیست، چراکه برای انجام پژوهش باید با استفاده از اطلاعات گذشته دانایی را توسعه دهیم و زمینه ساز تمدن شویم.
نماینده ولی فقیه در استان همدان با بیان اینکه باید سعی کنیم تا مسئله پژوهش منجر به تولید علم شود، یادآور شد: در حوزههای علمیه استعدادهای خوبی وجود دارند اما به علت آن که شناخته نمیشوند، این توانایی در آنها هدر میرود، بنابراین باید سعی کنیم تا در عرصه علم، تولیدگر باشیم.
وی به تشریح ویژگیهای لازم برای یک پژوهشگر پرداخت و مطرح کرد: اولین موضوع در بین پژوهشگران این است که فرد باید خلاقانه به دنیای خود نگاه کند و به بیان دیگر با شک کردن به همه گزارههای علمی زود باور نباشد.
حجت الاسلام و المسلمین شعبانی یادگیری مهارتهای روش تحقیق را دومین ویژگی یک فرد پژوهشگر برشمرد و گفت: یکی از آیتمهای اصلی روش و شکل تحقیق فرد و این که چگونه در یک فرایند میتوان به محصول مورد نظر رسید، میباشد.
وی با تاکید بر اینکه در پژوهشهای گروهی، نتایج عمیقتری دریافت میشود، اظهار داشت: در قم با وجود آنکه در عرصه علوم انسانی تولیدات خوب و فراوانی داریم، اما متاسفانه این تولیدات در جامعه سرازیر نمیشود و در همان جا باقی میماند.
نماینده ولی فقیه در استان همدان خواستار توجه جدی به مسئله پژوهش و حمایت از مسئله پژوهش در بین حوزههای علمیه شد و گفت: یکی از مشکلات موجود در استان نبود یک پژوهشکده به صورت رسمی و قانونی است که ایجاد آن جز دغدغههای بنده از زمان حضور در همدان است.
شناسه خبر 36193