شناسه خبر:42716
1400/4/9 09:44:01

سپهرغرب، گروه خبر: مدیرکل گمرکات استان ایلام با اشاره به ظرفیت صادرات سالانه دو میلیارد دلار کالا در مرز مهران، گفت: زمینه صادرات کالاهای تولیدی در استان فراهم است.

روح‌الله غلامی اظهار کرد: مرز مهران از سال 1382 فعالیت خود را آغاز کرده و از آن زمان تاکنون بیش از 14.5 میلیارد دلار کالا از این مرز به کشور عراق صادر شده است.

وی با اشاره به اینکه در سه‌ماهه نخست سال جاری 443 هزار تن کالا از مرز مهران به عراق صادر شده است، گفت: این میزان کالا به ارزش 208 میلیون دلار بوده است.

وی بیان کرد: در سال جاری 71 هزار و 300 تن محصولات کشاورزی به ارزش 19 میلیون و 600 هزار دلار از مرز مهران به عراق صادر شده است.

مدیرکل گمرکات استان ایلام با اشاره به اینکه کالاهای صادر شده شامل محصولات پتروشیمی، کاشی، سرامیک، شیشه، محصولات پلاستیکی و… است، افزود: خوشبختانه در سال جاری صادرات کالا با روال طبیعی و بیشتر از سال گذشته در حال انجام است.

ظرفیت صادرات سالانه دو میلیارد دلار کالا در مرز مهران

غلامی با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زیاد اقتصادی در مرز مهران، گفت: ظرفیت صادرات سالانه دو میلیارد دلار کالا در مرز مهران است.

وی گفت: پتانسیل و ظرفیت‌های بسیار خوبی در مرز مهران برای صادرات کالا مهیا شده، استقبال تجار ایرانی و عراق هم نشان می‌دهد می‌توان از این ظرفیت برای اشتغال و رونق تولید در منطقه استفاده کرد.

مدیرکل گمرکات استان ایلام با اشاره به اینکه تولیدکنندگان ایلامی از ظرفیت مرز مهران برای صادرات کالای خود استفاده کنند، افزود: هیچ محدودیتی برای صادرات کالاهای تولیدکنندگان ایلامی نداریم و حتی آماده همکاری برای صادرات کالاهای آن‌ها هستیم.

گمرکات استان پشتیبان تولیدکنندگان ایلامی

غلامی افزود: خود تولیدکنندگان با همکاری اتاق بازرگانی استان برای صادرات کالا پیش قدم باشند، گمرکات استان قطعاً پشتیبان تولیدکنندگان استان برای صادرات است.

وی گفت: به عنوان مثال هیچ محدودیتی برای صادرات کالاهایی مثل صنایع‌دستی استان نداریم، در زمینه صادرات کالاهای استان قطعاً گمرکات استان حمایت‌های ویژه انجام خواهد داد.

مدیرکل گمرکات استان ایلام تصریح کرد: در حال حاضر تره‌بار، محصولات پتروشیمی، سیمان، نوشیدنی از جمله کالاهای تولیدی استان است که در مرز مهران به عراق صادر می‌شود، با این حال بستر لازم برای صادرات دیگر کالاهای تولیدی استان نیز فراهم است.

غلامی با اشاره به مزیت‌های مرز مهران برای رونق اشتغال در استان و منطقه، افزود: بیش از 500 تاجر، ترخیص کار و کارگر در این گمرک فعالیت می‌کنند.

وی گفت: تردد روزانه بین 400 تا 600 کامیون کالا از مرز مهران، ظرفیت بزرگی را برای کسب‌وکارهای مختلف در شهرستان مهران ایجاد کرده است.

برگزاری 12 ملاقات مرزی در مهران و زرباطیه عراق

مدیرکل گمرکات استان ایلام با اشاره به برگزاری 12 ملاقات مرزی در مهران و زرباطیه عراق، افزود: این ملاقات و جلسات در راستای حل مشکلات و موانع صادرات کالا بوده است.

غلامی بیان کرد: خوشبختانه طی سه سال گذشته تمامی مشکلات موجود در راه صادرات کالا، توسط مسئولان گمرکات استان و زرباطیه عراق در محل گمرک دو منطقه حل‌وفصل شده است.

وی بیان کرد: مسئولان عراقی توجه ویژه و خاصی به مرز مهران دارند، حتی مسئولان زرباطیه عراق در حال توسعه زیرساخت‌های گمرک خود برای توسعه تجارت در مرز مهران هستند.

مدیرکل گمرکات استان ایلام گفت: در گمرک استان نیز تغییرات بسیار خوبی در بحث آسفالت جاده برای تردد کامیون‌ها، ساماندهی محوطه گمرک صورت گرفته است، البته مرز مهران نیازمند اجرای طرح جامع گمرک است.

تأثیرات شگرف راه‌اندازی منطقه آزاد مهران بر اقتصاد منطقه

غلامی با اشاره مصوب شدن منطقه آزاد تجاری مهران، گفت: این منطقه به میزان هفت هزار هکتار به‌تازگی تصویب شده و در آینده‌ای نزدیک باعث تحولات بسیار عظیم اقتصادی در استان می‌شود.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه در مناطق آزاد معافیت‌های مالیاتی تا 15 سال وجود دارد و عوارضی نیز برای واردات مواد اولیه، ماشین آلات و تکنولوژی پرداخت نمی‌شود، قطعاً با احداث واحدهای تولیدی زمینه رونق اشتغال، توسعه و صادرات در مهران فراهم می‌شود.

مدیرکل گمرکات استان ایلام عنوان کرد: منطقه آزاد فرصت بی‌نظیری برای حضور سرمایه‌گذاران بومی و غیربومی است، قطعاً با توجه به امتیازات مناطق آزاد، سرمایه‌گذاران رغبت زیادی برای سرمایه‌گذاری در این مناطق دارند.

غلامی گفت: ایجاد واحدهای تولیدی و صادرات تولیدات این واحدها در مناطق آزاد می‌تواند منجر به اشتغال هزاران جوان جویای کار در کل استان شود.

شناسه خبر 42716