سپهرغرب، گروه خبر: طرح سیلوی 15 هزار تُنی ذخیره غلات (گندم) شهر صاحب از توابع شهرستان سقز با 80 میلیارد ریال سرمایهگذاری به بهرهبرداری رسید.
این طرح روز دوشنبه با حضور سیدرحمتالله پریچهر عضو هیئت مدیره سازمان تعاون روستایی کشور به بهرهبرداری رسید و برای ساخت آن 80 میلیارد ریال سرمایهگذاری شده که 32 میلیارد ریال آن از منابع داخلی شرکت تعاونی صاحب، 33 میلیارد ریال تسهیلات بانک کشاورزی و 15 میلیارد ریال تسهیلات فنی و اعتباری سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور است.
سیلوی ذخیره گندم صاحب دارای دو کندو، از نوع سازه بتنی بوده، کار احداث آن از اسفند 1399 شروع شده و برای هشت نفر اشتغال ایجاد کرده است.
مدیر تعاون روستایی کردستان در آیین افتتاح این طرح اظهار کرد: این استان یکی از استانهای تولیدکننده اصلی گندم کشور است که تعاون روستایی در زمان برداشت 50 درصد تولید را خریداری میکند.
پیمان اسکندری با اشاره به وجود 91 انبار با ظرفیت 100 هزار تن در استان، افزود: سیلوی صاحب سیلوی شهرستان سقز است که با همت شرکت تعاون روستایی این شهر احداث و بهرهبرداری شد.
وی با بیان اینکه پنج برابر ظرفیت سیلوها گندم از کشاورزان خریداری شده است، ادامه داد: این سومین سیلویی است که در استان توسط شرکت تعاون روستایی احداث میشود و سیلوی چهارم تا دو ماه دیگر افتتاح خواهد شد و ظرفیت انبارها در مجموع به 110 هزار تن میرسد.
صادرات 6 میلیارد دلاری محصولات کشاورزی
عضو هیئت مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: در حال حاضر سالانه حدود 6 میلیارد دلار محصولات کشاورزی از کشور صادر میشود که میتواند این رقم تا 10 میلیارد دلار نیز افزایش یابد.
سیدرحمتالله پریچهر در مراسم افتتاح سیلوی 15 هزار تنی ذخیره غلات شرکت تعاون روستایی صاحب اظهار کرد: شرکت تعاون روستایی در راستای زنجیره تولید و فعالیتهای بعداز آن نقش بسزایی دارد.
وی به اهمیت حوزه کشاورزی در کشور اشاره کرد و افزود: بخش کشاورزی با تولید 120 میلیون تن محصولات کشاورزی 18 درصد اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است.
عضو هیئت مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: در حال حاضر سالانه حدود 6 میلیارد دلار محصولات کشاورزی از کشور صادر میشود که میتواند این رقم تا 10 میلیارد دلار نیز افزایش یابد.
پریچهر با بیان اینکه در شرایط اقتصادی کنونی بخش کشاورزی کمک شایانی به اقتصاد کشور کرده است بیان کرد: آنچه که در درجه اول برای شرکت تعاونی روستایی مهم است تأمین موجبات گسترش تعاونیها و تشکلات است.
وی گفت: علاوه بر تمام فعالیتها، شرکت تعاونی روستایی در مدیریت نظام بهرهبرداری نقش بسزایی ایفا کرده است.
وی بیان کرد: شرکت تعاون روستایی در راستای فعالیتهای نوین به سمتی پیش رفته که در بیشتر فعالیتهایی که در بخش اقتصادی مطرح است قدم بر داشته است.
این مسئول با بیان اینکه شفافیت و قانون مداری در شبکه تعاونیهای روستایی باید در دستور کار باشد، تاکید کرد: باید زنجیره ارزش را در ارتباط با ایجاد کشت قراردادی که مبتنی بر نیازهای تقاضا محور در کشور
پریچهر به ظرفیت بالای استان در زمینه توسعه هرچه بیشتر بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: استان کردستان میتواند به دلیل مرزی بودن فعالیتهای خود را بر محور صادرات تنظیم کند.
وی افزود: باید تلاش کنیم تا بر اساس بازار هدف به سمت تولید و فراوری محصولات از این دست روی بیاوریم.
عضو هیئت مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران برگسترش فعالیت بازارچههای مرزی در استان تأکید کرد و افزود: محصولاتی که بیش از نیاز در استان تولید میشود را باید به کشورهای دیگر صادر کرد تا موجب ارز آوری و کمک به اقتصاد کشور شود.
پریچهر گفت: اهمیت امنیت غذایی از امنیت نظامی کمتر نیست و در همین راستا باید برای جلوگیری از خامفروشی و ایجاد صنایع تبدیلی تلاش کرد تا زمینه توسعه هرچه بیشتر بخش کشاورزی در استان کردستان تأمین شود.
شناسه خبر 45178