سپهرغرب، گروه خبر: آشفتگی در بازار کرمانشاه و سودجویی برخی اصناف در سایه عدم نظارتها سبب گلهمندی تمام اقشار جامعه شده است.
گرانی و سودجویی برخی اصناف در استان کرمانشاه سبب گلایهمندی مردم و حتی برخی مسئولان استان کرمانشاه شده، بهگونهای که تصور میشود هیچگونه نظارت و کنترلی بر قیمتها وجود ندارد.
در کنار نوسان قیمت اجناس، اینروزها برخی از فروشندگان سودجو نیز قیمتها را خودسرانه افزایش میدهند و البته این میتواند با نظارت مستمر و دائمی به کمترین حد برسد.
هرچند تورم و گرانی دو مقوله مجزا هستند، اما گرانی ناشی از نرخ تورم بالای استان کرمانشاه در چندسال گذشته بوده و یکی از بهترین راههای کنترل آن نظارت بیشتر است.
نرخ تورم 12 ماهه منتهی به فروردینماه 1400 استان کرمانشاه 42.9 درصد بود و با این نرخ استان در صدر جدول تورم کشور قرار داشت، اما در مردادماه امسال این نرخ به 49.6 رسید.
نرخ تورم در کل کشور در بازه منتهی به مردادماه 1400؛ 45.2 بود و کرمانشاه پس از استانهای ایلام، کردستان، خراسان شمالی، چهارمحال و بختیاری و آذربایجان شرقی در جایگاه ششم قرار گرفت و پنج پله بهبود یافت.
استاندار کرمانشاه با تأکید بر تقویت روند نظارت در بازار برای کنترل بیشتر قیمتها، اظهار کرد: اینکه یک کالا در چندینمغازه با قیمتهای مختلف به فروش برسد، پذیرفتنی نیست.
هوشنگ بازوند عنوان کرد: برنامهها باید در کف بازار خود را نشان هد تا منجر به کاهش نگرانیهای مردم در زمینه افزایش بیرویه قیمتها و همچنین جلوگیری از فروش یک کالا با چندین قیمت در مغازههای مختلف شود.
استاندار کرمانشاه گفت: باید گروه نظارتی هرچه بیشتر تقویت شود تا مردم احساس کنند که نظارت مستمر و پیگیری ویژه برای جلوگیری از افزایش بیرویه قیمتها در بازار وجود دارد.
وی عنوان کرد: وقتی یک کالا در مغازههای مختلف با چندین قیمت به فروش میرسد، به معنای نظارت کم است؛ بنابراین نباید بگذاریم که بازار دچار آشفتگی شود.
معاون اقتصادی استاندار کرمانشاه هم گفت: اکنون ازنظر نرخ تورم در رتبه یازدهم قرار داریم که در ابتدای سال 1400 در رتبه یک کشور قرار داشتیم.
بهزاد باباخانی گفت: امیدواریم تا پایان سال با اقداماتی که در راستای کاهش نرخ تورم استان در دستور کار داریم، این رتبه هم بیشتر بهبود یابد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه در ادامه یکی از برنامههای کاهش نرخ تورم در استان را هوشمندسازی سیستم توزیع کالا اعلام کرد و گفت: از این پس همه کالاهای یارانهای در استان توسط فروشگاههایی که صندوق هوشمند دارند، توزیع میشود و به هیچ وجه کالای یارانهای خارج از سیستم صندوق هوشمند توزیع نمیشود؛ زیرا با مکانیزم صندوق هوشمند کاملاً نظارت و رصد کالاها در راستای جلوگیری از افزایش قیمتها صورت میگیرد.
وی بر افزایش نظارتها توسط بازرسان سازمان صمت و اتاق اصناف در راستای جلوگیری از افزایش قیمت خودسرانه کالا در استان خبر داد و افزود: اصلاح مشکلات نظام توزیع کالا نیز در راستای کاهش قیمتها و جلوگیری از افزایش قیمتها نیز در دستور کار است و امیدواریم با این روشها نرخ تورم در استان بیشتر بهبود بیابد.
بازرس اتاق اصناف کرمانشاه نیز اظهار کرد: تاکنون از یکهزار و 800 واحد صنفی بازدید شده و 246 واحد تخلفات داشتند که بخشی از افزایش قیمتها بهصورت کارخانهای است و ارتباطی با فروشندگان ندارد.
قهرمانی عنوان کرد: شهروندان هرگونه گرانفروشی را به شماره 124 یا 38224685 اطلاع دهند تا با متخلفان برخورد قانونی شود.
شناسه خبر 48245