شناسه خبر:61616
1401/8/1 00:53:09

سپهرغرب، گروه کاردانش - طاهره ترابی‌مهوش: در پی گفت‌و‌گو با مدیرعامل مؤسسه بشرا پژوه شرق مشخص شد این شرکت‌ها همچون دیده‌بانانی بین نیاز صنایع با شرکت‌های دانش‌بنیان عمل می‌کند که گویا پارک علم و فناوری همدان از داشتن آن‌ها محروم است.

طی یک دهه گذشته با توجه به رونق گرفتن فعالیت شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در عرصه تولید و توجه سیاست‌مداران به این مقوله، قوانین و برنامه‌های حمایتی زیادی در موضوعات آموزشی و بازاریابی برای شرکت‌های دانش‌بنیان زیرمجموعه پارک‌های علم و فناوری، طراحی شده که سازمان‌ها را ملزم به اجرا می‌کند اما در این میان گاه از روی بی‌اطلاعی و گاه از سر بی‌مسئولیتی، توجهی به آن‌ها نمی‌شود؛ مسئله‌ای که جوانان نخبه کشور را با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو کرده اما مسئله‌ این است در برخی از پارک‌ها شاهد فعالیت برخی شرکت‌ها در قامت تسهیلگری به‌عنوان کارگزار معاون علمی ریاست جمهوری و وزارت علوم هستیم که توانسته‌اند با ارائه خدمات، بخشی از مشکلات عنوان‌شده را از پیش روی شرکت‌های دانش‌بنیان بردارند.

بنابراین با توجه به اهمیت موضوع برآن شدیم تا در این شماره از صفحه کار و دانش به گفت‌وگو با مدیرعامل مؤسسه راهبردی بشرا پژوه به‌عنوان یکی از شرکت‌های تسهیلگر گفت‌وگویی را ترتیب دهیم که در ادامه می‌خوانید:

علی‌اصغر صادق‌پور با بیان اینکه این مؤسسه در زمینه انجام پروژه‌های پژوهشی و مطالعاتی، ارائه خدمات آموزشی و مشاوره‌ای در حوزه مدیریت و مدیریت فناوری و تجاری‌سازی فناوری از سابقه 20 ساله برخوردار است گفت: مؤسسه مطالعات راهبردی بشرا پژوه در سال 1381 با هدف انجام پروژه‌های پژوهشی، مطالعاتی و خدمات مشاوره‌ای، آموزشی و تجاری‌سازی در حوزه مدیریت و مدیریت فناوری توسط جمعی از دانش‌آموختگان دانشگاه‌های معتبر کشور مانند دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه شیراز و دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات تهران تأسیس شد.

وی با اشاره به ایده‌محوری تشکیل این مؤسسه و فعالیت‌های کلیدی آن، ابراز کرد: زمینه‌های فعالیت مؤسسه را می‌توان در قالب ارائه مشاوره و آموزش حاکمیت شرکتی و هیئت‌مدیره، ارزیابی و ممیزی در حوزه‌های صنعتی و فناوری، مطالعات راهبردی در حوزه علوم و فناوری، خدمات تجاری‌سازی فناوری، استراتژی و برنامه‌ریزی استراتژیک، خدمات کارگزاری صندوق نوآوری و شکوفایی، مدیریت فناوری، نوآوری و تحقیق و توسعه، مطالعات ترازیابی در نظر گرفت.

مدیرعامل این مؤسسه با تأکید بر اینکه این شرکت به شرکت‌های دانش‌بنیان خدمات فناوری ارائه می‌کند اظهار کرد: بشرا پژوه شرق به‌عنوان یک شرکت تسهیلگر هم کارگزار رسمی معاونت علمی و فناوری در حوزه تبادل فناوری است و هم کارگزار رسمی صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه خدمات و حمایت مالی و غیرمالی از شرکت‌ها دانش‌بنیان به‌حساب می‌آید.

صادق‌پور با بیان اینکه این مؤسسه در پارک علم و فناوری خراسان رضوی مستقر است، ابراز کرد: بر این اساس خدمات ما بیشتر در استان‌های شرقی کشور تأثیرگذار است.

وی با بیان اینکه این شرکت همانطور که پیشتر عنوان شد کارگزار رسمی تبادل فناوری معاون علم و پژوهشی ریاست جمهوری است تصریح کرد: بر این اساس ما شرکتی هستیم که در قامت کارگزار استانی در استان‌های شرقی کشور به شرکت‌های دانش‌بنیان کمک می‌کند تا بتوانند از مزایایی که برای این‌گونه شرکت‌ها در قانون پیش‌بینی‌شده که ازجمله آن خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی است بهره‌مند شوند.

مدیرعامل مؤسسه راهبردی بشرا پژوه با تأکید بر اینکه در حوزه کارگزاری معاونت علمی و فناوری نیز بهم‌رسانی عرضه و تقاضای فناوری را بر عهده داریم خاطرنشان کرد: این بدان مفهوم است که سازمان و صنایع، چالش، مشکلات و نیازهای فناورمحور خود را اعلام و ما آن‌ها را احصا کرده و در پی آن اقدام به تهیه شناسنامه نیاز می‌کنیم.

صادق‌پور افزود: پس از آن در یکسری از رویداد‌های بهم‌رسانی عرضه و تقاضا، فناوری و یا به تعبیر بهتر رویدادهای فناورانه، در مقابل نیازها و چالش‌های صنایع شرکت‌های دانش‌بنیان کل کشور قرار می‌گیرند؛ در پی این اقدام تعاملات لازم بین هر دو طرف ایجاد شده و شرکت‌های دانش‌بنیانی که توان رفع این نیازها را دارند در جلسات BtoB تفاهم‌نامه و قراردادهای لازم را با صنایع مورد نظر خود جهت حل مشکل فناورانه منعقد می‌کنند.

وی با بیان اینکه علاوه بر رویدادهای فناورانه در خصوص بازاریابی برای شرکت‌های دانش‌بنیان نیز ما در حوزه آموزش و مدیریت نیز اقدام به برگزاری کلاس‌های آموزشی می‌کنیم، عنوان کرد: علاوه بر این آموزش‌های لازم در حوزه کسب‌وکار نیز به این شرکت‌ها ارائه می‌شود.

مدیرعامل مؤسسه راهبردی بشرا پژوه با بیان اینکه این شرکت نسبت به ارائه مشاوره در بخش‌های مختلف همچون نیروی انسانی، منابع مالی، مالیات و بازاریابی و تأمین اجتماعی، فناوری و نوآوری، صادرات و غیره نیز اقدام کرده افزود: علاوه بر این در حوزه حاکمیت شرکت و هیئت‌مدیره این مؤسسه یک گروه و بخش پژوهشی خاص دارد که پژوهش‌های متعددی را مخصوص شغل هیئت‌مدیره شرکت‌های دانش‌بنیان انجام داده است.

صادق‌پور وی ادامه داد: درواقع ازآنجاکه یک شرکت قوی دانش‌بنیان نیازمند هیئت‌مدیره قوی است پس این گروه مهارت‌ها و دانش لازم اعضای هیئت‌مدیره را در شرکت‌ها دانش‌بنیان مشخص و احصا کرده و آموزش‌ها لازم در این زمینه را نیز ارائه می‌کند.

وی با بیان اینکه ارزیابی شرکت‌ها دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری خراسان نیز توسط ارزیابان این شرکت در خصوص سطح ارتقاء و اخذ مجوزها از انجام می‌شود عنوان کرد: به سازمان‌ها و ارگان‌ها نیز که به‌دنبال تأسیس مراکز نوآوری و پیشرفته هستند مشاور لازم ارائه می‌شود.

مع‌الوصف با توجه به آنچه گفته شد کارگزار تبادل فناوری در قامت تسهیلگری در پارک‌ها علم و فناوری از طریق ارتباط مؤثر با صنایع و شرکت‌های بزرگ، به شناسایی و ارزیابی نیازهای نوآورانه و فناورانه این شرکت‌ها می‏‌پردازد و پس از ارزیابی، دسته‌‏بندی و اولویت‌‏بندی نیازها، نیازهای بر مبنای نوآوری‌‏های موجود در شرکت‌های دانش‌بنیان نسبت به رفع نیاز اقدام می‌کنند. در واقع کارگزاری نوآوری و فناوری، با مطالعات و بینش خود، آخرین تغییرات عرصه فناوری و ترندهای بین‌‏المللی و بومی را رصد کرده و بر این مبنا به ارائه خدمات تصمیم‏‌سازی و تدوین استراتژی نوآوری در شرکت‌های بزرگ می‏‌پردازد.

از سوی دیگر چنان‌که عنوان شد کارگزاری نوآوری و فناوری، دیگر نیازهای فناورانه با قابلیت تجاری‏سازی و تولید انبوه در صنایع و شرکت‌های بزرگ را شناسایی کرده و به‌عنوان ایده و طرح به بخش توسعه و تجاری‌‏سازی محصول معرفی می‌کنند تا در آن بخش به تیم‌‏سازی و توسعه محصول با رویکرد بازار موجود و سرمایه‏‌گذاری شرکت‌های متقاضی بپردازد، در واقع کارگزاران فناوری به‌عنوان دیده‌‏بان و رصدخانه پارک‌های علم و فناوری نوآوری در میان صنایع و شرکت‌های بزرگ فعالیت می‌کند که متأسفانه طبق بررسی‌ها انجام شده در پارک علم و فناوری ما از داشتن چنین کارگزارانی محروم بوده و تنها چند شرکت در خارج فضا یارک اقدام به ارائه خدمات مشاوره‌ای به‌صورت محدود می‌کنند.

شناسه خبر 61616