سپهرغرب، گروه کافه کتاب: نگاهی به بازار ملزومات تولید کتاب نشاندهنده کاهش و ثابت قیمت کاغذ تحریر و بالا رفتن بهای کاغذ گلاسه است.
بازار ملزومات حوزه کتاب طی هفتههای اخیر با فراز و فرود همراه بود، نوسانات بازار در این مدت از افزایش یا کاهش 30 هزار تومانی قیمت کاغذ تحریر حکایت دارد.
طی هفته اخیر اما کاغذ تحریر برای برخی بندها و حوزهها نیز این نوسان را دوباره تجربه کرد، بهطوری که امروز (دوشنبه 10 بهمنماه) هر بند کاغذ چینی 70 گرمی 70 در 100 بهقیمت یکمیلیون و 170 هزار تومان قیمتگذاری شده که نسبت به هفته گذشته 30 هزار تومان افزایش قیمت دارد. هربند کاغذ چینی 70 گرمی 60 در 90 نیز که در هفته جاری به بندی 930 هزار تومان هم رسید، بار دیگر مثل هفته قبل به بهای 940 هزار تومان در بازار خرید و فروش میشود.
کارشناسان حوزه کاغذ معتقدند که به دلیل مصرف بیشتر این گرماژ کاغذ در بازار چاپ و نشر، همواره قیمت آن ثابت است، اما کمبود موجودی از آن یکی از چالشهای جدی است.
هر بند کاغذ چاپ و تحریر چینی80 گرمی 70 در 100 اما نسبت به هفته گذشته، تغییر قیمتی نداشته است و هر بند آن امروز حدود یک میلیون و 10 هزار تومان و هربند کاغذ چینی 80 گرمی 60 در 90 به قیمت یکمیلیون و 50 هزار تومان است.
بهای کاغذ گلاسه اما نسبت به هفتههای اخیر افزایش قیمت 4 هزار تومانی داشته است، بهطوری که هر کیلو گلاسه گرم پایین به قیمت 42 هزار تومان و کاغذ گلاسه گرم بالا نیز کیلویی 43 تومان در بازار خرید و فروش میشود.
بازار سایر ملزومات چاپ و نشر نیز نوساناتی را تجربه کرده است، امروز در بازار هر کیلو مرکب گلاسه ایرانی رنگی 153 هزار تومان، هرکیلو مرکب گلاسه مشکی به قیمت 120 هزار تومان، هرکیلو مرکب تحریر رنگی ایرانی، 133 هزار تومان و هرکیلو مرکب تحریر مشکی ایرانی نیز به 107 هزار تومان قیمتگذاری شده است.
مرکب گلاسه خارجی نیز امروز هر کیلوی آن حدود 260 تا 270 هزار تومان در بازار عرضه شده و بهای هر ورق زینک نیز حدود 75 هزار تومان در بازار قیمتگذاری شده است.
هر گالن الکل ایزوپروپیل نیز حدود 75 هزار تومان در بازار موجود است. همچنین هرکیلو چسب سرد ایرانی نیز حدود 90 هزار تومان و چسب گرم کیلویی 190 هزار تومان عرضه شده است.
نگاهی به بازار ملزومات مواد اولیه کتاب حاکی از این است که کاغذ نسبت به دیگر حوزهها از ثبات وضعیت نسبی برخوردار بوده و میتوان امیدوار بود که این کالای استراتژیک حوزه نشر بتواند این آرامش را حفظ کند، البته خبرهایی که درباره این کالا منتشر میشود، همچنین همت مجموعههای داخلی برای تولید کاغذ ایرانی نیز در این حوزه بیتاثیر نبوده است.
رئیس اتحادیه کاغذ و مقوای تهران نیز طی روزهای گذشته بر وجود کاغذ و مقوای مورد نیاز چاپخانهداران و ناشران در انبار تأکید کرد و نوسانات موجود در این حوزه را به دلیل نوسانات نرخ ارز طبیعی دانست. مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران طی خبری از تولید بیش از 40 هزار تن کاغذ تحریر تا پایان سال خبر داده و گفته که برای سال آینده این رقم را به 60 هزار تن خواهیم رساند. در این میان به نظر میرسد که ناشران میتوانند از این آرامش برای تأمین کاغذ کتابهای مورد نظر خود استفاده کنند.
شناسه خبر 65612