معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر گفت: اتصال ملایر به آزادراه ساوه با هدف صرفهجویی سوخت و کاهش زمان رسیدن مردم جنوب استان به مرکز کشور در قالب یک طرح تعریف و مطالعات آن آغاز شده است.

«سلمان اسماعیلی» روز سهشنبه با بیان اینکه اتصال ملایر به آزادراه ساوه با هدف صرفهجویی سوخت و کاهش زمان رسیدن مردم جنوب استان به مرکز کشور در قالب یک طرح تعریف و مطالعات آن آغاز شده است، اظهار کرد: برای مطالعه اولیه این پروژه 30 میلیارد ریال اعتبار از محل کمیته برنامهریزی اختصاص دادیم.
این مقام مسئول همچنین گفت: با اجرای پروژه اتصال ملایر- اسلامشهر آقگل به قهاوند و آزادراه ساوه، حداقل 600 هزار نفر جمعیت جنوب استان و بخشی از استانهای همجوار از این طرح برخوردار میشوند.
وی افزود: درحال حاضر مردم برای رفتن از جنوب استان به مرکز کشور مجبور هستند از مسیر اراک- قم تردد کنند که سختیهای خود را دارد و برای کوتاهتر کردن مسیر، پروژه اتصال ملایر- اسلامشهر آقگل به قهاوند و آزادراه ساوه را با همفکری مدیران طراحی کردیم.
فرماندار ویژه ملایر پروژه مذکور را یک اقدام تاریخی برای این شهرستان دانست و بیان کرد: ملایر در جغرافیای غرب کشور متضرر شده و سالها در نقطه ثقل حملونقل کشور و غرب کشور عقب ماندهایم و بار ترانزیت ما کم شده است.
اسماعیلی ادامه داد: با نگاه جبران بخشی از این مسئله و برای توسعه شهرستان، دسترسی سریعتر و ارزانتر جنوب استان بهویژه ملایر، تویسرکان، قهاوند و بخشهایی از لرستان و مرکزی به پایتخت و مرکز کشور، ارزان کردن سفر مردم و خروج اسلامشهر آقگل و دهستان ترک شرقی از بنبست، این اَبَرپروژه طراحی و وارد فاز اجرایی شد.
اسماعیلی همچنین گفت: پروژه دوم که تعریف شده، مسیر موسوم به جاده شهدا است که ترک غربی را به دهستان المهدی و درنهایت به تویسرکان متصل میکند و 50 میلیارد ریال اعتبار از محل کمیته برنامهریزی برای آن پیشبینی شد.
وی پروژه اتصال راهآهن همدان- ملایر را از دیگر پروژههای مهم در حوزه حملونقل این شهرستان عنوان کرد و افزود: این پروژه ملایر را از شمال غرب به جنوب غرب وصل میکند و چند ایستگاه بزرگ در این مسیر ایجاد میشود.
فرماندار ویژه ملایر یادآور شد: راهآهن همدان- ملایر همچنین میتواند بزرگی جغرافیایی استان همدان و ملایر را در منطقه تثبیت و میلیونها تُن بار را جابهجا کند که امیدواریم این پروژه سریعتر تکمیل شود.
شهرستان ملایر دارای 910 کیلومتر انواع راه است که 142 کیلومتر آن بزرگراه، 36 کیلومتر راه اصلی، 138 کیلومتر راه فرعی، 430 کیلومتر راه روستایی آسفالته، 42 کیلومتر شوسه شنی روستایی و 122 کیلومتر راه خاکی و بین مزارع و دو هزار و 350 دهانه انواع پُل و آبرو است که از این نظر ملایر در کریدور ارتباطی بسیار خوبی قرار دارد.
شناسه خبر 88093