شناسه خبر:94477
1404/3/3 16:40:00

رئیس مرکز مطالعات امنیت ملی ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به ابعاد راهبردی عملیات بیت‌المقدس و آزادسازی خرمشهر، این پیروزی را تجلی اراده ملت ایران و نقطه عطفی در شکست قدرت نظامی و سیاسی دشمنان دانست و با بیان اینکه آمریکا رسماً تهدید به مداخله نظامی کرد، گفت: خرمشهر فقط یک شهر نبود و با آزاد کردن آن، پرچم عزت و استقلال ایران در برابر سلطه‌طلبی جهانی برافراشته شد.

سردار حسن رستگارپناه روز شنبه در همدان و در مراسم پانزدهمین جشنواره جهادگران علم و فناوری بسیج ضمن ادای احترام به ارواح مطهر شهدای انقلاب اسلامی ازجمله شهیدهمدانی، شهیدرنجبر و شهید احمدی‌روشن، اظهار کرد: درود و سلام می‌فرستیم به روح پُرفتوح حضرت امام خمینی (ره)، امامی که عزت و عظمت را برای بشریت به ارمغان آورد و همواره فراتر از عصر و زمان خویش، مسیر سعادت را برای انسان‌ها ترسیم کرد.
وی با اشاره به نقش بی‌بدیل شهدا در مسیر اعتلای کلمه حق، افزود: شهدای گران‌قدر استان همدان، همچون سایر شهدای کشور، همان راهی را رفتند که امام حسین علیه‌السلام پیمود؛ راهی سرشار از اخلاص، ایمان و فداکاری.
سردار رستگارپناه با اشاره به پژوهشی که درباره نگاه امامین انقلاب به مقوله علم و دانش انجام داده بود، ادامه داد: قصد داشتم این پژوهش را در جمع اندیشمندان و نخبگان استان ارائه کنم و فایل آن را نیز برای پخش آماده کرده بودم که متأسفانه به‌دلیل کمبودهایی از جانب خودم، امکان پخش آن فراهم نشد.
رئیس مرکز مطالعات امنیت ملی ستاد کل نیروهای مسلح با بیان برخی نکات کلیدی درباره رویکرد رهبر معظم انقلاب نسبت به تحول علمی و پژوهشی در کشور، خاطرنشان کرد: حضرت آقا همواره تأکید دارند که نظریه‌پردازی و تولید علم باید از اهداف اصلی آموزش و تحقیق در کشور باشد. ایشان تصریح می‌فرمایند که ایران اسلامی باید به جایگاه مرجعیت علمی در جهان دست یابد؛ منظور از تولید علم، رسیدن به نقطه‌ای است که نوآوری‌های علمی و فناوری‌های پیشرفته از آنجا سرچشمه گیرد.
سردار رستگارپناه افزود: ما ازنظر استعداد هیچ‌گاه از دیگر کشورهایی که امروز در تولید علم پیشتاز هستند، کمتر نیستیم؛ بنابراین می‌توانیم نقش پیش‌برنده‌ای در عرصه علمی ایفا کنیم. تولید علم به معنای حذف ترجمه یا فراگیری دانش دیگران نیست، بلکه به این معنا است که نباید در مرحله ترجمه و تقلید متوقف بمانیم.
وی با ابراز تأسف از وضعیت فعلی برخی مراکز علمی کشور، گفت: متأسفانه امروزه بسیاری از دانشگاه‌ها، اساتید و پژوهشگران ما همچنان درگیر ترجمه و واردات علمی هستند و کمتر به تولید نظریه و نوآوری توجه می‌شود، درحالی که رهبر معظم انقلاب بارها این توقف را مورد انتقاد قرار داده‌اند و بر لزوم عبور از آن، تأکید داشته‌اند.
این پیشکسوت جهاد و دفاع متذکر شد: نظام اسلامی باید به باور علمی برسد، زیرا نظریه‌پردازی در حوزه‌های گوناگون، اعم از اقتصاد، مدیریت، جنگ و صلح، تربیت و سایر مسائل اساسی کشور، برعهده علمای دین و دانشمندان دانشگاهی است. متأسفانه ما در این زمینه عقب هستیم و باید تلاش کنیم تا در مجامع علمی و دانشگاهی کشور، مسیر نظریه‌پردازی و تولید علم بومی را هموار کنیم.
سردار رستگارپناه با اشاره به ضرورت برگزاری کارگاه‌های تخصصی برای اساتید و صاحب‌نظران، خاطرنشان کرد: تحقق این تحول علمی نیازمند فرصت‌ها و زمینه‌سازی‌های گسترده است که ان‌شاءالله با برنامه‌ریزی مناسب در دانشگاه‌های مختلف کشور، پیگیری خواهد شد.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به توطئه‌های پی‌درپی دشمنان انقلاب اسلامی، بیان کرد: دشمنان انقلاب از همان آغاز با طراحی‌های گوناگون و بهره‌گیری از عوامل داخلی، قصد براندازی نظام را داشتند. یکی از این اقدامات، طراحی کودتایی جنایت‌بار بود که حتی براساس اسناد موجود، مطرح شده بود که «اگر برای تحقق آن نیاز باشد دو میلیون نفر هم کشته شوند، اشکالی ندارد».
رئیس مرکز مطالعات امنیت ملی ستاد کل نیروهای مسلح افزود: پس از این توطئه‌ها، حوادث دیگری نظیر واقعه طبس رخ دادند که همگی یکی پس از دیگری با شکست مواجه شدند. درنهایت دشمنان خارجی به این جمع‌بندی رسیدند که با تکیه بر مهره‌های داخلی کاری از پیش نخواهند برد؛ ازاین‌رو در 31 شهریورماه جنگ تحمیلی را علیه جمهوری اسلامی ایران آغاز کردند.
سردار رستگارپناه خاطرنشان کرد: برآورد اولیه دشمن با حمایت مالی و تسلیحاتی قدرت‌های بزرگ و دلارهای حاشیه خلیج فارس، این بود که ظرف 24 ساعت نظام انقلاب اسلامی را سرنگون خواهد کرد. اسناد و مصاحبه‌های موجود با صدام، ازجمله فیلم‌هایی که گاه در رسانه‌ها پخش می‌شود، نشان می‌دهد که او با اعتماد به نفس تمام، وعده داده بود که در عرض سه روز به میدان آزادی تهران خواهد رسید؛ اما این وعده هیچ‌گاه محقق نشد.
وی علت ناکامی دشمن را چنین بیان کرد: نخست، رهبری بی‌نظیر امام خمینی و دوم، ایمان و اعتقاد مردم مسلمان از صفر مرزی تا عمق کشور. نمونه‌ای از این اعتقاد در کتابی از یک بانوی ایلامی روایت شده که چگونه چند افسر متجاوز عراقی را از پای درآورد، زیرا زیر بار تعدی نمی‌رفت. این تنها گوشه‌ای از مقاومت مردمی در نقاط مختلف کشور بوده است؛ از کردها و ترک‌ها گرفته تا ایلامی‌ها، خوزستانی‌های عرب و لرها، همگی در مقابل دشمن ایستادند.
این پاسدار انقلاب تصریح کرد: صدام برنامه‌ریزی کرده بود که خرمشهر را در عرض 22 ساعت به تصرف خود درآورد، درحالی که این عملیات درنهایت با درگیری سنگین 40 روزه ممکن شد؛ این مقاومت با دست خالی اما با ایمان و شجاعت جوانان غیرتمند ایرانی شکل گرفت. دشمن برای تصرف خرمشهر ابتدا دو گردان اعزام کرده بود، اما درنهایت مجبور شد چهار تیپ کامل را وارد نبرد کند که بسیاری از آن‌ها منهدم شدند.
سردار رستگارپناه تأکید کرد: اهداف اولیه دشمن به‌طور کامل محقق نشد، تنها توانست در برخی مناطق نفوذ کند و حدود 80 کیلومتر وارد خاک ایران شود، آن‌هم با تحمل تلفات و مقاومت سنگین نیروهای مردمی و نظامی ما. دشمن اگرچه در محاسبات مادی خود دقیق عمل کرده بود (ازجمله بررسی شرایط ارتش و مشکلات امنیتی کشور)، اما آنچه را در محاسبه نیاورده بود، نقش رهبری امام و ایمان مردم بود.
وی افزود: دشمن امام خمینی را تنها یک روحانی 60-70 ساله می‌دانست که عمری را در حوزه علمیه سپری کرده، اما متوجه نشده بود که او با پشتوانه علمی و معنوی خود، به رهبری کاریزماتیک در جامعه اسلامی ایران تبدیل شده است. امام فراتر از مادیات می‌اندیشید و مردم نیز با اعتقاد به تکلیف الهی، شجاعانه در برابر تجاوز ایستادگی کردند.
رئیس مرکز مطالعات امنیت ملی ستاد کل نیروهای مسلح در پایان این بخش از سخنان خود گفت: از پیروزی انقلاب اسلامی تا آغاز حمله سراسری دشمن در 31 شهریورماه، حدود 18 ماه طول کشید تا بستر تجاوز آماده شد. دشمن تصور می‌کرد می‌تواند در عرض چند روز نظام جمهوری اسلامی را ساقط کند، اما ملت ایران یک‌سال در برابر این تجاوز ایستاد و نهایتاً دشمن مجبور شد در مواضع پدافندی قرار گیرد.
*«خرمشهر را خدا آزاد کرد»؛ وحدت ملی و شکست دشمن در سایه ایمان و رهبری
سردار رستگارپناه سپس با اشاره به روند تحولات پس از آغاز جنگ تحمیلی، عنوان کرد: اراده‌ای از طریق طراحی‌های عملیاتی دقیق و مردمی به دشمن تحمیل شد که نمونه بارز آن، «عملیات ثامن‌الائمه» بود و با شکستن حصر آبادان، نقطه عطفی در تاریخ دفاع مقدس رقم خورد؛ همان عملیاتی که امام خمینی (ره) درباره‌اش فرمودند: «حصر آبادان باید شکسته شود.»
وی با تأکید بر نقش جوانان در تحقق فرمان ولی‌ فقیه زمان خود، اظهار کرد: جوانان با سلامت نیت، صلابت روح و سخت‌کوشی در میدان جنگ، این فرمان تاریخی را با جان و دل اجرا کردند و در همان ضربه نخست چنان بر پیکر ارتش دشمن کوبیدند که تزلزل و وحشت در صفوف دشمن به‌وضوح مشهود شد.
این پیشکسوت دفاع مقدس ادامه داد: این پیروزی‌ها مسیر را برای عملیاتی نظیر «طریق‌القدس»، «فتح‌المبین» و درنهایت «بیت‌المقدس» هموار کرد؛ عملیاتی که منجر به آزادسازی خرمشهر شد. فتح خرمشهر در تاریخ نظامی جهان کم‌سابقه بود؛ عملیات بیت‌المقدس از 10 اردیبهشت‌ماه تا سوم خردادماه 1361، طی چهار مرحله انجام شد. دشمن انتظار چنین پیروزی بزرگی را نداشت و درنتیجه، در این عملیات 19 هزار اسیر گرفتیم؛ تعداد اسرا به‌قدری زیاد بود که برای انتقال و نگهداری از آن‌ها، امکانات کافی در اختیار نداشتیم.
سردار رستگارپناه با اشاره به صحنه‌ای از ایمان و شجاعت رزمندگان، گفت: در عملیات فتح‌المبین یک نوجوان بسیجی 16 یا 17 ساله‌ درحالی که یک‌سری اسلحه‌ غنیمتی بر دوش داشت، صدها اسیر عراقی را هدایت می‌کرد؛ با وجود اینکه اسرا ازنظر جثه، چندبرابر او بودند. این‌ها نشان‌دهنده روحیه حماسی و اراده خدایی رزمندگان ما بود. برخلاف تصور برخی، نیروهای بعثی عراق دست تسلیم بالا نمی‌بردند، بلکه مقاومت می‌کردند؛ اما در برابر ایمان و اراده راسخ جوانان ایرانی، درنهایت تسلیم می‌شدند.
وی در مورد رشادت احمد متوسلیان نیز ابراز کرد: او یکی از اسطوره‌های ایستادگی و مقاومت بود که در همان زمان، خطوط مقدم را با شهامت حفظ کرد. شرایط به‌گونه‌ای بود که گاه برای دفاع از خاک وطن، حتی از پیکر شهدا جهت ایجاد سنگر، استفاده می‌شد.
رئیس مرکز مطالعات امنیت ملی ستاد کل نیروهای مسلح یادآوری کرد: پس از فتح خرمشهر نه‌تنها ارتش دشمن ضربه سختی متحمل شد، بلکه کلیه تجهیزات و تدارکاتش نیز به غنیمت گرفته شد. ما با آن عملیات عزتی بزرگ و جایگاهی رفیع در عرصه جهانی به‌دست آوردیم؛ بسیاری از کشورهای جهان خرمشهر را می‌شناختند و با آن مبادلات اقتصادی داشتند.
سردار رستگارپناه همچنین به تأثیر فتح خرمشهر در انسجام اجتماعی و وحدت ملی اشاره کرد و گفت: در شرایطی که هم‌زمان با بیرون راندن دشمن، در داخل کشور با موج ترورهای منافقین مواجه بودیم، این پیروزی باعث تقویت اتحاد و همبستگی مردم شد.
وی با اشاره به موضع‌گیری تاریخی امام خمینی (ره) پس از این پیروزی، خاطرنشان کرد: امام با هوشمندی فرمودند «خرمشهر را خدا آزاد کرد»؛ نباید این جمله را صرفاً یک تعبیر شاعرانه دانست، بلکه نگاهی الهی و دقیق به حقیقت بود، زیرا آن فتح فراتر از محاسبات نظامی و مادی بود.
این جانباز انقلاب اسلامی گفت: پس از آزادسازی خرمشهر، نمایندگان سفارتخانه‌ها را به منطقه بردیم و نقشه‌ها و شواهد تجاوز را نشان دادیم. اما حتی در این مرحله هم بسیاری از قدرت‌های بین‌المللی با وجود مشاهده اسناد، حاضر نشدند صدام را متجاوز اعلام کنند. مقایسه کنید با حمله صدام به کویت که در عرض دو ساعت، در مجمع عمومی سازمان ملل به‌عنوان متجاوز شناخته شد؛ اما در مورد ایران، سال‌ها طول کشید تا دبیرکل سازمان ملل با صدور یک گزارش عمومی، این تجاوز را تأیید کند، بدون اینکه قطعنامه‌ای در مجمع عمومی برای آن تصویب شود.
سردار رستگارپناه با اشاره به مستندات حقوقی و دیپلماتیکی که جمهوری اسلامی ایران از پیش آماده کرده بود، اظهار کرد: این مستندات نهایتاً در شناسایی عراق به‌عنوان آغازگر جنگ مؤثر بود؛ اما مسیر دشواری را طی کردیم تا این حقیقت به رسمیت شناخته شود.
وی تأکید کرد: آزادسازی مناطق اشغالی و بازگشت به مرزهای بین‌المللی برای ایران یک افتخار تاریخی بود و درعین‌حال قدرت نظامی دشمن و حامیان آن را در هم شکست. این دستاورد بزرگ نماد ایمان، وحدت، مدیریت جهادی و رهبری الهی ملت ایران بود.
* فتح خرمشهر؛ آغاز شکستن هیمنه استکبار و تثبیت اقتدار ملت ایران
رئیس مرکز مطالعات امنیت ملی ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به واکنش‌های جهانی پس از آزادسازی خرمشهر، خاطرنشان کرد: در همان روزهایی که ایران موفق شد خرمشهر را از اشغال رژیم بعثی عراق آزاد کند، وزیر امور خارجه ایالات متحده به‌صراحت اعلام کرد که درصورت ورود نیروهای ایرانی به خاک عراق، آمریکا وارد عمل خواهد شد. این موضع‌گیری صریح و مستند، نشان‌دهنده حمایت آشکار آمریکا از رژیم متجاوز بعثی بود.
سردار رستگارپناه ادامه داد: پس از ورود محدود ایران به خاک عراق برای دفع کامل تجاوز و تأمین امنیت پایدار، ناوهای آمریکایی به خلیج‌ فارس اعزام شدند و به تأسیسات نفتی کشورمان حمله کردند؛ این اقدام یکی از جنایت‌های آشکار و بی‌پرده آمریکا است که برای دفاع از متحد خود به حمایت‌های تسلیحاتی و مالی اکتفا نکرد و مستقیماً وارد میدان نبرد شد.
وی اعلام کرد: آمریکا در کنار حمایت‌های نظامی، سیاسی و اقتصادی از صدام و در ادامه جنایات خود، هواپیمای مسافربری ایران (پرواز 655) را هدف قرار داد و با وجود کشتار بیش از 290 انسان بی‌گناه، هرگز عذرخواهی نکرد؛ با چنین پیشینه‌ای، مذاکره با آمریکا هرگز به معنای تسلیم و پذیرش زورگویی و سلطه‌طلبی، نخواهد بود. جمهوری اسلامی همواره اهل گفت‌وگو بوده، اما با استکبار، تحقیر و تحمیل، مقابله می‌کند.
این پاسدار انقلاب با انتقاد از سیاست تحریمی آمریکا، بیان کرد: آمریکا نه‌تنها ایران را تحت تحریم قرار داد، بلکه سایر کشورها و شرکت‌هایی را که با ایران همکاری می‌کردند نیز تهدید به مجازات کرد؛ این نوع از «وحشی‌گری مدرن» درنهایت در حمایت‌های بی‌چون‌وچرا از جنایات اسرائیل در غزه، به اوج خود رسید.
سردار رستگارپناه با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی، گفت: در تاریخ اشغال فلسطین سابقه نداشته که چنین میزان از پشتیبانی نظامی، رسانه‌ای و سیاسی از اسرائیل توسط آمریکا انجام شود؛ هم‌زمان با این جنایات، بیش از چهار هزار تظاهرات در جهان علیه سیاست‌های اسرائیل و حامیانش شکل گرفت و حتی دانشگاه‌های آمریکایی نیز شاهد موج بیداری و مخالفت با صهیونیسم بودند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز کرد: فتح خرمشهر نماد عزت‌طلبی و ایستادگی ملت ایران بود. در آن روز پرچم «لااله‌الاالله» به‌عنوان نماد کرامت و عزت ملی برافراشته شد و جوانان ایرانی نشان دادند که با غیرت و مردانگی از خاک و هویت خود دفاع می‌کنند؛ پیروزی در خرمشهر صرفاً یک موفقیت نظامی نبود، بلکه تجلی اراده ملت و الهام‌بخش کشورهای اسلامی شد.
این پیشکسوت دفاع مقدس افزود: پس از فتح خرمشهر، اقتدار نظامی، سیاسی و استقلال ملی ایران به اثبات رسید. با وجود فشارهای بی‌سابقه آمریکا و متحدانش که همچنان به دنبال مهار پیشرفت علمی و فناورانه ایران هستند، براساس همان اقتدار، امروز نیز دانشمندان ایرانی در عرصه‌های پیشرفته ازجمله دانش هسته‌ای، افتخارآفرینی می‌کنند.
سردار رستگارپناه اعلام کرد: آمریکا با صرف تریلیاردها دلار در جنگ‌های منطقه‌ای و به بهانه ایجاد اشتغال داخلی، حاضر است که فلسطین، یمن و حتی منافع ملت خودش را قربانی حفظ سلطه‌طلبی‌اش کند. اما جمهوری اسلامی با فتح خرمشهر، تزلزلی بزرگ در جبهه استکبار ایجاد کرد و نشان داد که وابستگی به قدرت‌های بیگانه، سرانجامی جز تحقیر ندارد.
وی سپس تأکید کرد: فتح خرمشهر نه‌تنها انقلاب اسلامی را در داخل تثبیت کرد، بلکه به کشورهای منطقه نیز نشان داد که ایران اهل تجاوز نیست، اما در برابر ظلم و سلطه‌پذیری هم کوتاه نمی‌آید. این پیروزی الهی روح امید را در دل امت اسلامی زنده کرد و سنگ‌بنای شکل‌گیری هسته‌های مقاومت در سراسر جهان اسلام شد؛ ما شکرگزار خداییم که عزت و اقتدار ملت ما را با این پیروزی بزرگ رقم زد.
* فتح خرمشهر، اثبات غلبه ایمان بر ماشین نظامی دشمن بود
رئیس مرکز مطالعات امنیت ملی ستاد کل نیروهای مسلح سپس با اشاره به ابعاد راهبردی فتح خرمشهر، گفت: در این عملیات بزرگ ما توانستیم ماشین متحرک و قدرتمند نظامی دشمن را به زانو درآوریم و ثابت کنیم که ایمان، اراده و دین، بر تجهیزات و برتری ظاهری نظامی غلبه دارند.
سردار رستگارپناه افزود: این مفهومی است که امام خمینی (ره) در آغاز انقلاب اسلامی آن را ترسیم کرد؛ غلبه خون بر شمشیر؛ اتفاقی که در خرمشهر افتاد، تجلی این باور در میدان عمل بود.
وی با اشاره به تحولات اخیر منطقه، اظهار کرد: امروز برای همگان روشن شده که آمریکا با تمام توان خود برای حفظ موجودیت رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند و در این راستا از ابزار مختلف اعم از نظامی، سیاسی و اطلاعاتی، بهره می‌برد.
این پاسدار انقلاب ادامه داد: کشورهای اروپایی نیز که ادعای آزادی، دموکراسی و دفاع از حقوق بشر دارند، در برابر جنایات صهیونیست‌ها سکوت کرده‌اند. تنها تعداد محدودی از کشورها اعتراضاتی را مطرح کردند که آن‌ها هم با فشار محافل صهیونیستی، سرکوب شدند.
سردار رستگارپناه همچنین به موج جدیدی از بیداری و اعتراض در جوامع غربی اشاره کرد و گفت: امروز روح مقاومت نه‌فقط در میان ملت‌های مسلمان، بلکه در میان ملت‌های غیر مسلمان نیز زنده شده است. دانشجویان دانشگاه‌هایی چون کلمبیا در آمریکا با اعتراض به حمایت دولتشان از رژیم صهیونیستی، نشان دادند که صدای مظلومیت فلسطین جهانی شده است.
وی افزود: حوادث اخیر در سوریه و مواضع برخی دولت‌های اسلامی ازجمله ترکیه و عربستان نیز نشان داد که وابستگی به بیگانگان و بازی در زمین قدرت‌های سلطه‌گر، نه‌تنها موجب عزت نمی‌شود، بلکه به تضعیف ملت‌ها منجر خواهد شد.
رئیس مرکز مطالعات امنیت ملی ستاد کل نیروهای مسلح با تأکید بر اراده مردم و وعده‌های الهی، خاطرنشان کرد: بدون شک دشمن شکست خواهد خورد. تجربه تاریخی ملت‌ها و وعده صادق خداوند متعال نشان می‌دهد که پیروزی از آنِ ملت‌هایی است که در راه ایمان، سختی‌ها را تحمل و در برابر زورگویی، ایستادگی می‌کنند.
سردار رستگارپناه در پایان سخنانش گفت: فتح خرمشهر تنها یک پیروزی نظامی نبود، بلکه اثباتی بر قدرت انقلاب اسلامی و خاستگاه مقاومت در جهان اسلام بود؛ این فتح پرچم عزت و استقلال را در منطقه برافراشت و موجب فروپاشی هیمنه دشمنان اسلام شد.
* پیگیری جهاد علمی با دو مأموریت ویژه در سپاه
مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان همدان نیز با اشاره به سابقه برگزاری جشنواره فناوری، اظهار کرد: پانزدهمین دوره از جشنواره فناوری را برگزار می‌کنیم؛ سال گذشته به‌دلیل وجود شرایط خاص، امکان برگزاری آن فراهم نشد، اما خوشبختانه امسال این توفیق حاصل شد که در خردادماه در خدمت عزیزان باشیم.
سرهنگ جواد وحدتی با تأکید بر اهمیت معرفی طرح‌ها و پژوهش‌ها در این جشنواره، افزود: در این رویداد بخشی از طرح‌ها، ایده‌ها، اختراعات و تحقیقات، ارائه می‌شود؛ البته تنها نمونه‌هایی از دستاوردهای علمی و پژوهشی به نمایش گذاشته می‌شود. آن‌دسته از طرح‌هایی که برجسته‌تر تشخیص داده شده‌اند، در این مراسم معرفی خواهند شد و مورد تجلیل قرار می‌گیرند.
مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان همدان ضمن اشاره به گستردگی و تنوع طرح‌ها، خاطرنشان کرد: بسیاری از طرح‌ها به‌دلیل محدودیت زمانی و شرایط برگزاری، امکان معرفی ندارند و نیازمند بستری تخصصی‌تر برای ارائه هستند؛ بااین‌حال ما گوشه‌ای از این مجموعه غنی را به نمایش گذاشته‌ایم. خوشبختانه در زیست‌بوم علمی استان، فعالیت‌های پژوهشی و نوآورانه چشمگیری در جریان بوده که مایه افتخار همه دست‌اندرکاران این عرصه است.
سرهنگ وحدتی ضمن قدردانی از تلاش‌های پژوهشگران، مخترعان و صاحبان ایده، افزود: خواهران و برادران بسیاری با تألیفات، مقالات علمی، اختراعات و تحقیقات متنوع در این مسیر فعالیت می‌کنند؛ از همینجا اعلام می‌کنم که یک خیزش علمی در کشور درحال شکل‌گیری است، خیزشی که به تعبیر مقام معظم رهبری، یک جهاد علمی محسوب می‌شود.
وی در ادامه با اشاره به برنامه‌های سپاه پاسداران در حوزه علمی، گفت: ما در سپاه پاسداران، به‌ویژه در معاونت علمی، دو مأموریت ویژه را با جدیت دنبال می‌کنیم؛ نخست طرحی در حوزه فنی و مهندسی که با عنوان «طرح امام باقر علیه‌السلام» نام‌گذاری شده و دوم، طرحی در حوزه علوم انسانی که با عنوان «طرح امام صادق علیه‌السلام» شناخته می‌شود.
مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان همدان افزود: در قالب این دو طرح، فرامین مقام معظم رهبری را پیگیری می‌کنیم و آمادگی داریم تا در کنار صاحبان طرح‌ها باشیم؛ چه ازنظر هدایت و راهنمایی و چه ازنظر حمایت مادی و معنوی.
* رونمایی از کتاب «58 موقعیت پیشرفت»؛ تحولی نو در ارتباط دانشگاه و صنعت همدان
نویسنده کتاب «58 موقعیت پیشرفت» نیز در حاشیه رونمایی از این اثر تصریح کرد: این کتاب در راستای مأموریت‌های بسیج دانشجویی استان همدان تهیه شده است، جایی که تا پیش از این بیشتر به فعالیت‌های فرهنگی، سیاسی و جهادی دانشجویان شناخته می‌شد. خوشبختانه در سال‌های اخیر تحولات چشمگیری رخ داده است؛ از راه‌اندازی مراکز تحقیقاتی بسیج دانشجویی گرفته تا برگزاری برنامه‌های علمی متنوع مانند طرح راه مهندسی، نشست‌های تخصصی، رویدادهای علمی و اردوهای راهیان پیشرفت.
بهنام محمدی افزود: هدف اصلی این کتاب، ایجاد یک مرجع علمی دانشجویی است که بتواند به انجمن‌های علمی و تشکل‌های دانشجویی کمک کند تا اردوهای علمی و بازدیدهای پژوهشی خود را هدفمند و با کیفیت بیشتر برگزار کنند.
وی ادامه داد: ما شاخص‌های معینی برای انتخاب موقعیت‌های پیشرفت درنظر گرفته‌ایم؛ ازجمله ارتباط علمی با رشته تحصیلی دانشجویان، پیشرفت قابل توجه پس از انقلاب، ارائه محصول یا خدمت ویژه جهت رفع نیاز کشور یا صادرات و نیز موفقیت در اشتغال‌زایی. پس از بررسی و مصاحبه با مدیران و کارشناسان دانشگاه‌ها، سازمان بسیج و صنایع مرتبط، 58 موقعیت شاخص شناسایی و در این کتاب معرفی شده‌اند.
نویسنده کتاب اظهار کرد: کتاب «58 موقعیت پیشرفت» قرار است در اختیار تشکل‌های دانشجویی قرار گیرد تا از آن به‌عنوان مرجعی برای تسهیل ارتباط دانشگاه و صنعت و همچنین ارتقای کیفیت کارآموزی دانشجویان استفاده شود.
محمدی در پایان با اشاره به اینکه 58 موقعیت کامل‌ترین فهرست این مهم نیست، گفت: قطعاً مجموعه‌های بیشتری با شاخص‌ها همخوانی دارند، اما ما سعی کرده‌ایم مهم‌ترین و بارزترین آن‌ها را در این کتاب معرفی کنیم.

شناسه خبر 94477