شناسه خبر:94490
1404/3/4 08:37:00

در پی گفت‌وگو با مدیر بازرگانی شرکت دانش‌بنیان جهان صنعت کرمانشاه، مشخص شد؛ این شرکت نخستین شرکت تولیدکننده قطعات و ماشین‌آلات خطوط نورد فولادی در ایران است.

فرآیند نورد فولادی که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین فنون تولید در صنعت فولاد شناخته می‌شود، نقشی حیاتی و لازم در توسعه و پیشرفت بخش‌های مختلف صنعتی ایفا می‌کند. این روش که در آن فولاد گرم یا سرد به شکل‌های مختلفی تغییر می‌یابد، به‌واسطه کاربردهای مختلف نورد فولادی، از اهمیت ویژه‌ای در صنایع مختلف برخوردار است، در این بین طراحی خطوط نوردهای فولادی مهندسی پیچیده‌ای است که سال‌ها است یک شرکت دانش‌بنیان در استان کرمانشاه برای نخستین‌بار در کشور در این راستا گام برداشته است.
بر این اساس با توجه به اهیمت موضوع برآن شدیم تا درخصوص نحوه فعالیت و خدمات ارائه‌شده ازسوی این شرکت دانش‌بنیان با مدیر بازرگانی این شرکت گفت‌وگویی ترتیب دهیم که در ادامه می‌خوانید:
بیژن اسفندیاری با بیان اینکه این شرکت در زمینه ساخت، نصب و راه‌اندازی ماشین‌آلات خطوط نورد فولادی و سایر ماشین‌آلات صنعتی از سال 1376 در غرب آغاز به کار کرده گفت: آنچه حائز اهمیت است اینکه فعالیت رسمی این شرکت در سال 1393 با ثبت شرکت در زمینه طراحی و تولید قطعات و ماشین‌آلات خطوط نورد فولادی و تولید انواع ماشین‌آلات صنعتی آغاز شد.
وی با تأکید بر اینکه این شرکت در سال 1397 توانست به‌عنوان شرکت دانش‌بنیان در زمینه ساخت ماشین‌آلات صنعتی (نورد و ذوب) برای نخستین‌بار در کشور در فهرست شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گیرد ابراز کرد: شرکت جهان صنعت کرمانشاه با بیش از یک دهه فعالیت و تلاش در صنعت فولاد و با برخورداری از بصیرت، نگرش عمیق و وسیع یک کارآفرین، نسبت به صنعت و تجارت، تلاش خود را صرف توسعه و اعتلای بومی‌سازی ساخت ماشین‌آلات نورد و فولادسازی کرده است.
وی با ابراز اینکه فعالیت‌های این شرکت دانش‌بنیان در قلمرو بازارهای هدف در حوزه‌های جغرافیای داخلی و خارجی مشتمل است بر تولید تجهیزات فولادی خط نورد و فولادسازی در یک زنجیره کامل از مرحله طراحی مهندسی تا ساخت و تولید و پشتیبانی محصول اظهار کرد: تمامی این فعالیت‌ها در شرکتی جامع، با نیروهای تحصیلکرده دانشگاهی و ماهر و به‌کارگیری دستگاه‌ها و ماشین‌آلات متنوع، انجام می‌شود.
مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان جهان صنعت کرمانشاه با اشاره به اینکه ساخت کلیه ماشین‌آلات و تجهیزات نورد گرم و ماشین‌آلات صنعت ذوب آهن و سایر محصولات فولادی از فعالیت‌های عمده این شرکت هستند، خاطرنشان کرد: در کنار این فعالیت‌ها مهندسی معکوس، توسعه بومی‌سازی، کاهش مصارف عمده، افزایش تولید و بهره‌وری، پیشبرد طرح‌های توسعه، بهبود عملیات زیست‌محیطی از اهداف راهبردی این شرکت است.
اسفندیاری ادامه داد: با توجه به دانش‌بنیان شدن، راهبرد این شرکت گسترش هر چه بیشتر زمینه‌های تحقیقاتی به‌منظور بالا بردن کیفیت محصولات و توسعه محصولات فولادی در صنعت است.
وی با اشاره به چگونگی تبدیل شدن به یک شرکت دانش‌بنیان گفت: به‌طور خاص در سال 1393 چنانکه گفته شد؛ برای نخستین‌بار در پاسخ به تحریم‌ها، ساخت دستگاه نورد میلگرد را بومی‌سازی کردیم.
وی با تأکید بر اینکه با تولید داخلی و بومی‌سازی ماشین‌آلات، قطعاً صرفه‌جویی ارزی تا 70 درصدی را در این صنعت ایجاد می‌کنیم خاطرنشان کرد: درواقع ما توانستیم نیاز به واردات را کاهش داده و در صنایع مختلف، ازجمله فولاد، به جایگاه خوبی دست یابیم.
مدیر بازرگانی شرکت دانش‌بنیان ‌جهان صنعت کرمانشاه در واکنش به این پرسش که در حال حاضر تولیدات شما در کدام صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد؟ ابراز کرد: صنایع فولادی مختلف کشور از محصولات ما بهره می‌برند. برای مثال در حال حاضر ما برای شرکت‌هایی مثل گل‌گهر سیرجان و سایر صنایع فولادی کشور قطعه می‌سازیم.
اسفندیاری ادامه داد: البته سال گذشته شرکت‌های جهان صنعت کرمانشاه و سیمان غرب همکاری راهبردی خود را به‌منظور ارتقای بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید آغاز کرده‌اند که این همکاری بر روی ساخت سفارشات روتین و تعمیر تجهیزاتی که تاکنون غیرقابل تعمیر شناخته می‌شدند، متمرکز است.
وی در تشریح چگونگی این همکاری خاطرنشان کرد: مدیران جهان صنعت کرمانشاه در بازدید از شرکت سیمان غرب، با قطعات مستهلک و غیرقابل استفاده‌ای در انبار مواجه شدند که این قطعات به‌دلیل عدم امکان تعمیر، بلااستفاده مانده بودند؛ بنابراین مدیران جهان صنعت پیشنهاد تعمیر و بهسازی این قطعات را دادند که با استقبال گرم مدیران سیمان غرب مواجه شد.
وی افزود: این همکاری، با بهره‌گیری از دانش فنی و تجهیزات پیشرفته، به تعمیر و بازسازی تجهیزاتی که تاکنون غیرقابل تعمیر بودند، می‌پردازد، این اقدام نه‌تنها هزینه‌های خرید تجهیزات جدید را کاهش می‌دهد، بلکه با افزایش طول عمر مفید تجهیزات موجود، ضایعات را نیز کاهش می‌دهد.
این مدیر بازرگانی شرکت جهان صنعت کرمانشاه با بیان اینکه این حرکت، گامی اساسی در جهت حمایت از تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات تجهیزات صنعتی است. همچنین، فرصت‌های شغلی جدیدی برای متخصصان و مهندسان داخلی ایجاد خواهد کرد.
اسفندیاری با اشاره به اینکه در مسیر پیشرفت یقیناً برنامه توسعه داریم، ولی با توجه به شرایط اقتصادی فعلی، اجرای آن کمی زمان‌بر شده است تصریح کرد: در حال حاضر در شرکت ما حدود 50 نفر به‌صورت مستقیم مشغول به‌کار هستند.
وی در پاسخ به این پرسش که مواد اولیه مورد نیاز را از کجا تهیه می‌کنید؟ گفت: عمده مواد اولیه را از تهران تهیه می‌کنیم، از طریق کارخانه و یا شرکت‌های بازرگانی که تأمین‌کننده مقاطع فولادی هستند.
مدیر بازرگانی شرکت دانش‌بنیان جهان صنعت کرمانشاه با اشاره به اینکه یکی از مسائل مبتلابه شرکت‌های صنعتی هزینه‌های تولید است که خوشبختانه این موضوع را از طریق دریافت پیش‌پرداخت در قبال ثبت سفارش تا حدودی مدیریت کرده‌ایم عنوان کرد: آنچه مسلم است اینکه امروز هزینه تولید بسیار بالاست پس چاره‌ای جز این کار نداریم.
اسفندیاری در پاسخ به اینکه شما شرکت دانش‌بنیان هستید آیا از حمایت‌های دولتی بهره‌مند شده‌اید؟ ابراز کرد: چون ما شرکت نوپایی هستیم، هنوز حمایت چندانی دریافت نکرده‌ایم.
وی در واکنش به اینکه در حال حاضر چه نیازهایی در راستای توسعه شرکت دارید؟ بیان کرد: آنچه حائز اهیمت است اینکه فعلاً همه‌ کارهابا هزینه شخصی پیش می‌رود چراکه ما یک شرکت خصوصی هستیم و حمایتی از سوی دولت دریافت نکرده‌ایم، این در حالی است که در پارک علم و فناوری استان عضو بوده و مدیرعامل شرکت هم عضو هیئت‌مدیره انجمن تخصصی دانش‌بنیان‌ها است، اما متأسفانه تاکنون نتیجه مشخصی نگرفته‌ایم.
وی ادامه داد: برای شرکت‌های نوپا، شرایط دریافت حمایت و وام آسان نیست، در عین حال آنچه در قالب تسهیلات پرداخت می‌شود بسیار ناچیز است به طوری که حتی کفاف یک قطعه را هم نمی‌دهد.
این مدیر بازرگانی در پاسخ به این پرسش که برای ورود به بازار چه اقداماتی کرده‌اید؟، خاطرنشان کرد: در نمایشگاه‌های مختلف، ازجمله متافو که مربوط به صنعت فولاد است، شرکت کرده‌ایم و در عین حال از طریق تارنما و صفحه فضای مجازی با مشتری ارتباط داریم.
اسفندیاری ادامه داد: در زمینه صادرات دانش فنی و فناوری هم مذاکراتی با کشورهایی مثل عراق داشتیم، ولی به نتیجه نرسیده‌ایم چراکه رقابت با کشورهایی مثل ترکیه و هند هم از نظر مالیاتی، هم از نظر شرایط اداری دشوار است.
وی مهم‌ترین و بزرگ‌ترین چالش پیش روی این شرکت را در حال حاضر تأمین خطوط، دستگاه‌ها و ماشین‌آلات جدید قلمداد کرد و گفت: اگر شرایط برای خرید این ماشین‌آلات فراهم شود یقیناً در مسیر توسعه می‌توان گام‌های محکم‌تری برداشت.
وی با بیان اینکه مدیران شرکت جهان صنعت کرمانشاه توانستند سال گذشته عنوان فناور برتر در بخش صنعت استان کرمانشاه را از آن خود کنند، تشریح کرد: حضور برجسته شرکت جهان صنعت کرمانشاه در بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی متالورژی ایران متافو و دستاوردهای نوآورانه در صنعت ماشین‌آلات صنعتی، از دیگر دستاوردهایی است که ما را در مسیر رسیدن به بازارهای هدف یاری کرده است.

شناسه خبر 94490