دهیار روستای پرلوک همدان:
هرسال همایش پیادهروی خانوادگی داریم
پرلوک در بین روستاهای استان نمونه است
دهیار روستای پرلوک همدان با اشاره به پویایی و فعالیت مردم روستا، گفت: اردیبهشتماه هرسال همایش پیادهروی خانوادگی داریم که از این نظر در بین روستاهای استان، نمونه هستیم.

احمد کاویانینیک در مصاحبه با خبرنگار سپهرغرب با بیان اینکه اردیبهشتماه هرسال همایش پیادهروی خانوادگی داریم که از این نظر در بین روستاهای استان نمونه هستیم، ابراز کرد: دو هفته پیش برنامه را برگزار کردیم که حدود دو هزار نفر شرکتکننده داشت و حتی از روستاهای دیگر هم شرکت کردند؛ سال گذشته برنامه پیادهروی از سوی صداوسیما پوشش خبری داده شد.
این مقام مسئول به تشریح وضعیت روستای پرلوک پرداخت و اظهار کرد: روستای ما از توابع بخش صالحآباد شهرستان بهار بوده و در فاصله 45 کیلومتری از مرکز استان همدان واقع شده که دارای دو هزار و 200 نفر جمعیت است.
کاویانینیک با بیان اینکه اهالی به زبان ترکی صحبت میکنند و شغل اکثر مردم کشاورزی و دامداری است، ابراز کرد: نسبت جمعیت زنان به مردان تقریباً برابر است، اما مردان حدود 100 نفر بیشتر هستند.
وی فعالیتهای انجامشده طی 15 سال مسئولیت دهیاری را برشمرد و گفت: زیرسازی و آسفالت معابر به متراژ 80 هزار متر مربع انجام شده و بیش از هفت هزار متر طول از آنها را جدولگذاری کردهایم؛ کانالکشی و لایروبی رودخانه و همچنین دفع آبهای سطحی و هدایت آنها به بیرون از روستا نیز انجام شده است.
* مشارکت مطلوب مردمی در اداره روستا
این مقام مسئول با اشاره به اینکه پیگیریهای مستمر جهت تحویل ماشینآلات عمرانی از دولت ازجمله تراکتور، نیسان و کمپرسی و همچنین اینترنت پُرسرعت adsl و vdsl و فیبر نوری نیز صورت گرفته است، افزود: آرامستان، دیوارکشی اطراف آن، سرویس بهداشتی و سردخانه با خودیاری مردم روستا ساخته شده است. همچنین نمای مسجد روستا با مبلغ دو میلیارد تومان، به کمک خیرین و روحانی روستا درحال بهسازی است.
کاویانینیک در پاسخ به پرسشی مبنی بر نحوه تأمین بودجه، با تأکید بر مشارکت بسیار خوب مردم روستا، گفت: مردم روستا مشارکت زیادی دارند و از پروژههای عمرانی، کارهای فرهنگی و ورزشی، حمایت میکنند. سهم دولت در تأمین بودجه، حدود 30 الی 40 درصد است.
وی با اشاره به برنامههای انجامشده ویژه جوانان روستا، بیان کرد: ساخت سالن ورزشی را در سال 1392 شروع کردیم که سه سال پیش به بهرهبرداری رسید. حدود 70 درصد از بودجه را خیرین و مردم کمک کردند و بقیه را دولت پرداخت کرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه ساخت سالن رزمی و کُشتی برای ورزشکاران در دست اقدام است که فعلاً تغییر کاربری و تملک زمین انجام شده و بقیه کارها نیز درحال انجام است، افزود: بوستان روستا با کلیه امکانات ورزشی، وسایل بازی، پارکینگ و فضای سبز به مساحت هشت هزار متر مربع، ساخته شد.
دهیار روستای پرلوک در پاسخ به پرسشی مبنی بر برنامههای درنظر گرفتهشده برای قشر بانوان روستا، گفت: سانسهایی از سالن ورزشی را به بانوان اختصاص دادهایم که استفاده کنند؛ همچنین به همت کمیته امداد و مرکز فنی و حرفهای، کلاسهای آموزش خیاطی و قالیبافی، مهارتهای خانهداری و غیره برگزار کردهایم.
وی درخصوص عدم شناسایی نخبگان روستا به ضعف امکانات تحصیلی نسبت به روستاهای دیگر اشاره و اذعان کرد: با توجه به مشغله فراوان دهیاری، برنامهای برای این موضوع نداشتیم؛ اما با این وجود امکان تحصیل دانشآموزان تا مقطع دبیرستان، فراهم است. معلمها از طریق آموزشوپرورش و روستاهای دیگر تأمین میشوند؛ البته پنج معلم در روستا داریم.
کاویانینیک دلیل اصلی حجم کاری سنگین دهیاری را کمبود نیرو اعلام کرد و گفت: من به اندازه 20 نفر در شهرداری فعالیت دارم. نیروی مالی و فرهنگی داریم که بهصورت مشترک بین 20 روستا فعالیت میکنند؛ اگر شورای روستا کمک نکند، دهیاری به هیچ کاری نمیرسد.
وی ادامه داد: بیشترین اعتبارات دهیاری برای کارهای عمرانی هزینه میشود و بهخاطر عدم توانایی در پرداخت حقوق، امکان جذب نیرو در دهیاری را نداریم.
دهیار روستای پرلوک در پاسخ به پرسشی مبنی بر برنامههای درنظر گرفتهشده برای بازگشت افرادی که مهاجرت کردهاند، با اشاره به عدم همکاری سازمانهای دولتی، خاطرنشان کرد: اساسیترین مشکل برای بازگشت افراد، تأمین زمین مسکونی است؛ البته زمین هست، اما جهاد کشاورزی برای تغییر کاربری، سختگیری میکند. همچنین بنیاد مسکن درخصوص الحاق زمینهای اطراف روستا به طرح هادی، با اهالی روستا همکاری نمیکند.
این مقام مسئول با بیان اینکه مردم روستا برای انجام کارهای اداری باید حداقل دو سال دوندگی کنند، افزود: از طرفی بنیاد مسکن شرط تأیید الحاق را اهدای 70 درصد از زمین به این سازمان عنوان میکند.
وی با ابراز تأسف از عدم انجام اقدامات لازم با وجود اطلاع نماینده مجلس و فرماندار از موضوع، گفت: انتظار ما از بنیاد مسکن این است که در جلسات کمیسیون طرح هادی از دهیار دعوت کنند؛ چون کارشناس استانداری یا ارگانهای دیگر طرحهای پیشنهادی را فقط از روی نقشه و بدون اطلاع از وضعیت روستا، بررسی میکنند، اما دهیار بومی روستا است و با شناخت کامل، طرح را پیشنهاد میکند.
کاویانینیک در پایان سخنان خود اذعان کرد: متأسفانه قانون بین شهر و روستا فرقی نمیگذارد؛ همچنین بین ساکنین تهران و مرزنشینان نیز تفاوتی قائل نمیشود، کجای این عدالت است؟ درصورتی که باید امتیازاتی برای روستاها قائل شوند.
شناسه خبر 94559