گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:16549

رهاسازی بیش از 2 میلیون بچه‏‎ماهی در منابع آبی کردستان

رهاسازی بیش از 2 میلیون بچه‏‎ماهی در منابع آبی کردستان

سپهرغرب، گروه خبر: مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی کردستان گفت: دو میلیون و 780 هزار قطعه بچه‎ماهی شامل 53 درصد نیاز منابع آبی در دریاچه پشت سدهای این استان رهاسازی شده‎است.

حمید حسین‌پور روز گذشته اظهار کرد: از ابتدای مهرماه امسال تاکنون دو میلیون و 280 هزار قطعه انواع بچه‎ماهی در دریاچه‌ پشت پنج سد و دریاچه زریبار مریوان توسط چهار تعاونی صیادی این استان رهاسازی شده‎است.

وی با اشاره به اینکه در مرحله نخست توسط شیلات کردستان نیز 500 هزار بچه‎ماهی رهاسازی شده‎است، اضافه کرد: اعتبار خرید این بچه ماهی‌ها از محل اعتبارات اقتصاد مقاومتی تأمین شده و در صورت تأمین اعتبار، دو مرحله دیگر رهاسازی توسط شیلات انجام می‌شود.

حسین‌پور با بیان اینکه این رهاسازی‌ها با هدف حفظ ذخایر منابع آبی و تولید بیشتر ماهی در استان انجام می‌شود، یادآوری کرد: منابع آبی استان امسال نیازمند رهاسازی چهار میلیون‌ و 300 هزار قطعه ماهی بود که تاکنون توسط تعاونی‌ها و شیلات استان دو میلیون و 780 هزار قطعه رهاسازی شده‎است.

مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: توسعه فعالیت‌های صیادی و تأمین پروتئین جامعه هدف، بهبود فضای کسب‎وکار، رونق تولید، افزایش درآمد و مصرف سرانه آبزیان از دیگر اهداف این طرح است.

وی با اشاره به اینکه 6 تعاونی در این حوزه در استان مشغول فعالیت هستند، یادآوری کرد: ماهیان گرم‎آبی در منابع آبی کردستان به‎صورت طبیعی و بدون آنکه 478 صیاد استان در تغذیه و تکثیر ماهی آن‎ها نقشی داشته باشند پرورش داده می‌شود.

کردستان به لحاظ منابع آبی یکی از استان‌های مهم در شمال غرب کشور بوده که عمده محصول پرورش ماهیان سردآبی در خانواده قزل‎آلا به‎ویژه گونه رنگین‎کمان آن است.

ماهیان پرورش‎یافته گرم‎آبی نیز از خانواده کپور ازجمله کپور معمولی، فیتوفاک، پنگ هد و آمور علف‎خوار است.

دریاچه سدهای شهید کاظمی سقز، وحدت سنندج، زیویه و گاوشان کامیاران و گلبلاخ بیجار و همچنین دریاچه زریبار مریوان ازجمله منابع آبی کردستان است.

هرکدام از این منابع دارای یک تعاونی‌ صیادی است که اعضای این تعاونی‌ها همه‏‎ساله از اواخر شهریور هر سال تا 15 اسفندماه عملیات صیادی انجام می‌دهند و ماهی‌های صیدشده را روانه بازارهای مصرف استان و خارج از استان می‌کنند.

 

ارسال نظر

سوال: پایتخت هند؟ Dehli

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار