30 میلیارد تومان برای تکمیل کنارگذر غربی همدان
شقالقمر 10 ساله به ثمر میرسد
سپهرغرب، گروه خبر - طاهره ترابیمهوش: معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان از تصویب بودجه 30 میلیارد تومانی سازمان مدیریت و برنامهریزی برای تکمیل پروژه کنارگذرغربی همدان در سال 1400 خبر داد.
29 آبانماه سال 89 بود که معاون ساخت و توسعه حملونقل شمال از کلنگزنی کنارگذر غربی شهر همدان توسط وزیر راه و ترابری خبر داد و گفت: کلنگزنی عملیات اجرایی کنارگذر غربی شهر همدان بهعنوان حلقه ارتباطدهنده میان غرب و مرکز کشور، توسط وزیر راه و ترابری انجام شد.
حسین علیزاده ضمن اعلام این خبر، افزود: این کنارگذر به طول 29 کیلومتر از کیلومتر 15 محور همدان- تهران آغاز و پس از عبور از شرق شهر بهار درنهایت به محور همدان- کرمانشاه متصل میشود.
وی خاطرنشان کرد: احداث این کنارگذر به تردد ایمن و روان به سمت غرب کشور بدون تداخل با ترافیک ورودی داخل شهر همدان میانجامد.
علیزاده درخصوص زمان بهرهبرداری از این پروژه تصریح کرد: براساس پیشبینی بهبهانی، مقام عالی وزارت و قول مساعد ایشان، امیدواریم این پروژه تا پایان عمر دولت دهم به بهرهبرداری برسد.
اما حالا همزمان با پایان یافتن دولت دوازدهم نیز هنوز خبری از بهرهبرداری از این پروژه نیست؛ البته طی یک سال گذشته احمدحسین فلاحی، نماینده مردم همدان در مجلس بارها و بارها پیگیر این پروژه شده، بهگونهای که اخیراً در گفتوگویی که با وی داشتیم، اظهار کرد: بهتازگی با سازمان برنامه و بودجه مذاکراتی انجام شد که حاصل آن اختصاص اعتبار برای پروژه نیمهتمام کنارگذر غربی است.
وی با ابراز گلایه از تعلل و تأخیر در بهرهبرداری از این پروژه، افزود: اگر کنارگذر در سالهای قبل به اتمام میرسید، نیاز به ساخت پُلهای متعددی که علاوهبر هزینهکرد بالا زیبایی شهر همدان را نیز تحت تأثیر قرار داده، نبود.
نماینده مردم همدان در خانه ملت خاطرنشان کرد: ماشینهای سنگین که از مبدأ تهران به مقصد کردستان و کرمانشاه حرکت و از همدان عبور میکنند، زیرساختهای حملونقل جادهای استان را تخریب میکنند که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
حجتالاسلام فلاحی به مزایای راهاندازی این پروژه اشاره کرد و گفت: کاهش زمان سفرهای برونشهری، کاهش آلودگیهای صوتی، مزایای زیستمحیطی، کاهش استهلاک وسایل نقلیه عبوری، کاهش تصادفات، آرامش خاطر در هنگام سفر و جلوگیری از ایجاد گره ترافیکی، کاهش طول مسیر و مشکلات ناشی از عبور خودروهای سنگین در داخل شهر همدان، ازجمله این مزایا است.
وی ادامه داد: این پروژه به طول 27 و نیم کیلومتر در حدود 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که 19 کیلومتر از این مسیر آسفالتریزی شده و در ادامه با مشکلاتی از قبیل تملک اراضی و کمبود اعتبار مواجه شده است.
بر این اساس با توجه به اهمیت موضوع بر آن شدیم تا دراینباره گفتوگویی را با فرهاد فرزانه، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان ترتیب دهیم که در ادامه میخوانید:
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان با بیان آنکه طول این مسیر چیزی حدود 27 و نیم کیلومتر است، گفت: این کنارگذر از پلیس راه همدان تا ایستگاه شهید زارعی امتداد مییابد.
فرهاد فرزانه با تأکید بر اینکه کنارگذر مذکور قرار است محور همدان-تهران را به محور همدان-ملایر متصل کند، خاطرنشان کرد: تاکنون در چیزی حدود 17و نیم کیلومتر از 27 کیلومتر حتی دو لایه آسفالت نیز ریخته شده است.
وی با اشاره به اینکه درحال حاضر نیز چیزی حدود یک تا یکونیم کیلومتر دیگر از عملیات خاکی این پروژه در دست اجرا است، اظهار کرد: با این تفاسیر در 9 کیلومتر دیگر باقیمانده نیز مباحث تملکی درحال انجام است.
فرزانه با بیان اینکه عملیات عمرانی جدی دراین پروژه ازسال 95 آغاز شده است، عنوان کرد: هماکنون میزان پیشرفت پروژه چیزی حدود 70 درصد است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان با اشاره به آنکه اعتبار این پروژه در سال 99 چیزی حدود 12 میلیارد تومان بود، تصریح کرد: خوشبختانه با پیگیریهایی که ازسوی مدیریت ارشد استان در سازمان مدیریت و برنامهریزی انجام پذیرفت، اعتبار این پروژه در سال 1400 به 30 میلیارد تومان ارتقا یافته که تا پایان سال شاهد اتمام پروژه باشیم.
وی با تأکید براینکه سوم خردادماه تخصیص اعتبار 30 میلیارد تومان مصوبه لازم را گرفته است، عنوان کرد: امید است با اعتبار عنوانشده تا پایان سال شاهد اتفاقات خوبی در پروژه باشیم.
معالوصف، با توجه به آنچه گفته شد، باید خطاب به مدیران متولی فعلی و قبلی پروژه کنارگذر غربی گفت که احداث و تکمیل یک پروژه عمرانی آنهم بهطور تقریبی 28 کیلومتری طی بیش از 10 سال شقالقمری است که تنها از مدیران استانی همدان برمیآید و این درحالی است که اگر هرساله بهطور میانگین سه کیلومتر از مسیر در دست کار عمرانی قرار میگرفت، درحال حاضر این پروژه به پایان رسیده بود. بنابراین امیدواریم اعتبارات عنوانشده طی چندماه باقیمانده از دولت دوازدهم بهصورت نقدی و کامل تخصیص یابد تا شاهد آن نباشیم که این پروژه نیز بهعنوان یک میراث از سه دولت به دولت منتخب بهعنوان یادگار انتقال یابد؛ این مهم مستلزم همراهی همهجانبه مدیران و نمایندگان نهتنها شهرستان همدان، بلکه استان است.
شناسه خبر 41279