رئیس نهضت سوادآموزی شهرستان کبودراهنگ گفت: آموزشیاران نهضت سوادآموزی خواستار تعیین وضعیت استخدامی خود هستند.
محمد شکوری با تشریح وضعیت سوادآموزی در شهرستان کبودراهنگ، اظهار کرد: پس از سال 92 و تعیین تکلیف استخدامی آموزشیاران نهضت، تعداد آموزشدهندگان بهشدت کاهش یافته و درحال حاضر تنها 10 نفر در این حوزه فعال هستند که بهطور میانگین سالانه 200 نفر را زیر پوشش دورههای سوادآموزی قرار میدهند.
وی با بیان اینکه جذب آموزشدهنده جدید از سال 98 ممنوع شده که این موضوع چالشهایی را ایجاد کرده است، گفت: حجم ابلاغی استان برای این شهرستان کبودراهنگ 140 نفر در دوره سوادآموزی، 100 نفر در دوره انتقال و 100 نفر در دوره تحکیم است.
رئیس نهضت سوادآموزی کبودراهنگ ادامه داد: سال گذشته 14 نفر در دوره سوادآموزی، 115 نفر در دوره انتقال، 24 نفر در دوره تحکیم و 277 نفر در دورههای متفرقه سوادآموزی ثبتنام کرده بودند.
وی با گریزی به مهمترین چالشها، بلاتکلیفی وضعیت استخدامی آموزشدهندگان را یکی از این موارد عنوان کرد و افزود: پس از 10 سال همکاری با نهضت سوادآموزی، وضعیت استخدامی این افراد هنوز تعیین تکلیف نشده است.
شکوری خواستار بهروز شدن سامانه سوادآموزی شد و در ادامه تصریح کرد: پرداخت دیرهنگام حقالزحمهها انگیزه آموزشدهندگان را کاهش میدهد که باید برای این موضوع تدبیر شود.
وی با اشاره به شرایط خاص دورههای انتقال که شامل 600 ساعت آموزش و 24 ساعت کلاس در هفته است، حضور مستمر در کلاسها را برای جامعه هدف بهویژه بانوان دارای مسئولیت خانهداری و فرزندپروری دشوار دانست.
رئیس نهضت سوادآموزی کبودراهنگ یادآور شد: علاوهبر 10 آموزشدهنده فعلی، تمام فرهنگیان رسمی و پیمانی نیز میتوانند در کلاسهای سوادآموزی فعالیت داشته باشند.
وی به تشریح سابقه فعالیت نهضت سوادآموزی در کبودراهنگ پرداخت و گفت: این نهاد همزمان با سراسر کشور از سال 58 در این شهرستان آغاز به کار کرده و در برخی سالها مانند سال 71، تعداد آموزشیاران به 550 نفر نیز رسیده بود.
شکوری افزود: از ابتدای فعالیت تاکنون در این شهرستان بیش از 60 هزار نفر زیر پوشش آموزش دورههای نهضت سوادآموزی قرار گرفتهاند.
شناسه خبر 90413