شناسه خبر:94619
1404/3/11 13:54:00

در گفت‌وگو با معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرماندار رزن مشخص شد بیمارستان 150 تختخوابی این شهرستان با پیشرفت 50 درصدی، تعطیل و منتظر تزریق اعتبار است.

با وجود وسعت زیاد رزن نسبت به مناطق جنوبی استان، متأسفانه این شهرستان به‌لحاظ زیرساخت‌های حوزه راه و درمان، همچنان با مشکل رو‌به‌رو بوده و این درحالی است که متأسفانه جزء مناطق محروم استان محسوب می‌شود و براساس سیاست سازمان برنامه و بودجه، از اعتبارات محرومیت‌زدایی نیز برخوردار است.
بر این اساس 25 اسفندماه سال گذشته بود که در جلسه کارگروه حمایت و پشتیبانی از پروژه‌های عمرانی رزن که به ریاست یوسفیان، معاون امور عمرانی استاندار همدان برگزار شد، فرهاد جهانیان فرماندار رزن، از طولانی شدن برخی بهره‌برداری از پروژه‌های کلنگ‌زنی‌شده در شهرستان گلایه کرد و گفت که انجام و افتتاح بسیاری از پروژه‌های عمرانی شهرستان سال‌ها به طول انجامیده‌اند و مردم همچنان از خدمات آن‌ها محروم هستند.
وی افزوده بود که اگر پروژه‌ای به نتیجه نرسد، نه‌تنها فایده‌ای ندارد، بلکه علاوه‌بر آسیب رساندن به منابع، باعث نارضایتی عمومی و ناامیدی مردم نیز خواهد شد؛ بنابراین لازم است تمام توان خود را به‌کار گیریم تا این پروژه‌ها را هرچه سریع‌تر به بهره‌برداری برسانیم.
این مقام مسئول بزرگراه‌های شهرستان، پروژه کریدور شمالی، کمربندی رزن و شریانی شدن جاده دمق به ملابداغ را ازجمله طرح‌های مهم منطقه دانسته و اظهار کرده بود که عدم بهره‌برداری از این پروژه‌ها به‌ویژه کمربندی رزن، موجب زیاد شدن آمار تصادفات درون‌شهری در رزن شده است؛ درحالی که سایر نقاط استان در کاهش تلفات جاده‌ای، پیشرفت داشته‌اند.
در این جلسه سیدابوالحسن مصطفوی، نماینده مردم رزن و درگزین در مجلس شورای اسلامی نیز به بیان مشکلات و پروژه‌های نیمه‌تمام شهرستان پرداخته و بیمارستان 150 تختخوابی رزن را یکی از اولویت‌های مهم شهرستان دانسته و اظهار کرده بود که ما موظف به پاسخگویی به مطالبات مردم هستیم.
اگر کمی کنکاش کرده و به گذشته این پروژه‌ها نگاه کنیم، مشخص می‌شود بیمارستان 150 تختخوابی حضرت ولیعصر (عج) شهرستان رزن در زمینی به مساحت 15 هزار و 113 متر مربع در چهار طبقه، توسط قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آبان‌ماه سال 97 کلنگ‌زنی شده و یا کلنگ‌زنی کریدور شمالی و کنارگذر رزن متعلق به اواخر دهه 80 است! بنابراین با توجه به تأخیر چندین‌ساله انجام این پروژه‌ها، بر آن شدیم تا درخصوص آخرین وضعیت آن‌ها، گفت‌وگویی را با ابوالفضل قاسمی، معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرماندار شهرستان رزن ترتیب دهیم که در ادامه می‌خوانید:
معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرماندار رزن به پروژه راهسازی کنارگذر این شهرستان اشاره کرد و افزود: درحال حاضر پیمانکار جهاد نصر مشغول به کار بوده و چندین جلسه هماهنگی برای رفع مشکلات معارضین برگزار شده است؛ برای مثال در مسیر اجرای همین کنارگذر، خط انتقال آب روستای خمیگان واقع شده و ما درحال جابه‌جایی آن هستیم، بنابراین طی روزهای گذشته جلسه‌ای در این مورد جهت تسریع کار برگزار کردیم.
ابوالفضل قاسمی با تأکید بر اینکه خوشبختانه با همکاری انجام‌شده پیشرفت پروژه درحال افزایش است و امیدواریم که تا دهه فجر امسال به بهره‌برداری برسد، گفت: خط برگشت پروژه نیز طبق برنامه‌ریزی‌ها، قرار است سال آینده با سفر معاون وزیر حوزه راه‌سازی، از سمت همدان اجرایی شود.
وی همچنین به پیشرفت‌ کار در این پروژه پرداخت و ابراز کرد: اکنون 9 کیلومتر از این پروژه فعال است و سه کیلومتر آن که در طول هفته دولت پارسال افتتاح شد، به بهره‌برداری رسیده است؛ مابقی پروژه‌ها نیز تا پایان دهه فجر به اتمام خواهند رسید.
این مقام مسئول در ادامه به پروژه کریدور شمالی استان نیز اشاره کرد و گفت: در این پروژه ساخت باند جدید اصله- کاج- قروه درگزین- رزن- دمق- اورقین مشخص شده که 13.5 کیلومتر آن در فامنین، 13.5 کیلومتر در درگزین، 49 کیلومتر در رزن و پنج کیلومتر نیز در کبودراهنگ واقع شده‌ است.
قاسمی ادامه داد: با توجه به واقع شدن بیشترین بخش پروژه با 49 کیلومتر مسافت در رزن، این طرح ملی از مهم‌ترین طرح‌های شهرستان است؛ درحال حاضر 70 میلیارد تومان اعتبار به پروژه‌های راهسازی تزریق شده و طبق مصوبات استان، امیدواریم که تا هفته دولت سال جاری به بهره‌برداری برسند.
وی با اشاره به اینکه در پروژه مذکور مهم‌ترین مشکل ما عدم همکاری آب منطقه‌ای است، تشریح کرد: با وجود مصوبه استاندار برای استفاده از مصالح رودخانه‌های هم‌جوار در پروژه، هنوز موفق به برداشت آن‌ها نشده‌ایم؛ بنابراین به نظر می‌رسد این موضوع نیاز به همکاری بیشتری دارد تا در صرفه‌جویی هزینه‌ها مؤثر باشد.
معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرماندار شهرستان رزن در ادامه به پروژه بیمارستان عمومی و نیاز به حمایت وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: این پروژه به‌عنوان تنها بیمارستان درحال احداث استان، باید به‌لحاظ اعتباری بیش‌ازپیش مورد توجه قرار گیرد؛ اما متأسفانه این روند با دشواری پیش می‌رود. به‌طوری که به‌دلیل عدم تزریق اعتبار کافی، تعطیل شده و پیمانکار جدید برای شروع کار، منتظر تزریق اعتبارات است.
وی با بیان اینکه گویا از دو محل برای این پروژه اعتباراتی درنظر گرفته شده نخست بودجه و دیگر اعتباری از طریق مکاتباتی که نماینده شهرستان داشته است، ابراز کرد: تاکنون این پروژه چیزی حدود 50 درصد پیشرفت را تجربه کرده است.
قاسمی با تأکید بر اینکه متولی تجهیز بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی و به تبع آن وزارت بهداشت است، اذعان کرد: درواقع مکاتبات در این زمینه به‌نحوی پیش رفته که به محض تحویل ساختمان، تجهیزات جهت نصب در اختیار باشد.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه درمجموع این سه پروژه در قالب پروژه‌های ملی در دست اقدام هستند که یکی از آن‌ها بیمارستان و دو پروژه دیگر راهسازی به‌شمار می‌روند، خاطرنشان کرد: امیدواریم با حمایت دولت این پروژه‌ها به‌زودی تکمیل شوند.
وی افزود: البته ذکر این نکته ضروری است که برای پروژه‌های مذکور در مصوبات سفر دولت قبل، اعتبار تصویب شده؛ اما متأسفانه تخصیص آن‌ها به‌موقع انجام نشده است.
مع‌الوصف؛ با توجه به آنچه درخصوص پروژه کریدور شمالی عنوان شد، باید بگوییم گرچه در طول این سال‌ها بازدیدهای چندین‌باره وزیر و معاونان وزیر دوره‌های مختلف از این طرح و گرفتن دستورات و اعتبارات را داشته‌ایم، اما متأسفانه همچنان حرکت لاک‌پشتی خود را دارد و با سرعت کمی درحال اجرا است.
بنابراین اگر برای این طرح شاخص هر میزان و هر چندبار نیز اعتبار درنظر گرفته شود اما تخصیص نیابد، فایده‌ای نخواهد داشت؛ درست مثل آنچه که در دولت سیزدهم رقم خورد، یعنی تعیین اعتبار 130 میلیارد تومانی، اما تخصیص چندمیلیارد تومانی!
درخصوص بیمارستان نیز اوضاع گویا وخیم‌تر بوده؛ به‌طوری که به‌دلیل عدم تزریق اعتبار کافی، درحال حاضر تنها بیمارستان درحال احداث استان، تعطیل و منتظر تزریق اعتبار است.

شناسه خبر 94619